جزیرههای مهم دریای سرخ و تنگه باب المندب تحت تسلط امارات
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از کانال مطالعات یمن، رشید حداد، کارشناس مسائل منطقه به بررسی تحولات دریایی در یمن پرداخت.
وی نوشت: نیروهای تحت حمایت امارات در ماه گذشته، شمال الحدیده را و در هفته گذشته نیز مناطق حیس و اطراف آن را تخلیه کردند ولی دولت صنعا تا زمان تخلیه کامل نیروهای اجنبی از یمن، دست از مقاومت برنمیدارد. نیروهای تحت نظر امارات در ۱۷ جزیره مهم بخش کمران در اطراف تنگه باب المندب برای نظارت بر تجارت دریایی از این مسیر مستقرشدهاند.
به نوشته این کارشناس عربزبان، یمن دارای ۱۸۶ جزیره در دریای سرخ، تنگه باب المندب، دریای عدن و دریای عرب است که از این تعداد ۱۵۲ جزیره در بخشهای میدی، اللحیه، کمران، حنیش و زقر، ۲۱ جزیره در دریای عدن و ۱۱ جزیره نیز در دریای عرب و اقیانوس هند قرار دارد. از این میزان فقط ۳۰ درصد در دست نیروهای غیر اماراتی است و بقیه بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم زیر نظر نیروهای ابوظبی مدیریت میشود.
وی تأکید کرد: نیروهای گارد ساحلی زیر نظر طارق صالح موردحمایت امارات از سال ۲۰۱۷ طرح تسلط بر جزایر را دنبال کرده و توانستند بر جزیرههای استراتژیکی همچون حنیش الکبری والصغری وزقر والزبیر ومیون – مشرف بر تجارت دریایی در تنگه باب المندب -، تا سواحل رأس العارة و رأس عمران در نزدیکی شهر عدن مسلط شوند. آنها همچنین تسلط خود بر جزیره بریم در سواحل حضرموت و مجمعالجزایر سقطری و الکوری را تحکیم و فقط در این مجمعالجزایر ۷ برج دیدبانی برای نظارت بر عبور و مرور کشتیها ساختهاند.
حداد افزود: یک افسر بازنشسته نیروی دریایی یمن توضیح داد که جزیره حنیش الکبری واقع در شمال تنگه باب المندب، موقعیتی استراتژیک دارد زیرا که خطوط کشتیرانی در جنوب دریای سرخ از نزدیک آن میگذرد. وی افزود که تسلط امارات به این جزیره با چراغ سبز آمریکا و اسرائیل بوده است. این جزیره در نزدیکی میون قرار دارد که امارات در سال جاری یک فرودگاه نظامی در آن ساخته است.
به نوشته این کارشناس منطقهای، همچنین امارات در طرح نظارت کامل خود بر تنگه باب المندب علاوه بر جزایر، در شهرهای مجاور تنگه همچون مناطق الخوخة والمخا ومنطقة العمری نیز ایجاد پایگاه کرده است. میتوان از این حجم ایجاد پایگاه در مناطق مشرف بر مسیر آبراهههای بینالمللی از یک طرح نیابتی غربی به امارات سخن میگوید و این در حالی است که احتمال تقابل منافع بین کشورهای بزرگ جهان در این منطقه وجود دارد همانطور که روسیه درخواست ایجاد یک نیروی مشترک در این منطقه را داده است.
به گفته منابع محلی، قاچاق در دریای سرخ با نظارت امارات احیاشده و علاوه بر مواد مخدر، قاچاق سموم کشاورزی، کالا و انسان از آفریقا نیز با سرعت بیشتری پیداکرده است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/