فناوری نانو صنعت طلای سیاه ایران را احیا میکند/ عدم تمایل غربیها به پیشرفت صنعت فضایی ایران
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
نابرابری اجتماعی و اقتصادی بر سلامت مردم تأثیر سوء میگذارد
بررسیهای محققان حاکی از آن است که کیفیت زندگی مردم در کشورهای مختلف از لحاظ اقتصادی ارتباط مستقیمی با رفاه آنها دارد. به طوریکه هرچه سطح درآمد مردم در کشوری خاص بیشتر باشد، دسترسی آسانتری به مواد غذایی سالم و داروهای مؤثری دارند و از همین رو سطح سلامت در چنین جوامعی بالاتر است.
سازمان بهداشت جهانی در توئیتر خود نوشت: «مطالعهای جدید در ۱۸ کشور آمریکای جنوبی نشان میدهد شرایط نامناسب اقتصادی و اجتماعی به سلامت مردم آسیب جدی وارد کرده است.» یکی از مدیران ارشد سازمان بهداشت جهانی میگوید «تبعیض علیه اقلیتهای خاصی از مردم باعث میشود سلامت اقشار مختلف جامعه به خطر بیفتد. باید با توزیع عادلانه ثروت در کشورهای مختلف شرایطی را فراهم کرد که مردم به امکانات دارویی دسترسی سریع داشته باشند.»
نانو صنعت طلای سیاه ایران را احیا میکند
یکی از صنایع مهم ایران صنعت نفت و گاز است که نقش پررنگی را در اقتصاد کشور ایفا میکند. از آنجایی که این صنعت قدمت زیادی در ایران دارد بنابراین بهینهسازی و ارتقای آن اهمیت بالایی دارد. بهینهسازی صنعت نفت و گاز تنها با ایجاد و بهکارگیری روشها و فناوریهای نوین انجام میشود، نانو یکی از مهمترین فناوریهایی است که پتانسیل بالایی برای بهبود عملکرد، تولید مواد و تجهیزات و رفع چالشها دارد. در حال حاضر فناوری نانو به قسمتهای مختلفی از صنعت نفت و گاز رسوخ کرده و در اکتشاف، ازدیاد برداشت، حفاری، پالایش و پخش به کار میرود. استفاده از این فناوری نوین نهتنها هزینهها را کاهش میدهد بلکه باعث افزایش راندمان و بهرهوری نیز میشود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
کاتالیستها یکی از محصولاتی است که با استفاده از فناوری نانو ساخته شدهاند، برخی از کاتالیستها در کشور با همت شرکتهای داخلی بومیسازی شد و برخی نمونههای کاتالیست نیز با پیشرفت فناوری، بهبود یافتهاند. کاتالیستهای سولفورزدایی، کاتالیستهای دفورمینگ، کاتالیست انتقال گاز دما-بالا و انتقال گاز دما-پایین، کاتالیستهای دهیدروژناسیون، کاتالیستهای سنتز متانول، هیدروژن و استیلن مواردی هستند که به همت چند شرکت داخلی، مشابه نمونههای خارجی تولید شدهاند که برخی از آنها کیفیتی بالاتر از نمونههای خارجی دارند. این کاتالیستهای ایرانساخت در حال حاضر در واحدهای پتروشیمی، پالایشگاهی و فولادی کشور استفاده میشود.
اسپیسایکس جای بوئینگ را در سفر به ماه گرفت
تأخیرهای متعدد شرکت بوئینگ در مورد پروژه «استارلاینر» (Starliner) ناسا را مجبور کرده است همکاری خود را با این شرکت کاهش داده و به سمت صنایع فضایی اسپیسایکس کشیده شود. ناسا قصد دارد با همکاری اسپیسایکس سه مأموریت فضایی را با حضور فضانوردان این شرکت تا سال ۲۰۲۳ انجام دهد.
طبق برنامهریزی انجامشده فضانوردان اسپیسایکس قرار است با فضاپیمای دراگون(Crew Dragon) به فضا بروند. درواقع ناسا میخواهد در صورت عدم آمادگی بوئینگ از تمامی ظرفیتهای شرکت اسپیسایکس برای اجرای مأموریت سفر به ماه استفاده کند. مدیران ناسا چند ماه پیش اعلام کردند بودند «جای خوشحالی است که بوئینگ ایمنی را جایگزین سرعت در اجرای پروژه طراحی فضاپیمای سفر به ماه کرده است.» حال به نظر میرسد تأخیر بیش از اندازه این شرکت در اجرای تعهدات خود موجب نارضایتی مقامات ارشد ناسا شده است. کارشناسان فناوری معتقدند با توجه به توسعه صنعت فضایی و لزوم گسترش مأموریتهای تحقیقاتی در خارج از سیاره آبی ارسال مستمر تجهیزات به ایستگاه بینالمللی فضایی ضروری است و نباید سرعت اجرای پروژههای فضایی به واسطه کمکاری شرکتی خاص کاهش یابد.
مدارک کاغذی خود را با «هویت دیجیتال» به فراموشی بسپارید
همزمان با توسعه فناوریهای هوشمند در سراسر جهان و گسترش دسترسی عمومی به ابزارهای الکترونیکی سیستمهای احراز هویت نیز متحول شده و اکنون دستگاههای دولتی برای تشخیص هویت مردم از وسایل بسیار پیشرفتهای استفاده میکنند. دادهها نقشی کلیدی را در عصر دیجیتال ایفا میکنند و ارائه هرگونه خدمات به وسیله دستگاهها الکترونیکی و سامانههای آنلاین مستلزم پردازش میلیونها داده است. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
«هویت دیجیتال» معرف انسان قرن جدید
اکنون دولتها در نقاط مختلف کره زمین میکوشند ضمن ارتقای کیفیت خدمات عمومی برای تمامی افراد جامعه «هویت دیجیتال» (digital identity) تعریف کنند. در حقیقت هویت دیجیتال لازمه دریافت هرگونه سرویسی در سامانههای مجازی است. سیاستمداران در برخی کشورهای دنیا میکوشند قوانین معینی را برای الزامی ساختن هویت دیجیتال تصویب و اجرا کنند. کارشناسان فناوری معتقدند هویت دیجیتال ابزار خوبی برای تأیید اطلاعات کاربران در فضای مجازی، حمایت از زنان و کودکان در شبکههای اجتماعی و جلوگیری از نقض قوانین حریم خصوصی کاربران است. این قانون در تعدادی از کشورهای دنیا بهشدت مورد توجه قرار گرفته و کاربران زیادی خواستار اجرای دقیق آن شدهاند.
امنیت اندروید بیشتر است یا آیاواس؟
به نظر میرسد رقابت بین اندروید و آیاواس(iOS) هرگز به پایان نمیرسد و سازندگان هر کدام از این دو سیستم عامل میکوشند در نسخههای جدید خود امکانات و سرویسهای بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهند تا نظر افراد بیشتری را جلب کنند.
کاربران سیستم عاملهای اندروید و آیاواس همواره از متخصصان میپرسند «کدام سیستم عامل سریعتر است؟ کدام عکسها را با سرعت و کیفیت بالاتری پردازش میکند؟» ولی شاید مهمترین سؤالی که میتواند در جلب اعتماد میلیونها کاربر نقش داده باشد این است که از بین دو سیستم عامل اندروید و آیاواس کدام امنتر است؟ روزانه میلیاردها کاربر در سراسر دنیا از گوشیهای مجهز به سیستم عاملهای اندروید و آیاواس استفاده میکنند و با توجه به کاربرد گسترده این دستگاهها ایمنی بیشتر سیستم عامل میتواند خطرات زیادی را دفع کرده و از افشای اطلاعات خصوصی افراد زیادی جلوگیری کند.
عدم تمایل غربیها به پیشرفت صنعت فضایی ایران
آسمان و اجرام قرار گرفته در آن همواره برای انسانها جذاب بوده و بشر از سالها پیش میکوشد خود را به سیارات دیگر برساند. اگرچه سالهاست انسان قدم از مرزهای سیاره آبی فراتر گذاشته و توانسته است حضور خود را در فضای بیکران تثبیت کند ولی هنوز راههای نرفته و ناشناختههای زیادی در کیهان وجود دارد. نباید فراموش کرد تمامی فعالیتهای بشر برای شناخت کهکشان بهواسطه اجرای برنامههای صنعت فضایی محقق میشود. شرح کامل این گفتوگو را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
تعطیلی شورای عالی فضایی به دولت دهم برمیگردد
اکنون صنعت فضایی در سراسر دنیا بهعنوان یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین صنایع شناخته میشود و کشورهای مختلف میکوشند تا با برنامهریزی دقیق و سرمایهگذاری گسترده در این حوزه منافع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خود را تأمین کنند. در ایران سند جامع توسعه صنعت هوافضای کشور در سال ۱۳۹۱ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و طبق آن دستگاههای متولی امر در حوزه فضایی موظف شدند تمامی توان خود را برای تحقق اهداف صنعت فضایی بهکارگیری کنند. بدون شک استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی و بهویژه دانشبنیانها میتواند جایگاه ایران در صنعت فضایی منطقه و جهان را ارتقا دهد.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/