دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 دی 1400 - 13:59
دهقانی:

۴۸۱ پژوهشگر ایرانی در زمره پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا قرار گرفتند

رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) گفت: پس از بررسی‌های کارشناسی فهرست پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا مستخرج از پایگاه (ESI-WOS) که توسط موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) صورت گرفت؛ ۴۸۱ نفر از مجموع ۶۸۴ پژوهشگر شناسایی شده بر اساس شاخص‌های استنادی و علم‌سنجی، دارای رفتار استنادی نرمال و فاقد مقاله سلب اعتبار شده یا بازپس‌گیری شده، به عنوان «پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر» معرفی شدند.
کد خبر : 630451
محمدجواد دهقانی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری محمدجواد دهقانی گفت: براساس اطلاعات و آمار، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب دارای بیشترین تعداد پژوهشگر برتر هستند. از مجموع پژوهشگران برتر، حدود ۴۲% متعلق به دانشگاه‌های جامع، حدود ۲۰% مربوط به دانشگاه‌های صنعتی و حدود ۲۳% مربوط به دانشگاه‌های علوم پزشکی است. مابقی ۱۵% پژوهشگران نیز با وابستگی سازمانی دانشگاه‌‍های خارج از کشور (حدود ۱۰%)، دانشگاه‌های آزاد اسلامی (حدود ۴%) و پژوهشگاه / موسسه (حدود ۱%) بوده‌اند.


رئیس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) عنوان کرد: بر اساس آمار بدست آمده، توزیع پژوهشگران در رشته‌های مختلف یکسان نیست. به‌طوری‌که ۱۷۰ نفر (حدود ۳۵%) این پژوهشگران متعلق به حوزه مهندسی هستند. بعد از حوزه مهندسی، حوزه علوم کشاورزی دارای ۵۸ نفر پژوهشگر برتر (حدود ۱۲%) و حوزه موضوعی چند رشته‌ای با ۵۷ نفر (حدود ۱۲%) پژوهشگر تاثیرگذار علمی کشور در بر می‌گیرد. حوزه‌های موضوعی شیمی با ۵۳ نفر (حدود ۱۱%)، داروشناسی و سم‌شناسی با ۴۶ نفر (حدود ۱۰%)، ریاضیات با ۲۰ نفر (حدود ۴.۱ درصد) به ترتیب در مرتبه‌های بعد قرار دارند.


وی ادامه داد: مابقی پژوهشگران برتر مربوط به ۱۶ حوزه علوم کامپیوتر، پزشکی بالینی، علم مواد، علوم گیاهی و جانوری، محیط‌زیست / بوم‌شناسی، علوم‌اجتماعی / کلیات، زیست‌شناسی و زیست شیمی، میان رشته‌ای، ایمنی شناسی، علم اعصاب و روان، میکروب‌شناسی، اقتصاد و تجارت، روان‌پزشکی / روان‌شناسی، زمین‌شناسی، زیست‌شناسی مولکولی و ژنتیک، و فیزیک هستند.


دهقانی اظهار کرد: توزیع پژوهشگران در دسته نویسندگان گروهی به این ترتیب است که ۹۴ نفر (حدود ۸۳%) از پژوهشگران متعلق به حوزه پزشکی بالینی، ۱۷ نفر (حدود ۱۵%) متعلق به حوزه چند رشته‌ای، حوزه‌های میان‌رشته‌ای و فیزیک هر کدام دارای یک نویسنده گروهی (حدود ۱%) هستند.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب