شیوه رقابت شناگران ایران با همتایان جهانی عادلانه نیست/ کسب مدال با دست خالی خواسته زیادی است
محسن سمیعزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، با یادآوری این موضوع که سه شناگر شایسته ایران با توجه به کسب حدنصاب مسابقات شنای مسافت کوتاه جهان که در شهر ابوظبی امارات برگزار شد، نمایشهای قابل قبولی برای کشورمان به نمایش گذاشتند، اظهار کرد: شایان ذکر است مهدی انصاری در ماده ۱۰۰ متر مختلط به دلیل پارهای از مسائل در مسابقات شرکت نکرد. بنیامین قره حسنلو هم به خاطر آسیبدیدگی کوچکی که از ناحیه شانه داشت از او خواستم از مسابقات انتخابی جام جهانی که ورودی به مسابقات قهرمانی جهان بود انصراف دهد تا سال آینده بتواند در مسابقات قهرمانی جهان در ژاپن شرکت کند. به تبع آن هم میتواند در بازیهای آسیایی هانگژو شرکت کند.
وی ادامه داد: هدفم از بیان چنین جملاتی اشاره به افزایش شناگران خوب ایران است و این موضوع دستاورد بزرگ و مثبتی ارزیابی میشود. هر چند منکر نقاط ضعفی که در سیستم ما وجود دارد نمیشوم. از جمله کمبود حضور ملیپوشان ایران در مسابقات تدارکاتی که به مسئله بزرگی مبدل شده است. شناگران ایران بدون رقابت تدارکاتی آماده مصاف با همتایان خود از سایر کشورها میشوند و این روش درست نیست، چون هیچ کشوری شناگران خود را بدون مسابقه تدارکاتی آماده مسابقات سنگین جهانی نمیکند و برای همین هم کیفیت مدنظر مربیان از سوی شناگران ایران ارائه نمیشود.
بیشتر بخوانید:
مدیر تیمهای ملی شنا با اشاره به این نکته که از سه سال قبل برنامه اصلی وی و همکارانش غیر متمرکز شنا کردن شناگران بوده، خاطرنشان کرد: خروجی چنین برنامهای بسیار خوب بود و در مسابقات قهرمانی جهان شاهد نمایش مطلوبی از مهرشاد افقری، متین بالسینی و سینا غلامپور بودیم. این شناگران به صورت غیرمتمرکز تمرین میکنند. افقری که دو رکورد ملی را در ابوظبی جابهجا کرد، با مربی خود گامر دیلانچیان در اصفهان تمرین میکند. غلامپور در مشهد زیر نظر میثم سعادتی به تمرین مشغول است. بالسینی که یک رکورد ملی را در امارات جابهجا با کاوه بیک اوغلو تمرینات شنا را دنبال میکند. این عملکرد خوب نشان میدهد به ورزش پایه شنا از زوایای مختلف نگاه کردهایم و فدراسیون شنا هم در این راه حمایتهای لازم را انجام داده است.
وی افزود: اتفاقات مثبت اخیر میتواند بستر مناسبی برای رقم خوردن موفقیتهای بزرگتر است. به شرط آنکه توجه بهتری به شنا داشته باشیم. تعداد مسابقات تدارکاتی افزایش پیدا کند. چون شناگر علاوه بر تمرین کافی و منسجم به حضور در مسابقات تدارکاتی هم نیاز دارد. این مهم با توجه به شرایط بد اقتصادی و مالی در این سه سال اخیر بسیار ضعیف بوده و ملیپوشان ایران در شرایط نابرابر به مصاف همتایان خود میروند و بدون تردید این شیوه رقابتی منصفانه نیست و عدالتی در آن دیده نمیشود. شنا در ایران به بلوغ و خودباوری رسیده و اگرچه توجه ناکافی به آن آزاردهنده بوده اما همت و پشتکار جامعه شنا از مدیران، مربیان، ورزشکاران و رسانهها ستودنی است. اعتماد به نفس و خودباوری نزد اهالی این جامعه محسوس است و قطعاً اتفاقات بسیار مهمی در انتظار ما خواهد بود. شنا با وجود آنکه در سراسر دنیا به شدت مورد توجه است اما در ایران مظلوم واقع شده و باور غلط کسب مدال را برای قیاس این ورزش با سایر رشتهها لحاظ میکنند. در ورزشهای پایه شنا، دوومیدانی و ژیمناستیک کسب مدال دشوارتر از حد تصور است و بچههای ایران با دست خالی با رقبای جهانی مصاف میدهند.
بیشتر بخوانید:
سمیعزاده در مورد احتمال مدالآوری شناگران ایران در بازیهای آسیایی پیش رو عنوان کرد: مهرشاد افقری در مادههای ۵۰ و ۱۰۰ متر پروانه عملکردی فراتر از انتظار ارائه کرد. متین بالسینی در ۲۰۰ متر پروانه نشان داد آمادگی بسیار بالایی دارد و هدفش شکستن متوالی رکوردهای ملی است و جالب اینکه او رکوردهای خودش را جابهجا میکند. سینا غلامپور نیز در ۱۰۰ متر آزاد انتظارات را برآورده کرده است و البته نگاه او به ثبت حدنصابهایی به مراتب بهتر خواهد بود. بدون تردید در بازیهای آسیایی هانگژوی چین کار بسیار دشواری خواهیم داشت چون در هر ماده دو نماینده از ژاپن، چین، قزاقستان، کره جنوبی و سنگاپور را بهعنوان رقیب داریم. این کشورها در مسابقات جهانی و المپیک مدالآور هستند. راه کم کردن فاصله با این رقبا و حتی کسب مدال، حضور مستمر شناگران ایران در مسابقات تدارکاتی و رسمی است. اگر چنین اتفاقی رخ دهد وعده فینالیست شدن شناگران کشورمان را در مواد مختلف مسابقات شنای بازیهای آسیایی هانگژو را خواهم داد ولی کسب مدال با دست خالی خواسته زیادی است.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/