دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1400 - 12:22
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۶۴؛

یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند

طی هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 625119
فناوری

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:


یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


پیشگیری از دیابت، تنها با صبحانه سالم


با رعایت‌ کردن گزینه‌های بسیار آسان از افزایش قند خون خود جلوگیری کنید. بیماری دیابت باعث می‌شود که افراد در هنگام میل غذا احساس ناخوشایند و گیجی داشته باشند. به‌دلیل این‌که بیش‌تر وعده‌های صبحانه را مواد قندی تشکیل می‌دهد، انتخاب یک صبحانه سالم بسیار سخت است و باید غذاهایی را انتخاب کنید که قند خون شما را افزایش نمی‌دهد؛ همچنین افراد باید مقدار کربوهیدرات غذاها را در نظر بگیرند.


انتخاب وعده صحیح صبحانه ارتباطی به نوع دیابت ندارد. اگر افراد دیابت نوع دو دارند، در حالت «پیش‌دیابت» هستند یا اگر تنها به دنبال پایین نگه‌داشتن قند خون هستند باید روی گزینه‌هایی که برای سلامتی و دوری از این بیماری کمک می‌کند، تمرکز کنند. املت سبزیجات یک نوع صبحانه سالم برای جلوگیری از دیابت است. تخم‌مرغ سرشار از پروتئین است که سطح قند خون را ثابت نگه می‌دارد. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهد که اگر افراد روز خود را با مصرف پروتئین بالا شروع کنند، بدن تا چندین ساعت از نوسانات شدید قند خون جلوگیری می‌کند. افراد می‌توانند املت سبزیجات را که غنی از مواد مغذی است، با اضافه کردن پنیر به‌عنوان یک وعده‌غذایی کامل و سالم میل کنند.




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


فراهم‌سازی امنیت غذایی با سامانه‌های هوشمند ایرانی


هوش مصنوعی و اینترنت اشیا از جمله فناوری‌های نوینی هستند که در هر حوزه و صنعتی نفوذ کرده‌اند. این فناوری‌های نوین روند کارها را بهبود می‌بخشند و سرعت عمل را افزایش می‌دهند. در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان از هوش مصنوعی و اینترنت اشیا با هدف افزایش بازدهی و کاهش هزینه‌ها در صنایعی مانند کشاورزی، باغداری، دامپروری و پرورش آبزیان استفاده می‌شود. حال به همت یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان عضو سندیکای شرکت‌های شناسایی و مکان‌یابی رادیویی، سیستم‌های هوشمندی برای مدیریت مزارع، دام‌ها و باغ‌ها توسعه داده است که بسیاری از کشاورزان و دامپروران ایرانی از این سیستم‌ها استفاده می‌کنند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تلفیق هوش مصنوعی و اینترنت اشیا برای ایجاد امنیت غذایی




سامانه هوشمند دامداری این شرکت دانش‌بنیان مبتنی بر اینترنت اشیا و هوش مصنوعی کار می‌کند. در ساخت این سامانه از ادوات و تجهیزات ساخت داخل استفاده شده که شاخص‌های حیاتی دام را استخراج می‌کند، سپس سیستم هوش مصنوعی با تجزیه و تحلیل این اطلاعات، توصیه‌هایی کاربردی را به دام‌پرور ارائه می‌دهد. از مزیت‌های این سامانه ایران‌ساخت می‌توان به کاهش قابل‌توجه هزینه‌های تولید، افزایش تولید، افزایش سطح مدیریت دام، مدیریت بهتر مصرف نهاده‌ها در دامداری اشاره کرد. به طور معمول توسعه صنایع غذایی و کشاورزی در تضاد با محیط‌زیست هستند و خساراتی را به آن وارد می‌کنند. هدف کلی این شرکت ایرانی افزایش تولید و کاهش خسارت به محیط‌زیست به طور همزمان است.




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


اکتشافی بزرگ در میان گردوغبار کیهانی


اخترشناسان در یک مرکز تحقیقاتی در شیلی به‌تازگی دو کهکشان در فاصله ۲۹ میلیارد سال نوری از زمین کشف کردند. به دلیل وجود غبار کیهانی در مناطق مختلف فضا و عدم توانایی تلسکوپ هابل برای تشخیص آن‌ها کشف نشده بودند ولی حالا به لطف تجهیزات پیشرفته فضایی که روی این تلسکوپ تحقیقاتی نصب شده می‌توان تاریک‌ترین نقاط کیهان را رصد کرد.


