دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 آذر 1400 - 11:38
قناعتی:

اساس پیشرفت کشور توجه به رشته‌های «علوم پایه» است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه علوم پایه باید جزئی از پیشرفت بالینی در دانشگاه‌ها باشد، گفت: علوم پایه اساس پیشرفت کشور است و باید به آن نگاه ویژه کرد و جدی گرفت.
کد خبر : 628766
دکتر قناعتی



به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسین قناعتی در نشست رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اساتید علوم پایه دانشکده پزشکی «بر ضرورت تداوم برگزاری جلسات هم‌اندیشی بیشتر و بارش افکار علوم پایه» تأکید کرد و گفت: در دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم دنیای دینامیک و علم هم‌دینامیک است. ما باید بتوانیم هنر داشته باشیم که خودمان را با امکاناتی که داریم، تطبیق دهیم قطعاً باید امکانات را هم به‌درستی بشناسیم.


وی افزود: نکته دوم این است که بین علوم پایه و آن چیزی که در دنیا است و آن چیزی که ما داریم سخن زیادی وجود دارد و شکی هم وجود ندارد این‌که چگونه باید آن را به جریان انداخت؛ این فرآیند نیازمند مداخله و دقت است که صاحبان اهل علم و درایت در این جلسه حضور دارند، شما باید به ما پیشنهاد دهید و ما به شما کمک می‌کنیم و مطمئن باشید که حتماً کمک خواهیم کرد تا این فرآیندها به سرانجام برسد.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: راه‌کارهایی مطرح می‌شود بعضاً باید ببینیم که چرا دانشگاه شهید بهشتی بهتر توانست ارتباط بین علوم پایه و بالینی را انجام دهد. باید غیور باشیم در قبال مسئولیت‌هایی که به دوش ماست و به ما تحویل داده‌اند، اگر متدین باشیم مسئولیم؛ خدا فقط از کرده‌های ما سؤال نمی‌کند از تاکرده‌های ما هم سؤال می‌کند. در ایده‌های خود سست نباشید، چراکه اول سقوط است، بگردید راهکار پیدا کنید.


قناعتی در ادامه از تجهیز آزمایشگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و گفت: برای کاربردی کردن بیسیک ساینس حتماً هزینه می‌کنیم و حتماً مبلغ ۵ میلیارد تومان با اختیارات خودم و ۵ میلیارد تومان از طرف رئیس دانشکده پزشکی در خدمت بروز رسانی آزمایشگاه‌ها قرار گیرد تا پروژه‌ها تکمیل و آماده شود؛ هیچ آزمایشگاهی در دانشگاه حق برون‌سپاری ندارد مگر اینکه علوم پایه بگوید که من استاد و کادر لازم را ندارم چراکه حتماً باید از اساتید علوم پایه در آزمایشگاه‌ها به کار گرفته شود.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به فضای محدود برخی از گروه‌های علوم پایه در دانشکده؛ تصریح کرد: زمانی که بیمارستان مهدی کلینیک فعال شود می‌توان از فضای خالی ایجادشده برای برخی از گروه‌های پایه استفاده کرد.


وی در ادامه گفت: «کارآمدی» با «اثربخشی» دو مقوله مجزا هستند، استاد دکتر دهپور خیلی انسان کارآمدی هستند اما در یک مجموعه فعلی اثربخشی لازم را ندارند؛ باید حتماً بررسی کنیم. نگاه مدیریتی شما اساتید هم مهم است، پیشرفت‌های دنیا را جستجو کنید و از آن‌ها الگوبرداری کنید.


قناعتی بابیان اینکه برنامه جامع معاونت‌ها و دانشکده‌ها در حال تهیه و تدوین است؛ خاطرنشان کرد: علوم پایه باید جزئی از پیشرفت بالینی در دانشگاه‌ها باشد و کنار آن‌ها قرار گیرد، مراکز پژوهشی را حتماً ملزم می‌کنم به روش درستی که اساتید علوم پایه مطرح کنند از آن‌ها استفاده کنند؛ «علوم پایه باید در امور بالینی دخالت داشته باشند و بودجه لازم نیز به آن‌ها اختصاص داده می‌شود».


وی تأکید کرد: اساتید علوم پایه این جلسات را جدی بگیرید این جلسات تداوم خواهد داشت و صحبت‌های بقیه دوستان را هم خواهیم شنید برای من بسیار حائز اهمیت است زیرا «علوم پایه اساس پیشرفت کشور است و باید به آن نگاه ویژه کرد و جدی گرفت».


قناعتی در پایان گفت: توجه به فرصت‌های مطالعاتی هدفمند، ارتباط مؤثر با دانشگاه‌های دیگر، پیگیری پشتیبان‌های بین‌المللی، ارائه پروژه‌های محصول محور، استفاده مشترک از تجهیزات گروه‌ها، نقش فعال اساتید علوم پایه در پارک علم و فناوری، پیگیری ریشه‌های اصلی مسائل و مشکلات گروه‌ها، بررسی مشکلات نرم‌افزار و سخت‌افزاری آموزشی گروه‌ها، بررسی نیازهای گروه‌ها، همکاری اساتید علوم پایه با مراکز تحقیقاتی دانشگاه، مکانیسم اخلاق محوری قانونمند و ضابطه‌مند و عملیاتی کردن آن، تمرکز بر کار گروهی، افزایش نقش اساتید در گروه‌ها، تلفیق گروه سالمند شناسی با گروه طب سالمندی ازجمله مواردی است که باید در دانشگاه موردتوجه قرار بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۶۷/




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب