همهچیز درباره بیماری التهابی روده/ خطر ابتلا به کولیت با داروی بیولوژیکی کاهش مییابد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، «بیماری التهابی روده» (IBD) در اصطلاح به معنای چتر است که از این اصطلاح برای توصیف اختلالاتی شامل التهاب مزمن دستگاه گوارش استفاده میشود. بیماری التهابی روده مجموعهای از اختلالات روده است که منجر به بروز التهاب در سیستم گوارشی میشود. بروز این بیماری همراه با درد بوده و افراد در مقابله با آن بسیار اذیت میشوند. دانشمندان برای مقابله با این بیماری در تلاشند تا راهی و دارویی مؤثر در برابر این بیماری پیدا کنند. در این باره گزارشی تهیه کردیم تا آگاهی مردم درخصوص این بیماری خطرناک افزایش یابد.
عوارض بیماری التهابی روده تهدید کننده است
بیماری التهابی روده انواع مختلفی دارد که یکی از انواع آن شامل «کولیت زخمی یا اولسراتیو» است. در این حالت، التهاب و زخم در امتداد پوشش سطحی روده بزرگ یا کولون و راست روده ایجاد میشود. عوارض این بیماری میتواند کم آبی و کم خونی باشد. نوع دیگر بیماری التهابی روده بیماری کرون است. این نوع با التهاب پوشش داخلی دستگاه گوارش افراد از دهان تا مقعد سر و کار دارد. همچنین اغلب در این بیماری لایههای عمیقتر دستگاه گوارش درگیر میشود. علائم بیماری کرون و کولیت اولسراتیو معمولا اسهال، خونریزی مقعدی، درد شکم، خستگی و کاهش وزن است.
این بیماری افراد را بسیار ناتوان میکند. همچنین این بیماری عوارضی تهدید کننده دارد که زندگی کردن برای افراد دشوار میشود. علائم این بیماری بسته به شدت التهاب و محل وقوع آن متفاوت است. علائم ممکن است در بعضی از افراد خفیف و در بعضی دیگر شدید باشد. این علائم در افراد متغیر است. افراد بلافاصله پس از مشاهده علائم این بیماری در خود باید به دکتر متخصص مراجعه کرده و دورههای درمانی را بهطور کامل بگذرانند. اگرچه بیماری التهابی روده معمولا کشنده نیست، اما عوارض این بیماری بسیار خطرناک و تهدید کننده است. بعضی از علائم در بیماری کرون و کولیت مشترک هستند و این علائم شامل اسهال، خستگی، درد و گرفتگی شکم، خون در مدفوع، کاهش اشتها و کاهش وزن است.
تأثیر استعمال دخانیات بر بیماری التهابی روده
یکی از عوامل احتمالی ابتلا به این بیماری اختلال در عملکرد سیستم ایمنی است. زمانیکه سیستم ایمنی بدن سعی میکند با ویروس یا باکتری مهاجم مبارزه کند، پاسخ ایمنی غیرطبیعی منجر به حمله سیستم ایمنی به سلولهای دستگاه گوارش میشود. همچنین به نظر میرسد که وراثت در این بیماری مؤثر است. بااین حال، اکثر افراد مبتلا به بیماری التهابی روده، سابقه خانوادگی ندارند. تحقیقات نشان داده که بیشتر افراد قبل از سن ۳۰سالگی به این بیماری مبتلا میشوند، اما بعضی از افراد تا سن ۵۰ یا ۶۰سالگی دچار این بیماری میشوند. همچنین سفید پوستان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند، اما امکان دارد که در هر نژادی رخ دهد.
بیشتر بخوانید:
درمان روده با نوعی سوپ خاص/ پیوند مدفوع چیست؟
میکروبیوم روده برای اولین بار ویرایش ژنتیکی شد
سیگار کشیدن فاکتوری قابل کنترل است و افراد میتوانند با ترک سیگار از توسعه بیماری کرون جلوگیری کنند. اگرچه سیگار ممکن است به پیشگیری از بیماری کولیت اولسراتیو کمک کند، اما مضرات آن برای سلامت کل بدن بیش از مزیت آن است. ترک سیگار میتواند سلامت عمومی دستگاه گوارش را در افراد بهبود بخشد.
بیماری کرون اختلال التهابی مزمن است که دستگاه گوارش افراد در این بیماری ضعیف میشود. این اختلالات در نیمی از بیماران با استفاده از داروهای بیولوژیک ضد «TNF» فواید بسیار زیادی داشته است. مهارکننده TNF دارویی است که پاسخ فیزیولوژیک به فاکتور «نکروز تومور آلفا» (TNFα) یا پروتئین سیگنالدهنده به سلولها را که بخشی از پاسخ التهابی است، سرکوب میکند. نقش اصلی TNF در تنظیم سلولهای ایمنی بدن است.
بیماری التهابی روده معمولا با یکی از چندین داروی بیولوژیکی موجود درمان میشود. این داروهای بیولوژیکی مولکول التهابی بهنام فاکتور نکروز تومور آلفا را از اتصال به دو گیرنده «TNFR۱» و «TNFR۲» مسدود میکند. تنها حدود ۵۰درصد از بیماران از این درمان کمک گرفتند. دانشمندان زیست پزشکی در دانشگاه کالیفرنیا، روشی مفید پیشنهاد میکنند که داروها در برابر بیماری التهابی روده مؤثرتر عمل کند. دیوید دی لو، استاد دانشکده پزشکی گفت TNF-alpha باعث التهاب و تخریب بافت در این بیماری میشود.
TNF-alpha، توسط سلولهای بدن تولید میشود. سلولهای ایمنی تخصصی و همچنین سایر سلولها توسط این پروتئین تحریک میشود. همچنین باعث تحریک التهاب و سرکوب آن میشود؛ بنابراین TNF-alpha در تخریب و بهبود بافتها نقش دارد. مطالعات نشان داد TNFR۱، سبب افزایش اثرات مخرب بیماری میشود، درحالیکه TNFR۲ اثرات شفابخش و ترمیمی ایجاد میکند. دانشمندان میگویند اگر دو گیرنده TNFR۱ و TNFR۲ را مسدود کنید، اثرات مخرب و بهبود این بیماری نیز مسدود میشود. دانشمندان پزشکی در آزمایش موشی خود وقتی سیگنالدهی TNFR۱ را کاهش دادند، مشاهده کردند که TNFR۲ به بهبودی کمک بیشتری میکند.
بیشتر بخوانید:
باکتری روده حافظه زنبورها را تقویت میکند
درمان جدید بیماریهای گوارشی از راه رسید/ باکتریدرمانی چیست؟
به گفته دیوید دی لو، موشهایی که کمبود ژنتیکی در گیرنده TNFR۲ دارند، به بیماری التهابی روده از نوع حاد دچار میشوند؛ بنابراین مطالعات نشان میدهد TNFR۲ اثرات بسیار مفیدی دارد و بدون این گیرنده وضعیت بیماری التهابی روده تشدید پیدا میکند.
TNF-alpha، روشی بسیار رایج است که در آن بدن به محرکهای التهابی مانند عفونت واکنش نشان میدهد. این پروتئین میتواند از فرآیندهای مختلفی برای افزایش التهاب استفاده کند. التهاب در بدن باعث ازبین بردن عفونت یا کشتن تومور میشود. دانشمندان بهطور مداوم درتلاشند تا داروهای پیشرفته و راههای درمانی بهتر کشف کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/