به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، آذرماه که به انتهای خودش نزدیک میشود، جماعت اهل علمآموزی چه دانشآموز باشند و چه دانشجو با برآوردی از ایام سخت پیشرو، هریک به طریقی برای جمعبندی دروس و کسب نمره برنامهریزی میکنند. البته از قرار معلوم وضعیت دیماه امسال و فصل امتحانات دانشگاهها چندان روشن و مشخص بهنظر نمیرسد. شرایطی که امید میرفت با اصلاح برخی روندهای تصمیمگیری در تیم جدید حاکم بر وزارتین و انجام واکسیناسیون ملی کرونا حداقل از ترمهای کرونایی گذشته بهتر اداره و هدایت شود، اما لااقل تاکنون چنین نشد.
از میان دانشگاههای کشور تعداد انگشتشماری دانشگاه هستند که تا لحظه انتشار این گزارش تکلیف چگونگی برگزاری امتحانات پایان ترم خود را برای دانشجویان معین کردهاند. روز گذشته خبر رسید امتحانات دانشگاههای آزاد اسلامی استان تهران این ترم هم مجازی برگزار خواهد شد اما پیگیریها از سایر دانشگاههای بزرگ تهران چندان نتیجهای برای «فرهیختگان» در پی نداشت. صرفا خدیجه عبادی، مدیر روابطعمومی دانشگاه علامهطباطبایی گفته با توجه به بند آخر بخشنامه دهم آذر وزارت علوم، تصمیمگیری درخصوص برگزاری حضوری امتحانات حسب شرایط واکسیناسیون دانشجویان و اعلام ستاد ملی مبارزه با کرونا، برعهده دانشگاهها نهاده شده و براساس تصمیمات متخذه دانشگاه و تدوین دستورالعمل ازسرگیری تدریجی آموزش حضوری که به وزارت عتف نیز انعکاس داده شده، امتحانات دانشجویان مقطع دکتری ورودی سالهای 1399 و 1400 با رعایت پروتکلهای بهداشتی بهصورت حضوری خواهد بود و امتحانات سایر دانشجویان بهصورت مجازی است.
ازسوی دیگر مرور کوتاهی بر پایگاههای اطلاعرسانی دانشگاهها و کانالهای خبری دانشجویی هم جز چند خبر تکراری حاصل دیگری ندارد. یکی دانشگاه شهیدبهشتی که آب پاکی را حتی برای آموزش ترم بعد روی دست دانشجویان ریخته و خیال همه را از بابت آموزش حضوری راحت کرده، دیگری دانشگاه شریف که رئیسش گفته با توجه به مشکلات خوابگاهها، احتمال برگزاری حضوری امتحانات پایانترم خیلی ضعیف است و البته خبری پرتکرار از وزیر علوم مبنیبر اینکه تصمیمگیری درخصوص برگزاری حضوری یا مجازی امتحانات پایان ترم دانشجویان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی برعهده دانشگاهها گذاشته شده است و اجباری ازسوی وزارت علوم برای برگزاری حضوری امتحانات وجود ندارد.
بیشتر بخوانید:
حضوری یا غیرحضوری؛ مسئله این روزهای دانشجویان برای برگزاری امتحانات
از ابتدای ترم جاری زمزمههای مختلف و گستردهای برای بازگشایی دانشگاهها صورت گرفت، حتی شخص رئیسجمهور در جلسه ستاد کرونا از وزرا خواست مقدمات بازگشایی دانشگاهها هرچه سریعتر فراهم شود و دانشجویان به دانشگاهها بازگردند. حالا اما با وجود اختیار دانشگاهها در برقراری نحوه امتحانات هنوز تصمیم دانشگاههای بزرگ درخصوص نحوه اجرای امتحانات در هالهای از ابهام قرار دارد؛ موضوعی که شاید بهتر باشد آن را فراتر از کرونا و حتی بیم و امیدهای ظهور سویه جدید آن یعنی اُمیکرون تحلیل کرد. بهنظر میرسد با وجود اختیار، دانشگاههای دولتی کشور توان بازگشایی دانشگاهها را ندارند. موضوعی که روسا و معاونان دانشگاههای کوچک و بزرگ دولتی با ادبیاتی متفاوت اما در مضمون مشترک بر آن صحه میگذارند. برآورد کردن مسائل رفاهی دانشجویان نیازمند تامین اعتبار و بودجه دانشگاهها است و آنگونه که پیداست در حد بازگشایی کامل دانشگاهها نیست. حالا که بهنظر امکانش وجود ندارد میتوان با مدیریت بهتر اطلاعرسانی، هم تشویش را از افکار دانشجویان دور کرد و هم هر روز ولوله جدیدی بین دانشجویان به راه نینداخت.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/