دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آذر 1400 - 12:03
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۶۶؛

هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟

طی هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 628468
فناوری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟


واکسن تنفسی در برابر سویه جدید کرونا اثربخشی بالایی دارد


ظهور سویه‌های جدید کووید-۱۹ باعث شده که دانشمندان اثربخشی واکسن‌های فعلی و دزهای تقویت‌کننده را آزمایش کنند. به نظر می‌رسد بهترین واکنش در برابر ویروسی که به‌سرعت در حال جهش است، درهای ورودی ریه‌هاست. نتایج مطالعه جدید گروه تحقیقاتی دانشگاه ییل نشان می‌دهد ایمن‌سازی داخل بینی می‌تواند از موش‌ها در برابر ویروس‌های تنفسی غیرمشابه محافظت کند، این امر درخصوص ایمن‌سازی سیستمیک صدق نمی‌کند.


آنتی‌بادی‌های ترشح‌شده در سطح مخاط نقشی کلیدی در دفاع ایمنی ایفا می‌کنند. این آنتی‌بادی‌ها پاتوژن‌ها را خنثی کرده و باعث حذف آنها از محل ورودی می‌شوند. این بافت‌های حصاری در زمان چالش سلول‌های B تولید می‌کنند که آنتی‌بادی‌های ایمونوگلوبولین A ترشح می‌کنند. نقش ایمونوگلوبولین A در مخاط روده به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته با این حال نوع سلول‌هایی که در دستگاه تنفسی تحتانی برای محافظت از میزبان در برابر پاتوژن‌ها ایمونوگلوبولین A ترشح می‌کنند، هنوز مشخص نشده است.




هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟


فناوری تمام محدودیت‌ها را کنار زد


آموزش در گذشته بیش‌تر به صورت سنتی یا شنیداری بود. هرچند که در بعضی از مدارس معمولی همچنان از شیوه‌های قدیمی شامل مجموعه‌ای از برنامه‌های درسی، تمرینات و امتحانات استفاده می‌شود. اما در قرن ۲۱ هر چه به سمت جلو پیش می‌رویم تمایل دانش‌آموزان به استفاده از تکنولوژی بیش‌تر می‌شود. همچنین در مدارس‌ چندرسانه‌ای علاوه بر برنامه‌های درسی، تمرینات و امتحانات از رسانه‌های مختلف مانند فیلم، عکس، اسلاید و موارد دیگر استفاده می‌کنند. در قرن ۲۱ اکثر فعالیت‌های کاری به مهارت‌ها و دانش‌های کامپیوتری نیاز دارد؛ بنابراین دانش‌آموزان از ابتدا باید با این مهارت آشنایی پیدا کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


کلاس‌های آنلاین در دنیا با چه کیفیتی برگزار می‌شود؟




امروزه با توجه به اپیدمی کرونا کلاس‌ها به صورت آنلاین برگزار می‌شود؛ بنابراین استفاده از فناوری‌ها و تکنولوژی بسیار پررنگ تر از قبل شده است. ویدئوپروژکتور یکی از تکنولوژی‌هایی است که اکنون در اکثر مدارس استفاده می‌شود. البته در بعضی از مدارس از ابزارهای توسعه یافته‌تر مانند میکروسکوپ دیجیتالی، ویژوالایزر، و... استفاده می‌شود. ابزارهای دیگری مانند کیت و سنسورهای هوشمند در مدارس به کار می‌رود تا تخته‌های معمولی هوشمند شوند. ویژوالایزر دستگاهی کمک آموزشی است که دانش‌آموزان با استفاده از آن می‌توانند مهارت شنیداری و دیداری خود را تقویت کنند.




هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟


کشف تأثیر رژیم غذایی بر افزایش خشونت


طی سال‌های گذشته اظهارات احساسی، غیرمنطقی و حتی انفجاری در گفتمان عمومی افزایش چشمگیری پیدا کرده است. سیاستمداران در بحث‌های قانون‌گذاری توهین‌ها را تحمل می‌کنند، دانشمندان ایمیل‌ها و توئیت‌های حاوی تهدید و توهین دریافت می‌کنند. تشدید در لفظ‌های خشونت‌آمیز در برخی موارد به رسانه‌های اجتماعی نسبت داده می‌شود اما عوامل دیگری در تغییر سبک‌های ارتباطی وجود دارد.


