دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
والیانی در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

دوره آموزش عملی «زایمان فیزیولوژیک» چه مزیت‌هایی دارد؟/ آموزش ۲ هزار ۶۰۰ ماما در دوران کرونا

نقش ماماها در بحث افزایش جمعیت چیست؟رئیس انجمن علمی مامایی اصفهان نقش ماماها در افزایش جمعیت را تشریح و بیان کرد که سعی کرده‌ایم با برگزاری دوره آموزش عملی زایمان فیزیولوژیک، ماماها را به انگیزه فعالیت‌های صحیح مامایی برسانیم و دانش علمی، آگاهی و مهارت عملیاتی آنان را بالا ببریم.
کد خبر : 630561
محبوبه والیانی



گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دوره آموزشی عملی زایمان فیزیولوژیک به‌تازگی و با استقبال دانشجویان و علاقه‌مندان برای ماماها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور برگزار شد. برگزاری برنامه‌های چنینی باعث افزایش اشتغال فارغ‌التحصیلان مامایی می‌شود و در ارتقای سطح سلامت مادران و نوزادان تأثیر بسزایی خواهد داشت. هدف والای این دوره‌ها این است که ماماها را به انگیزه فعالیت‌های صحیح مامایی برساند و دانش علمی، آگاهی و مهارت عملیاتی آنان را افزایش دهد.


خبرنگار خبرگزاری آنا در راستای تشریح اهداف برگزاری دوره عملی زایمان فیزیولوژیک برای ماماهای شهرستان نیشابور در محل دانشگاه آزاد اسلامی با محبوبه والیانی رئیس انجمن علمی مامایی استان اصفهان و مدرس کشوری و باسابقه کلاس‌های تربیت مربی زایمان فیزیولوژیک گفت‌وگو کرده است.


والیانی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد که کلاس‌های آمادگی برای زایمان یک دوره آموزش کوتاه‌مدت ۶۰ ساعته(تئوری و عملی) بوده که از سال ۱۳۸۵ تاکنون در حال برگزاری است. از آن زمان کارهای زیادی انجام شده و در حوزه‌های دانشگاهی، بیمارستان‌ها آمادگی بهتری برای ارائه خدمات به مادران کسب کرده‌اند که ازجمله ایجاد لیبرهای با امکانات فردی برای هر مادر(LDR)، به‌کارگیری ماماهای همراه، برگزاری کلاس مادران در مراکز بهداشتی و بیمارستان‌ها توسط ماماها را می‌توان نام برد.(بیشتر بخوانید)


وی افزود: هرچند که کمبودهایی در روش‌های اجرای این کلاس‌ها وجود دارد؛ اما تلاش‌ها در این راستاست که همکاران ماما بهترین کلاس‌ها را برای مادران برگزار کنند تا بتوانیم کار مامایی را به‌صورت حرفه‌ای پیش ببریم و ماماها بتوانند به‌صورت تیمی و فردی با مهارت‌های تکنیکی و مدیریتی قوی در امر کنترل و افزایش زایمان‌های طبیعی گام بردارند.


اگر بتوانیم ماماها را خوب و حرفه‌ای آموزش دهیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که همه مادران باردار و همه زایمان‌های طبیعی به‌خوبی انجام شود.رئیس انجمن علمی مامایی استان اصفهان اضافه کرد: دوره ۶۰ ساعته کلاس‌های آمادگی برای زایمان از زمان آغاز کرونا به‌صورت آنلاین برای ماماها از طرف انجمن‌های علمی مامایی ازجمله انجمن علمی مامایی اصفهان برگزار می‌شود. در این انجمن علمی در هر دوره حدود ۴۰۰ ماما پشت خط اینترنت موضوعات علمی این دوره را فرامی‌گیرند. در آموزش بخش عملی با حضور استادان در شهرهای مختلف، همکاران با رعایت فاصله‌گذاری و اصول بهداشتی در سالن‌های بزرگ مانند سالن مرکزی مجموعه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نیشابور جمع می‌شوند و آموزش‌های عملی را به مدت دو روز انجام و سپس با امتحان پایان دوره آنها را ارزیابی می‌کنیم.


آموزش ۲ هزار ۶۰۰ ماما در دوره عملی زایمان فیزیولوژیک


والیانی ادامه داد: در این دوره که ششمین دوره آنلاین پس از کرونا بوده در پنج شهر آموزش‌های عملی داده می‌شود. این در حالی است که دوره قبلی هفت شهر در دوره، مشارکت کردند. در این ۶ دوره‌ای که بعد از کرونا برگزار کردیم حدود ۲ هزار ۶۰۰ ماما را آموزش دادیم و به این منظور تاکنون به شهرهای اهواز، بندرعباس، آبادان، شیراز، قم، تنکابن، چالوس، مهاباد، تبریز، مشهد، تهران، کرج و … سفر کرده و آموزش‌های عملی را پس از دوره ۵۰ ساعته تئوری برگزار کرده‌ایم. در انجمن علمی مامایی استان اصفهان قبل از کرونا در هر دوره حدود ۶۰ تا ۸۰ نفر ماما را آموزش می‌دادیم. کلاس‌های عملی معمولاً روزهای پنجشنبه و جمعه برگزار می‌شود؛ اما در شهر نیشابور استثنائاً به سه‌شنبه و چهارشنبه موکول شدند.


وی گفت: هدف والای دوره‌ها این است که ماماها را به انگیزه فعالیت‌های صحیح مامایی برسانیم و دانش علمی، آگاهی و مهارت عملیاتی آنان را بالا ببریم تا قدرت تشخیص و قدرت ارزیابی مادر و بعد مدیریت لیبر را بهتر از قبل در دست بگیرند. از طرفی می‌خواهیم برای همه مادران باردار کلاس برگزار کرده تا حاملگی خوشایند بدون عوارض، فشارخون و استرس داشته باشند. با تکنیک‌ها، پوزیشن‌های مختلف و با روش‌های کاهش درد متفاوت و متنوع می‌توان زایمان‌ را برای مادران خوشایند کرد. حدود ۲۰ روش غیر دارویی درد وجود دارد که ماماها می‌توانند انجام بدهند تا مادر از زایمانش لذت ببرد. این مادر امکان دوباره باردار شدن را دارد و دوباره زایمان طبیعی انجام دهد. با این کار در بحث افزایش جمعیت که فقط در توان ماماها بوده به‌خوبی می‌تواند شکل بگیرد.


دوره عملی «زایمان فیزیولوژیک» چه مزیت‌هایی دارد؟/ آموزش ۲ هزار ۶۰۰ ماما در دوران کرونا


رئیس انجمن علمی مامایی استان اصفهان تبیین کرد: اگر ماماها را بتوانیم خوب و حرفه‌ای آموزش دهیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که همه مادران باردار و همه زایمان‌های طبیعی به‌خوبی انجام شود و تماماً بر عهده ماماها باشد. این به معنای پس زدن پزشکان متخصص نیست؛ بلکه به این معنی است که در رأس این کار تیمی ماما قرار دارد و جایی که روند زایمان با مشکل همراه شود پزشک متخصص اقدام می‌کند. این قاعده همه کشورهای دنیا است که کار زایمان طبیعی در دست ماما باید باشد و هر زمان با مشکل مواجه شد در این کار تیمی یا ماماهای بسیار با تجربه و یا متخصص زنان وارد می‌شوند.


نفش ماماها در افزایش آمار زایمان طبیعی


والیانی تأکید کرد: در همین راستا باید متذکر شوم که اگر قرار است ماما کار مراقبت و مدیریت اولیه زایمان را تا مرحله دوم زایمان انجام بدهد، باید از حقوق معنوی و حقوق مادی کامل نیز برخوردار شود. در بعضی از شهرها و بیمارستان‌ها شاهدیم که کار اصلی را ماما انجام می‌دهد و از دیگری تشکر می‌کنند و هزینه شامل کس دیگری می‌شود. اینها خطاهای سیستماتیکی است که در کل سیستم مدیریتی بیمارستان‌های سراسر کشور دیده می‌شود و نمی‌شود نادیده گرفت. یکجا کمتر و یکجا بیشتر.


با هدف خدمت بهتر به مردم، همکاران ماما باید باسوادتر شوند، مهارت بیشتر کسب کنند، همدل‌تر شده و هم‌راستای هم کار گروهی انجام دهند.وی مطرح کرد: با هدف خدمت بهتر به مردم، همکاران ماما باید باسوادتر شوند، مهارت بیشتر کسب کنند، همدل‌تر شده و هم‌راستای هم کار گروهی انجام دهند، کلاس‌های آمادگی زایمان تشکیل داده، مرکز مشاوره مامایی تیمی بزنند و این مواردی است که می‌تواند در راستای سلامت‌محوری مردم باشد. ماماها می‌توانند وقت بهتری برای مراقبت از مادران صرف کنند و به مادران اصول اولیه سلامتی در دوران بارداری را بیان کرده و پیگیر رعایت همین اصول ساده توسط مادران باشند. انجام تمرین‌ها در دوران بارداری، حاملگی بهتری را برای مادران به ارمغان می‌آورد. برای زایمان نیز اصول مدیریتی صحیح در لیبر با آرامش و صبوری ماماها بهتر شکل می‌گیرد و نیاز به حضور ساعت‌های زیاد توسط متخصصان نیست.


رئیس انجمن علمی مامایی استان اصفهان عنوان کرد: درخواستم به عنوان استادیار دانشگاه و مدرس کشوری زایمان فیزیولوژیک که با بسیاری از همکاران در ارتباط هستم این است که اجازه بدهند ماماها کار خود را طبق شرح وظایف مصوب وزارت بهداشت انجام دهند. آمار زایمان طبیعی یک بیمارستان، یک استان و در کل کشور وقتی افزایش می‌یابد که ماماها چه به‌صورت خصوصی و قرارداد با بیمارستان چه به‌صورت کادر لیبر و استخدامی، کار خود را (یعنی مدیریت و انجام زایمان طبیعی) انجام می‌دهند. لازم به ذکر بوده که ماماها در بخش مامایی، بخش زنان، بخش جراحی زنان و بخش نوزادان فعالیت می‌کنند و مسئولان بهتر است این کارایی ماماها را مدنظر قرار دهند.


گفت‌وگو: احمد معدنی


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب