آموزش تخصصی قوانین اسناد تجاری در هفتمین وبینار ملی باشگاه پژوهشگران
عباس نعمتی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در میانه از برگزاری هفتمین وبینار ملی با عنوان «آموزش تخصصی قوانین اسناد تجاری»، توسط باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد میانه با همکاری مرکز رشد واحدهای فناور و انجمن علمی اقتصاد و امور بانکداری خبر داد و اظهار کرد: امروزه کاربرد اسناد تجاری در جامعه آن چنان رشد یافته است که کمتر کسی وجود دارد که به استفاده از آنها اقدام نکرده باشد.(بیشتر بخوانید)
رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد میانه ادامه داد: به همین دلیل بررسی اسناد تجاری و انواع آنها، دانستن کاربرد و ویژگیهای اسناد تجاری و موارد تخصصی دیگر در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
رئیس انجمنهای علمی تخصصی دانشگاه آزاد میانه درباره مفهوم اسناد تجاری و کاربرد آنها بیان کرد: اسناد تجاری وسیلهای هستند که معاملات غیرنقدی را تسهیل میکنند، بهعبارتی پرداختی این معاملات توسط این اسناد صورت میگیرد و در واقع مهمترین ویژگی آنها، کاربردشان بهعنوان وسیلهای برای پرداخت است.
نعمتی اضافه کرد: مبنای اولیه ایجاد اسناد تجاری بهویژه برات و سفته، جلوگیری از خطرات احتمالی ناشی از حمل و انتقال مقدار زیادی پول نقد از یک مکانی به مکان دیگر، کاهش هزینه حمل و نقل و ... بوده است.
این مقام مسئول ادامه داد: بهتدریج فواید و کاربردهای دیگری نیز برای این اسناد مطرح شد که مهمترین آنها استفاده بهعنوان ابزار پرداخت در معاملات غیرنقدی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد میانه با بیان اینکه اسناد بهتدریج بهعنوان وسیلهای برای کسب اعتبار و تأمین مالی نیز به کار برده شد، تأکید کرد: همه این موارد سبب شد تا مردم و بهویژه تجار در معاملات خود به جای حمل پول نقد از اسنادی تجاری بهصورت حال یا مدتدار استفاده کنند.
مدیر مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد میانه با اشاره به معانی اسناد تجاری در حقوق تجارت بیان کرد: اسناد تجاری در معنای عام و در معنای خاص متفاوت هستند. اسناد تجاری در معنای عام شامل هر سندی است که در مبادلات تجاری (مبادلات ناشی از اعمال تجاری موضوع مواد ۲ تا ۵ قانون تجارت مصوب ۱۳۱۱) مانند چک، سفته، برات، اوراق سهام، اوراق قرضه، ضمانتنامه بانکی، بارنامه و سیاهه تجارتی به کار برده میشود.
نعمتی متذکر شد: منظور از اسناد تجاری به معنای خاص، اسنادی بوده که معرف کارکرد اصلی خود هستند، به عبارتی، اسناد تجاری که جانشین پول است و معرف حق دینی حال یا با وعده کوتاهمدتی هستند.
وی به سه سند بارز اسناد تجاری در معنای خاص اشاره کرد و تأکید کرد: سه سند برات، سفته و چک از مصادیق بارز اسناد تجاری در معنای خاص هستند که این سه سند به دلیل کاربرد گستردهای که در جامعه دارند، دارای نظام حقوقی خاص خود نیز هستند.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه درباره زمان و نحوه برگزاری هفتمین وبینار ملی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد میانه یادآور شد: این وبینار ملی سهشنبه هفتم دی ۱۴۰۰ از ساعت ۱۳ الی ۱۵ در سامانه دانشگاه هوشمند به آدرس الکترونیکی https://daanaan.daan.ir برگزار خواهد شد.
نعمتی اضافه کرد: تمام اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و اعضای انجمنهای علمی تخصصی و سایر علاقهمندان در کشور میتوانند با در اختیار داشتن شناسه و گذرواژه (موجود در پوستر وبینار در سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه) از طریق سامانه دانشگاه هوشمند در این وبینار شرکت کنند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/