محققان حوزه تغذیه و سلامت می‌دانند که بسیاری از افراد جامعه گرسنگی مغزی را تجربه می‌کنند، این امر عملکرد شناختی و تنظیم احساسات آنها را مختل می‌کند. یافته‌ها نشان می‌دهد که این امر ناشی از کمبود مواد غذایی کلان مانند پروتئین، چربی‌ و کربوهیدرات نیست و افراد به اندازه کافی این مواد را دریافت می‌کنند. درواقع غفلت از ریزمغذی‌ها مانند مواد معدنی و ویتامین‌هاست که باعث بروز رفتارهای خشونت‌آمیز می‌شود.




هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟


کم‌ارزش نشان دادن بازار ایران برای پلتفرم‌های خارجی خودزنی است


اگر شبکه‌های اجتماعی غیرایرانی نظیر توئیتر اعلام کنند که قصد دارند در ایران دفتر نمایندگی افتتاح و در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت کنند رفع فیلتر می‌شوند. هیچ دستگاه و مسئولی در ایران نیز بیش از این از شبکه‌های اجتماعی خارجی چیزی نمی‌خواهد. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


بازار ایران برای پلتفرم‌های خارجی ارزشمند است




بسیاری از پلتفرم‌های خارجی برای حضور در ایران مشتاق هستند. متأسفانه برخی از کارشناسان صنعت فناوری اطلاعات و دست‌اندرکاران این حوزه می‌گویند بازار ایران برای پلتفرم‌های پرمخاطب خارجی ارزشی ندارد و در صورتی که این حرف اصلاً درست نیست و نوعی خودزنی است.




هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟


علت اصلی بروز بیماری پارکینسون چیست؟


تا زدن نادرست پروتئین آلفا عامل کلیدی در ایجاد بیماری پارکینسون است. پروتئین‌های تا شده باعث ایجاد توده‌های سمی به نام اجسام لویی می‌شود. اجسام لویی توده‌ای از پروتئین‌ها هستند که در مغز تشکیل می‌شود. این توده‌های سمی ایجاد شده منجر به از بین رفتن سلول‌های مغز می‌شود. دانشمندان در تحقیقات خود متمرکز شدند تا از اختلال عملکرد پروتئین آلفا جلوگیری کنند. دانشمندان از دانشگاه باث با توسعه پپتید مهندسی شده به پیشرفت‌های زیادی دست پیدا کرده‌اند. این یافته‌ها نتایج هیجان‌انگیزی در آزمایش‌های اولیه ایجاد کرد.


اجسام لویی در بدن انسان با بیماری‌های عصبی ارتباط دارد. اجسام لویی با کشتن نورون‌هایی که انتقال‌دهنده عصبی هستند هورمونی به نام «دوپامین» ترشح می‌کنند؛ بنابراین در بیماری پارکینسون نقش دارند. هورمون دوپامین در بدن و مغز نقش اساسی دارد. مرگ سلول‌ها و کاهش ترشح دوپامین عواملی است که منجر به بیماری پارکینسون می‌شود. همچنین کنترل حرکتی در مبتلایان به پارکینسون دشوار است. افراد در این بیماری دچار لرزش و کندی حرکت می‌شوند.




هدف‌گیری سیارک‎‌های سرگردان کیهان با پروژه «دارت»/ علت بروز بیماری پارکینسون چیست؟


پروژه «دارت» سیارک‌های سرگردان در کیهان را نابود می‌کند


زمین از میلیون‌ها سال پیش در معرض برخورد سیارک‌های موجود در کیهان است و آثار برخورد گسترده و طولانی مدت شهاب‌سنگ‌های غول‌آسا با کره زمین نیز وجود دارد. گروهی از محققان علت انقراض نسل دایناسورها را بمباران سراسر سیاره آبی به وسیله سیارک‌ها می‌دانند. البته دلایل متعددی نیز در مورد مصون ماندن زمین از برخورد سیارک‌ها وجود دارد یکی از از مهم‌ترین آن‌ها سقوط این اجرام سرگردان آسمانی در دیگر سیاره‌های منظومه شمسی است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


سیارک‌های سرگردان پایان حیات در زمین را رقم می‌زنند؟




در هر صورت خطر برخورد سیارک‌ها با زمین هیچ‌گاه تمام نمی‌شود و از همین رو سازمان‌های فضایی همواره به دنبال روشی برای مقابله با تهدید اجرام آسمانی هستند. سازمان فضایی ناسا پروژه‌ای را آغاز کرده که در جریان آن با همکاری اسپیس‌ایکس می‌خواهند یکی از سیارک‌های اطراف زمین منحرف کند. طبق برنامه اعلام شده موشکی مهر ماه سال آینده به سیارک مورد نظر برخورد و مسیر آن را منحرف می‌کند. در واقع ناسا با این پروژه قصد دارد عملی بودن طرح انحراف و نابودی سیارک‌های در حال حرکت به سمت زمین را بررسی کند.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب