دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1394 - 10:01

رئیس‌جمهوری چین در تهران/ ایران متحد نظامی- امنیتی چین می‌شود

ژی جین پینگ،‌ رئیس‌جمهوری چین، شب گذشته در ادامه سفر خاورمیانه‌ای خود پس از 14 سال در رأس هیأتی بلندپایه وارد تهران شد.
کد خبر : 62970

به گزارش خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،‌ در سفر رئیس جمهوری چین به تهران که در راستای سفر خاورمیانه‌ای وی به مصر،‌ عربستان و ایران انجام شده است،‌ رئیس مرکز تحقیقات حزب کمونیست،‌ معاون رئیس کمیسیون توسعه‌ای چین،‌ مشاور شورای دولتی و امنیتی،‌ وزرای بازرگانی،‌ امور خارجه،‌ اقتصادی و گمرک و رئیس سازمان انرژی چین، ژی پینگ را همراهی می‌کنند.


روسای جمهوری چین و ایران قرار است در این سفر سند مشترک جامع راهبری روابط دو کشور را امضا کنند که گفته می‌شود این سند به عنوان اولین سند مشارکت ایران با یک قدرت جهانی است و شامل مشارکت‌های اقتصاری،‌ نظامی ،‌امنیتی، تجاری و ... بین دو کشور است.


همچنین قرار است 17 سند میان دو کشور در حوزه‌های مختلف به صورت جداگانه به امضا برسد. رئیس سازمان انرژی چین که به تهران سفر کرده است نیز قرار است در دیدار با رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان قراردادهایی در راستای بازطراحی رآکتور اراک و دیگر همکاری‌های هسته‌ای امضا کند.


سفر رئیس‌جمهوری چین به تهران اولین سفر یک مقام عالی‌رتبه پس از اجرای برجام است. از سوی دیگر در پی تنش‌های اخیر بین ایران و عربستان، برخی این سفر را در راستای میانجیگری بین دو کشور نیز تعبیر می‌کنند.


با وجود این، تحلیل‌گران سفر رئیس‌جمهوری چین را که گفته می‌شود به دلیل جنگ یمن دو ماه با تأخیر انجام شده است،‌ نشانگر تمایل این کشور برای حضور در خاورمیانه عنوان می‌کنند. از سوی دیگر نیز شرایط ایران پس از اجرای برجام، هزینه افزایش روابط با کشورمان را کاهش داده و چین در تهران به دنبال گسترش مناسبات است.


با وجود این، به گفته کارشناسان، چین حتی با ورود به منطقه خاورمیانه نیز به طور جدی در بحث مبارزه با تروریسم به ویژه در سوریه وارد نخواهد شد و ایفای نقش در کنار روسیه به دور از سیاست‌های چین است.


آمادگی چین برای گسترش روابط


ژی‌جین پینگ در هنگام ورود به فرودگاه مهرآباد تهران گفته است: «چین و ایران به عنوان دو کشور متمدن دارای فرهنگ درخشان و تاریخ طولانی، سهم بزرگی در پیشرفت تمدن‌های بشریت ادا کرده‌اند. طی هزاران سال، دو ملت ارتباطات و معاملات دوستانه در مسیر جاده تاریخی ابریشم برقرار کرده و آثار روشنی در تاریخ دو کشور باقی گذاشته است که تا حالا در زندگی مردم دو کشور ادامه دارد.»


وی افزود: «پس از برقراری روابط سیاسی دو کشور، همکاری‌های فی‌مابین شاهد دستاوردهای برجسته‌ای در ابعاد اقتصادی، فرهنگی بوده است. در سال‌های اخیر روابط دوجانبه همواره روند توسعه مثبت و پایدار خود را حفظ کرده و اعتماد سیاسی متقابل و همکاری‌های بازرگانی و تجاری فراوانی نائل آمده است و طرفین در امور منطقه‌ای و بین‌المللی از یکدیگر حمایت می‌کنند. پس از به دست آمدن برنامه جامع اقدام مشترک، مناسبات دوجانبه با فرصت توسعه جدیدی روبه‌رو است.چین آمادگی دارد با تشریک مساعی با طرف ایرانی با استفاده از موقعیت مطلوب سطح روابط و همکاری فی‌مابین را ارتقا دهد تا فصل جدیدی از روابط فی‌مابین آغاز شود.»


رئیس‌جمهوری چین گفت: «انتظار دارم با مسئولان ایرانی در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه مشترک به طور عمیق تبادل نظر کرده و چشم‌اندار همکاری دو کشور را ترسیم کنیم. یقین دارم این سفر به موفقیت کامل دستیابی پیدا می‌کند و موجب تحکیم بیش از پیش دوستی و همکاری بین دو کشور خواهد شد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب