دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1400 - 16:12

درمان سرطان با جوان‌سازی سلول‌های بنیادی ممکن می‌شود

جوان‌سازی سلول‌های بنیادی اثربخشی روش درمانی ایمونوتراپی را به طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.
کد خبر : 638643
سلول بنیادی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، ایمونوتراپی روشی نوین برای درمان سرطان است با این حال سلول‌های ایمنی شارژشده مورد استفاده در این روش می‌توانند در مبارزه با سلول‌های سرطانی خسته شوند. حال محققان ژاپنی راهی برای افزایش عمر و انرژی این سلول‌ها پیدا کرده‌اند که شامل جوان‌سازی سلول‌های بنیادی می‌شود.


سیستم ایمنی بدن قدرتمندترین ابزار انسان در برابر سرطان است اما گاهی اوقات به کمک‌های خارجی نیاز دارد. سرطان ترفندهای حیله‌گرانه برای جلوگیری از شناسایی شدن و تضعیف سلول‌های ایمنی در شرف دارد. محققان از روش ایمونوتراپی سلول‌های سی‌ای‌آر تی برای استفاده از شرایط موجود به نفع بدن انسان استفاده می‌کنند. انجام این کار شامل حذف سلول‌های ایمنی از بدن بیمار، مهندسی این سلول‌ها برای شناسایی پروتئین‌های خاص موجود در سلول‌های سرطانی و بازگرداندن سلول‌ها به بدن برای شروع دوباره به کار می‌شود.


نتایج برخی آزمایش‌ها حاکی از بروز نتایج فوق‌العاده موثری است با این حال سلول‌های تی می‌توانند با گذشت زمان خسته شده و کارای خود را از دست می‌دهد، بدین ترتیب سرطان فرصتی برای برگشت پیدا می‌کند. دانشمندان همواره به دنبال راه‌هایی برای کاهش خستگی این سلول‌ها بودند. حال محققان دانشگاه جونتندو در ژاپن با روش متقاوتی موفق به افزایش انرژی سلول‌های تی شده‌اند.


محققان سلول‌های تی که به طور خاص به دنبال پروتئین سرطانی به نام LMP۲ را شناسایی کرده و به عقب برگرداندند تا آنها را به سلول‌های بنیادی پرتوان القایی یا سلول‌های iPS تبدیل کنند. سپس تیم تحقیقاتی گیرنده‌ای را به این سلول‌ها اضافه کردند که پروتئین سرطانی دیگری به نام LMP۱ را شناسایی می‌کند. نتیجه نهایی این روند جوان‌سازی سلول‌های تی‌ است، این سلول‌ها نه‌تنها برای مدت طولانی‌تری در برابر خستگی مقاومت می‌کنند بلکه می‌توانند هر دو پروتئین سرطانی را نیز مورد هدف قرار دهند.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب