دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1400 - 10:19

باکتری روده حافظه زنبورها را تقویت می‌کند

مطالعات نشان داد که نوع خاصی از باکتری روده به نام لاکتوباسیلوس آپیس شناخته شده است که ارتباط مستقیمی با تقویت حافظه زنبوران، دارد.
کد خبر : 623893
زنبور



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «تک اکسپلوریست»، طی مطالعات به دست آمده از همکاری محققان دانشگاه کوئین مری لندن، دانشگاه اولو فنلاند و دانشمندان دانشگاه جیانگنان چین نوع جدیدی از باکتری روده به نام «لاکتوباسیلوس» آپیس کشف شد که در تقویت حافظه زنبورها، اثر دارد. محققان نشان می‌دهند که زنبورها با داشتن این نوع از باکتری در روده خود، حافظه بهتری نسبت به بقیه زنبورها دارند. همچنین زنبورهایی که باکتری‌های روده را مصرف کرده، نسبت به زنبورهایی که رژیم غذایی منظم دارند، خاطرات بداهه طولانی مدت دارند.


مطالعات منتشر شده از مجله نیچر نشان می‌دهد میکروبیوم روده، تریلیون میکروب‌هایی که در روده زندگی می‌کنند، بر رفتار حیوانات نیز اثر می‌گذارند. محققان از گل‌های مصنوعی با رنگ‌های مختلف استفاده می‌کند تا درباره حافظه و توانایی‌های یادگیری زنبورها مطالعاتی انجام دهند. پنج رنگ را با محلول شیرین ساکارز و پنج رنگ دیگر را با یک ماده تلخ‌مزه به نام کینین ترکیب کردند. کینین ماده‌ای مخدر برای زنبورها محسوب می‌شود. محققان دریافتند که زنبورها به‌سرعت تشخیص دادند که انتخاب کدام رنگ منجر به دریافت پاداش قندی می‌شود. دانشمندان تفاوت‌های فردی زنبورها در توانایی‌های یادگیری و حافظه زنبورها را با سطوح باکتری‌های مختلف موجود در روده مقایسه کردند. محققان باکتری‌ها را به رژیم غذایی زنبورها افزود تا تأکید کنند که تعداد باکتری‌های لاکتوباسیلوس در روده مستقیماً مسئول تفاوت‌های مشاهده شده در حافظه بودند. توانایی‌های شناختی در زنبورها در هر فرد متفاوت است. آن‌ها نسبتاً در مقایسه با پستانداران جامعه کوچکی از میکروارگانیسم‌های روده دارند که این موضوع آن‌ها را به مدل‌های ایده‌آل برای کشف نقش باکتری‌های روده در تفاوت‌های شناختی بین افراد تبدیل می‌کند.


تغییرات مشاهده شده در میکروبیوم بین زنبورها می‌تواند ناشی از تغییرات محیط لانه، فعالیت‌ها، عوامل بیماری‌زا، تعاملات اجتماعی و محیط گرده افشانی باشد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب