دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آذر 1400 - 12:00
کوروش باقری در گفت‌وگو با آنا:

نباید پشت نایب‌قهرمانی جهان پنهان شویم/ آینده وزنه‌برداری را روشن نمی‌بینم

پیشکسوت وزنه‌برداری ایران گفت: وزنه‌برداران زحمت کشیدند اما در خیلی از اوزان فاصله زیادی با بزرگان دنیا داشتیم و نباید پشت این نایب‌قهرمانی پنهان شویم.
کد خبر : 628900
کوروش باقری

کوروش باقری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در مسابقات قهرمانی جهان گفت: کسب مقام دوم تیمی نتیجه بدی نیست و باید به وزنه‌برداران و کادر فنی بابت این نتیجه تبریک بگویم. اما اگر بخواهیم تحلیلی فنی از شرایط تیم داشته باشم باید بگویم تیم اصلا یکدست نبود و این ناهمگونی ایراد بزرگی محسوب می‌شود. ما وزنه‌برداران خوبی مثل یوسفی داریم که در دسته فوق‌سنگین فوق‌العاده کار کرد، آیت شریفی خوب کار کرد، اما دهدار در حد انتظار نبود و با وجود اینکه یکی از وزنه‌برداران باتجربه است اما خوب ظاهر نشد. البته طبق گفته وزنه‌برداران آن‌ها با مشکلات زیاد از جمله تغذیه و عدم تدارکات خوب مواجه بودند که همین موضوع در روند کاری آن‌ها تأثیر گذاشت.


در مورد قضاوت داوری ایرانی کارشناسان باید نظر بدهند


وی در مورد قضاوت داور بین‌المللی ایران و آوانسی که به وزنه‌بردار قطری داد؛ اظهار کرد: من در جایگاه داوری نیستم و به نظرم در خصوص این موضوع باید دوستانی که تبحر دارند اظهار نظر کنند. به نظرم اینکه عملکرد دهدار را به داوری ارتباط بدهیم خیلی درست نیست؛ چرا که دهدار آمادگی همیشگی را نداشت. اینکه داور چراغ درست یا غلط را به وزنه‌بردار قطری داده است ما به این موضوع کاری نداریم چون همانطور که گفتن باید داوران در مورد آن قضاوت کنند. اما همانطور که گفتم شرایط دهدار هم مثل قبل نبود و نسبت به گذشته آمادگی کمتری داشت.


وقتی هدف کادر فنی گرفتن امتیاز تیمی باشد دست به عصا کار می‌کند


سرمربی اسبق تیم ملی وزنه‌برداری کشورمان در مورد نقاط قوت و ضعف تیم ملی وزنه‌برداری اظهار کرد: طبیعی است که هر مربی نقاط قوت و ضعف داشته باشد. تغییر وزن جوادی تصمیم درستی بود که او از ۷۳ کیلوگرم به ۸۱ آمد و به نظرم تصمیم درستی گرفته شد. شرایط معتمدی و آمادگی یوسفی از نقاط قوت کادر فنی است. وقتی هدف و استراتژی گرفتن امتیاز تیمی است قطعاً کادر فنی در انتخاب وزنه‌ها دست به عصا کار می‌کند. اما در برخی مواقع شاهد این بودیم که فاصله بین حرکات وزنه‌برداران زیاد می‌شد و این یک نقطه ضعف بود. البته همانطور که گفتم این موضوع بستگی به استراتژی سرمربی هم دارد. بدون شک برای اینکه وزنه‌بردار در جدول بماند این گونه تصمیم‌ گرفته می‌شد.


وزنه‌برداری باید به سمت مدال‌آوری برود نه کسب امتیاز تیمی!


باقری در مورد استراتژی کادر فنی در کسب مدال عنوان کرد: اگر اولویت اول این باشد که امتیاز کسب شود کادر فنی در انتخاب وزنه‌ها بستگی به هدفش پیش‌ می‌رود. مثلا آیت شریفی ۲۲۷ کیلوگرم را بالای سر برد و پس از آن وزنه ۲۴۳ کیلوگرم را برای او انتخاب کرده‌اند، این فاصله زیاد است اما برای اینکه وزنه‌بردار خطر اوت شدن را از سر بگذراند و برای مدال هم در جدول بماند؛ ۱۶ کیلوگرم به وزنه‌ او اضافه کردند. گاهی وقت‌ها هم فاصله بین وزنه زدن وزنه‌برداران زیاد می‌شد و این باعث می‌شد که وزنه‌بردار سرد شود. تیم ایران می‌خواست به لحاظ امتیازی موفق عمل کند که به این هدفش رسید، اما برای کسب مدال این استراتژی خوب نیست. وزنه‌برداری یک ورزش رکوردی است و وقتی رکورد یک ورزشکار پایین می‌آید حتما یک جای کار ایراد داشته است. اینکه فقط به دنبال نتیجه تیمی باشیم هدف درستی نیست و باید به سمت مدال‌آوری برویم.


باقری در مورد حواشی کتک خوردن یکی از وزنه‌برداران از سوی کادر فنی گفت: بعد از مسابقه یکی از وزنه‌برداران صحبت‌هایی مطرح شده بود که او از سوی کادر فنی کتک خورده است. با توجه به اینکه در جریان این موضوع نیستم، در مورد آن اظهارنظر هم نخواهم کرد.




بیشتر بخوانید؛


تمجید فدراسیون بین‌المللی وزنه‌برداری از نماینده فوق سنگین ایران


وزنه‌برداری ایران نایب‌قهرمان جهان شد


اعتراض رسمی فدراسیون وزنه‌برداری ایران به اشتباه برگزارکننده مسابقات قهرمانی جهانی




آسیب دیدگی ارتباط مستقیم با تغذیه ورزشکاران دارد


پیشکسوت وزنه‌برداری ایران در مورد میزان بالای مصدومیت یا اوتی در تیم ملی اظهار کرد: آسیب‌دیدگی جزء لاینفک ورزش و به‌خصوص وزنه‌برداری است، البته بخش زیادی از این آسیب‌دیدگی به شکل تمرینات و تدارکات تیم ملی از جمله تغذیه ورزشکاران برمی‌گردد. طبق صحبت وزنه‌برداران آن‌ها در یک ماه آخر در مضیقه بودند و از خانه غذا می‌آوردند. طبیعی است که با این شرایط اگر آسیب‌دیدگی شدت بگیرد به تغذیه یا نحو تمرینات آن‌ها ارتباط دارد. این موضوع باید بررسی شود تا به حداقل برسد. در مورد موضوع اوت کردن هم باید بگوییم این اتفاق ممکن است برای هر وزنه‌برداری رخ بدهد و موضوع حادی نیست. گاهی یک وزنه‌بردار به لحاظ روحی و روانی شرایط خوبی ندارد و یا اینکه تمرینات خوبی نداشته که در نهایت اوت می‌کند و نمی‌تواند وزنه‌ها را بالای سر ببرد.


نباید پشت نایب‌قهرمانی پنهان شویم


باقری در پاسخ به این سوال که آینده وزنه‌برداری ایران را چطور می‌بیند، عنوان کرد: من آینده روشنی برای وزنه‌برداری نمی‌بینم. اگر وزنه‌برداری تأیید شود و در المپیک حضور داشته باشد باید استراتژی فرق کند و مسئولان طوری دیگری برنامه‌ریزی کنند. تیم وزنه‌برداری در دسته ۸۱ کیلوگرم از سوی مصطفی جوادی به مدال رسید، اما نباید فراموش کنیم که مدعیانی همچون چین و کره شمالی که وزنه‌برداران خوبی در این دسته دارند؛ در این رقابت‌ها حضور پیدا نکردند و حضور آن‌ها در بازی‌های آسیایی تأثیرگذار خواهد بود. در دسته ۸۹ کیلوگرم وزنه‌برداری خاصی را نداشتیم و تنها ایوب موسوی را به این وزن آورده‌اند که در کسب مدال هم ناکام ماند. در وزن ۹۶ کیلوگرم هم دهدار آمادگی گذشته را نداشت و از دوران اوج خود فاصله گرفته بود. در دسته ۱۰۲ کیلوگرم معتمدی و حقوقی بسیار زحمت هم کشیدند و به مدال رسیدند اما این وزن غیرالمپیکی است. در وزن ۱۰۹ کیلوگرم هم فاصله زیادی با وزنه‌بردار ازبک و تاجیکستانی داریم. در دسته فوق‌سنگین ما خوب کار کردیم اما در این زون هم با بزرگان دنیا فاصله داریم. کار وزنه‌برداران و تلاشی که انجام داده‌اند قابل تقدیر است و به همه آن‌ها خسته نباشید می‌گویم اما در کل نباید پشت این نایب‌قهرمانی پنهان شویم و فکر نکنیم اگر این عنوان را به دست آورده‌ایم بدون اشتباه و ایراد بودیم.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب