چرا صهیونیستها قرارداد انتقال نفت امارات به اروپا را متوقف کردند؟/ تحقق رؤیای مصر در گرو توافق با اسرائیل
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، الخلیج آنلاین در گزارشی به موضوع قرارداد گازی امارات و اروپا پرداخت و نوشت: به نظر میآید برخی از توافقات امضاشده میان امارات و رژیم اشغالگر اسرائیل به دنبال عادیسازی روابط در سپتامبر سال گذشته به دلیل اختلافات داخلی اسرائیل یا به این دلیل که بر منافع سایر طرفهایی که با تلآویو روابط راهبردی دارند تأثیر میگذارد، دیگر قابل اجرا نیست. ۱۶ دسامبر رژیم اشغالگر از تعلیق قرارداد انتقال نفت خلیج (فارس) به اروپا از بندر ایلات واقع در جنوب سرزمینهای اشغالی خبر داد. وزیر حفاظت از محیطزیست رژیم صهیونیستی در بیانیهای که در حساب کاربری رسمی خود در توییتر منتشر کرد، نوشت: از ورود دهها نفتکش به ایلات به دلیل آلودگی زیستمحیطی و بحران آبوهوا جلوگیری کردیم.
طبق این گزارش، ژوئیه گذشته وزارت حفاظت از محیطزیست رژیم صهیونیستی از به تعویق افتادن اجرای توافقنامه انتقال نفت از امارات به اسرائیل و توقف موقت آن، قبل از اینکه آخرین بیانیه در زمینه توقف دائمی منتشر شود، خبر داد. این بیانیه با وجود توجیهات زیستمحیطی، با منافع مشترک تلآویو و قاهره مرتبط به نظر میآید، زیرا چند روز پس از سفر یائیر لاپید، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به مصر برای گفتوگو درباره همکاریهای مشترک انجام شد. همچنین صدور بیانیه پس از انتشار گزارشهایی درباره این بود که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی بهطور جدی در حال بررسی لغو توافق عادیسازی روابط با امارات است؛ گزارشی که باراک راوید، خبرنگار امور سیاسی وبسایت واللا منتشر کرد و از نگرانیها در زمینه نقش لغو این توافق در فروپاشی کابینه نتانیاهو خبر داد.
مخالفان عادیسازی روابط با امارات قد علم کردند
الخلیج آنلاین مینویسد: این تصمیم چند روز پس از سفر نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی به ابوظبی در ماه جاری اتخاذ شد؛ سفری که برای نخستین بار در نوع خود یک مقام اسرائیلی در این سطح به یکی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج (فارس) میرفت. عبدالنبی عبدالمطلب، کارشناس اقتصادی مصر دراینباره گفت که تصمیم اسرائیل گرچه به دلیل نگرانیهای مربوط به حفظ محیطزیست است، اما از تنش داخلی خبر میدهد که اسرائیل را تحت تأثیر قرار داده است. کابینه بنت قدری شکننده به نظر میآید و نمیتواند گامهای یکجانبه بردارد. این در حالی است که بخش عمدهای از ائتلاف حاکم بر اسرائیل مخالف عادیسازی روابط با اعراب هستند.
به گفته عبدالمطلب، گرچه امارات بخش اعظم این پروژه پرهزینه را بر دوش میکشد، اما به نظر میآید برای متقاعد کردن مخالفان کافی نیست، زیرا وزارت محیطزیست رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد موفق شده است مانع از توافق انتقال گاز به اروپا شود. علاوه بر این، صادرات گاز امارات به اروپا از اسرائیل ممکن است بر برنامههای صادرات گاز اسرائیل به اروپا از مسیر مصر تأثیر بگذارد و رقیب جدی آن طرح تلقی شود.
این کارشناس مصری معتقد است، تصمیم رژیم صهیونیستی از سویی تلاش برای جلب رضایت مدافعان محیطزیست و از سوی دیگر برای هدر نرفتن بودجه این رژیم و حفظ تداوم جریان گاز اسرائیل به مصر و از آنجا به اروپاست. وزارت محیطزیست رژیم صهیونیستی اوایل سال جاری میلادی اعلام کرده بود، هزینه پروژه بسیار بیشتر از آن است که بودجه اسرائیل آن را تحمل کند.
زد و بند سیاسی تلآویو و قاهره
به نوشته این وبسایت عربزبان، تصمیم رژیم صهیونیستی نمیتواند بیارتباط با سفر وزیر امور خارجه این رژیم به قاهره در ۹ دسامبر باشد، جایی که وی درباره تعدادی از پروندههای مشترک گفتوگو کرد که مهمترین آنها، پرونده نوار غزه و تبادل اسیران با حماس بود. طبق گزارشها، قرار است عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر هفته آینده در راستای تلاش برای به فرجام رساندن توافق مورد حمایت مصر، از سرزمینهای اشغالی بازدید کند. این سفر پس از تهدید حماس به تشدید تدابیر نظامی انجام میشود.
بیشتر بخوانید:
ایران؛ محور رایزنی نفتالی بنت و ولیعهد ابوظبی
نخستوزیر رژیم صهیونیستی وارد امارات شد
علاوه بر این، یکی از رهبران حماس بهتازگی اعلام کرد، مصر به تعهدات خود در راستای تلاش برای توقف درگیریها در ماه می میان فلسطین و ارتش رژیم اشغالگر صهیونیستی عمل نکرده است. ۱۲ دسامبر سهیل الهندی، یکی از اعضای دفتر سیاسی حماس گفت، این جنبش و گروه های مقاومت در نوار غزه تاکنون هیچ جدیتی از سوی اسرائیل برای اجرای تعهدات خود ندیدهاند. این جنبش تأکید کرد که در حال بررسی تشدید تدابیر نظامی در پاسخ به تخلفات انجامشده بهوسیله رژیم اشغالگر در قدس و کرانه باختری است.
پروژه گازی امارات رؤیاهای مصر را برای تبدیلشدن به هاب منطقهای مایع سازی گاز، قبل از صادرات آن به اروپا تهدید میکرد
الخلیج آنلاین نوشت: رئیس سازمان اطلاعات مصر ماه گذشته در گفتوگو با وبسایت آمریکایی اکسیوس گفته بود، قاهره در حال کار بر روی توافق بلندمدت میان مقاومت و کابینه بنت است و تأکید کرد که مصریها این کابینه را در برخورد با پروندههای مختلف توانمند میدانند. ناظران منطقهای معتقدند، به نظر میآید تهدیدات حماس در میان مقامهای اسرائیلی بازتاب داشته و طرف مصری را مجبور کرده است تا بر پروندههای دیگری که ممکن است آسیب اقتصادی به آن وارد کند، بهویژه پروژه انتقال نفت خلیج (فارس) از بندر ایلات به اروپا فشار بیاورد.
خسارت مصر از معامله گازی
الخلیج آنلاین در پایان گزارش آورده است: پیشتر اعلامشده بود علت توقف پروژه گازی کاهش زمان حملونقل نفت و گاز طبیعی از عربستان و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج (فارس) به اروپاست. انتظار میرفت تلآویو صدها میلیون دلار از محل درآمدهای حملونقل فرآوردههای نفتی کسب کند و در مقابل، قاهره تمام درآمدهایی را که سالانه از کانال سوئز بهدست میآورد، از دست بدهد.
این گزارش میافزاید: پروژه گازی همچنین بهوضوح رؤیاهای مصر را برای تبدیلشدن به هاب منطقهای مایع سازی گاز، قبل از صادرات آن به اروپا، تهدید میکرد. این توافق بخشی از مجموعه طولانی توافقنامه ابوظبی با تلآویو از زمان عادیسازی روابط در سپتامبر بود که بهطور کامل بر فعالیتهای اقتصادی متمرکز است.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/