اثر «حقوق قراردادهای نوین» با چه اهدافی نوشته شده است؟
آزاد فلاحی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در سقز با تشریح جایگاه کتاب «حقوق قراردادهای نوین» میان استادان و دانشجویان اظهار کرد: اهمیت تعهدات، بینیاز از تعریف و توصیف بوده و هرکس در زندگی روزمره، ناگزیر قرارداد میبندد و در راستای درک این مهم بخش بزرگی از هر نظام حقوقی به موضوع تعهدات و مسائل مربوط به آن اختصاص داده شده است.
بیشتر بخوانید:
کتاب «مسئولیت مدنی در حجر و فوت» منتشر شد
وی اضافه کرد: بر این اساس آثار حقوقی به رشته تحریر درآمده، حاصل نقدهایی بوده که حول محور این تعهدات بوده، بنابراین با توجه به تغییر نیازها و تغییر نظامهای اجتماعی این حوزه مانند سایر علوم بشری دچار تغییرات و تحولات بزرگی شده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز عنوان کرد: گفتن و نوشتن از قواعد عمومی قراردادها، تبیین شرایط، آثار عقود معین و ... در زمان کنونی کفایت نمیکند؛ چراکه نیازهای جامعه (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) قانونگذاران را به سمت درک این نیازها سوق و به تعبیر اجبار کرده است.
فلاحی متذکر شد: برای پاسخدهی به این نیازها تکلیف قانونگذار مشخص است و قبل از ورود قانونگذار، دکترین و اندیشههای قضائی باید این نیازها را رصد و مورد تحلیل قرار دهند تا بستر قانونگذاری دقیق و مؤثر مهیا شود.
وی بیان کرد: در قالب نظامهای آموزشی و دانشگاهی کشورهای پیشرو، موضوعات روز و نیازهای جدید مورد توجه بوده و نظام آموزشی ما نیز سال ۱۳۹۵ با بازنگری در سرفصلهای دوره کارشناسی حقوق و مصوب کردن سرفصل برخی از رشتههای کارشناسی ارشد در پی این موضوع گامهایی را برداشته است.
قلمزنی در حوزه قراردادها دشواری خاص خود را دارد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز یادآور شد: در این حوزه میتوان سرفصل مصوب فوق درسی را با عنوان «حقوق قراردادهای نوین» پیشبینی و موضوعات ذیل آن را ارائه کرد، با بررسی آثار انتشاریافته نیز میتوان به روشنی پی برد که فقدان اثر، نوشتاری جامع و مناسب با لحاظ قرار دادن آن مصوبه عیان میشود.
فلاحی متذکر شد: نگارنده در پی پاسخ به این موارد تصمیم بر آن گرفت که اثری مناسب را به جامعه حقوقی عرضه کند و اثر حاضر دو هدف را نشانه گرفته، نخست اینکه شناسایی قراردادهای نوین (بررسی ارکان، شرایط، آثار آنها) جزء نیازهای روز قلمداد میشود و بسیاری از مردم با آن روزانه مواجه میشوند؛ بنابراین وجود کتابی مستقل با ادبیات روان و یکدست بسیار ضروری قلمداد میشد، دوم ارائه متنی مستقل و جامع برای رفع خلأ موجود در ادبیات حقوقی کشور و دسترسی دانشجویان به منبعی با عنوان مصوب.
وی توضیح داد: بر متخصصان و فعالان حوزه نگارش حقوقی پرواضح است که قلمزنی در حوزه قراردادها دشواری خاص خود را دارد و حال اگر این قلمزنی در حوزه قراردادهای نوین و نوظهوری باشد که دارای انواع و اقسام بسیار متنوع و گسترده هستند، این دشواری دوچندان خواهد شد، بهخصوص اینکه بسیاری از مبانی و قواعد این قراردادهای نوین، ریشه در نظامهای حقوقی خارجی داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز تبیین کرد: نگارنده یقین دارد که اثر حاضر دارای نواقص و ایراداتی است، امیدوارم خوانندگان، استادان، وکلا، قضات و دانشجویان موارد مدنظر خود را به نویسنده ارجاع دهند که در چاپهای بعدی مدنظر قرار گیرد و اثر، مناسبتر از قبل به چاپهای بعدی برسد.
به گزارش آنا، فلاحی، عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی سقز علاوه بر کتاب «حقوق قراردادهای نوین»، دو اثر دیگر ازجمله کتاب «حقوق مدنی پیشرفته» انتشارات مجد، ۱۳۹۸ و «بررسی تحلیلی ساختار قرار B.O.T» انتشارات بهنامی ۱۳۹۴ و بیش از ۱۰ مقاله علمی پژوهشی را در کارنامه خود دارد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/