چندی پیش دانشمندان در حال رصد مناطق مختلف کیهان بودند که در میان گردوغبار فضایی دو کهکشان تقریباً نامرئی را کشف کردند. پیش از این اخترشناسان همسایگان این کهکشان‌ها را کشف کرده بودند ولی اطلاعاتی از دو کهکشان در دست نبود. طبق بررسی‌های انجام‌شده نور این دو کهکشان حدود ۱۳ میلیارد سال در فضا سفر کرده است تا به لنز دوربین تلسکوپ‌های موجود در منظومه شمسی برسد. تعداد زیادی از دانشمندان معتقدند در کیهان میلیاردها سال پیش کهکشان‌های بسیار بیشتری وجود داشته و طی سال‌های متمادی یا از بین رفته‌اند و یا حجم عظیمی از گردوغبار آن‌ها را پوشانده است.




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


تحقق حاکمیت ملی در فضای مجازی با راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات


در حال حاضر چاره‌ای جز راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات نداریم و تا زمانی که این شبکه را در کشور نداشته باشیم، اطلاعات موجود در فضای مجازی تحت حاکمیت ملی نیست و به زبان ساده کنترلی بر محتوای خود نداریم. یعنی بخش فضای مجازی موجود در داخل کشور برای خودمان نیست. فضای مجازی فناوری مربوط به همه دنیاست و کاربران ایرانی نیز از بخشی از آن استفاده می‌کنند و برای تحقق حاکمیت ملی بر این فضای سایبری باید ابزار شبکه ملی اطلاعات به‌کارگیری شود. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


تکلیف دست‌اندرکاران فضای مجازی فوراً مشخص شود




بخش عمده‌ای از پروژه شبکه ملی اطلاعات در کشور وجود دارد و نمی‌توانیم آن را به‌کارگیری نکنیم ولی بخش‌هایی از این شبکه دچار بی‌نظمی شده است. یعنی در بخش‌هایی نظیر تنظیم‌گری دچار اختلال شده است. باید تکلیف همه دست‌اندرکاران این حوزه به طور دقیق مشخص شود و چنین اقدامی باید قبل از اینکه هر اتفاقی بیفتد انجام شود.




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


واکسیناسیون تنها راه مقابله با سویه اُمیکرون


به دلیل بالا بودن جهش‌های ویروس کرونا، واکسن‌ نمی‌تواند اثر مثبتی داشته باشد و افراد ممکن است با وجود واکسینه شدن به این ویروس مبتلا شوند. ان‌پی‌آر گزارش کرده نوع جدیدی از ویروس کرونا برای اولین بار در یک بیمار در بوتسوانا، واقع در جنوب آفریقا شناسایی شد. این موضوع دانشمندان را بسیار نگران کرده زیرا تعداد جهش‌های این نوع از ویروس جدید دوبرابر نوع دلتای آن است. این خبر بلافاصله پس از افزایش بیماری‌های عفونی در کشورهای اروپا مانند اتریش و آلمان منتشر شد حتی بعد از این‌که بیش از ۶۰ درصد جمعیت واکسینه شدند.


با تکثیر ویروس‌ها در داخل سلول میزبان تغییرات سریعی رخ می‌دهد. این تغییرات می‌تواند به عفونی‌تر شدن ویروس‌ها کمک کند یا این‌که ویروس‌ها از سیستم ایمنی میزبان فرار کنند. در طول تابستان گونه دلتا که حدود ۱۱ تا ۱۵ جهش در پروتئین‌های خود داشت، به عفونت غالب در سراسر جهان تبدیل شد. دانشمندان به‌خاطر این نوع جدید ویروس که B۱.۱.۵۲۹ نامیده شد، از همیشه بیش‌تر نگران بوده؛ زیرا این نوع جدید ۳۲ جهش در ساختار پروتئینی خود داشته که می‌تواند ساختار قابل‌توجهی از ویروس را تغییر دهد. طبق گزارش «بیزینس اینسایدر» واکسن‌ها حول ساختار اصلی پروتئین اسپایک ساخته شدند؛ اما امکان دارد که حتی افراد واکسینه‌شده در برابر این نوع جدید از ویروس محافظت نشوند. پروتئین اسپایک بزرگترین پروتئین از چهار پروتئین ساختاری اصلی موجود در کروناویروس‌ها است. همچنین این موضوع که این ویروس جدید عفونی‌تر است یا باعث عفونت‌های شدیدتر می‌شود، هنوز مشخص نیست.




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت


وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش با انجام آزمایشی در حضور تعدادی از خبرنگاران بیان کرد سرعت میانگین اینترنت در کشور ۵ تا ۶ مگابیت بر ثانیه است و با توجه به اینکه سرعت قیدشده در پروانه اپراتورها ۲ مگابایت بر ثانیه است و آزمایش انجام‌شده سرعت ۱۶ مگابایت بر ثانیه را نشان می‌دهد، هم‌اکنون سرعت دانلود در ایران ۸ برابر این مقدار است. طرح این صحبت‌ها از سوی وزیر ارتباطات موجب شد کاربران فضای مجازی در اقصی نقاط کشور واکنش‌های متفاوتی نشان دهند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


سرعت نت قطره‌چکانی بیشتر می‌شود




چندی پیش درباره برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به منظور مدیریت سرعت اینترنت و ارتقای کیفیت شبکه همزمان با بازگشایی مدارس با ستار هاشمی، معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات گفت‌وگو کردیم. به گفته هاشمی «به دلیل تداوم روند آموزش مجازی در مدارس و دانشگاه‌ها این وزارتخانه با تشکیل کارگروهی با حضور سازمان‌های زیرمجموعه، وزارت آموزش‌وپرورش و اپراتورهای ارتباطی، علاوه بر پیگیری جهت اطمینان از آمادگی زیرساخت‌های ارتباطی کشور، ارزیابی صحت دسترسی و برقراری مسیرهای ارتباطاتی شبکه شاد در همه استان‌ها را در دستور کار قرار داد.»




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


بومی‌سازی دوربین ثبت سرعت لحظه‌ای


یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس دوربین ثبت سرعت لحظه‌ای را طراحی و تولید کرده است. این دوربین با استفاده از یک حسگر راداری ترافیکی می‌تواند سرعت تمام خودروهای عبوری را در لحظه ثبت کند.


این محصول قادر به ثبت سرعت در مسیرهای عبوری چند لاینی است که در تمام شرایط جوی محیطی با دقت ۹۸ درصد اندازه‌گیری کرده و به نمایش می‌گذارد. در حال حاضر سه نوع فناوری سرعت‌سنج لحظه‌ای در جهان وجود دارد اما این محصول ایران‌ساخت تنها با استفاده از یک حسگر راداری می‌تواند چند لاین را به صورت همزمان پوشش دهد و در داخل و خارج از کشور نیز ثبت اختراع شده است.




یک بام و دو هوا در مدیریت اینترنت/ سامانه‌های هوشمند ایرانی امنیت غذایی را فراهم می‌کنند


آغاز پروژه طراحی منظومه ماهواره ایرانی


صنعت فضایی در قرن ۲۱ نه‌تنها ابزاری برای تحقیقات علمی بلکه زمینه‌ساز ارتقای جایگاه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در سراسر دنیا است. اگرچه تا چند دهه پیش تنها یک یا دو کشور جهان در حوزه فضایی فعالیت می‌کردند و توانسته بودند ماهواره‌های خود را به مدار زمین پرتاب کنند ولی اکنون تعداد کشورهای صاحب‌نام در صنعت فضایی تا حد قابل توجهی افزایش یافته و دیگر نمی‌توان کشوری خاص را صاحب قدرت مطلق در خارج از سیاره آبی دانست. شرح کامل این گفت‌وگو را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


بودجه صنعت فضایی با توسعه بازار خدمات فضایی میسر می‌شود




پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران صنعت فضایی و کاربردی‌سازی این صنعت با اتکا به ظرفیت‌های داخلی همواره مورد توجه مسئولان و عموم مردم بوده و اگرچه در دولت‌های مختلف مورد بی‌مهری تعدادی از دولت‌مردان قرار گرفته است ولی دانشمندان سخت‌کوش کشورمان توانسته‌اند در شرایط دشوار تحریم نیز دستاوردهای ارزشمندی را در این حوزه ارائه دهند. بدون شک آنچه تاکنون در صنعت فضایی به‌ دست آورده‌ایم، چراغ راه آینده برای رسیدن به قله افتخار است. با وجود اهمیت بالای صنعت فضایی در ۱۱ سال گذشته این صنعت به‌شدت مورد غفلت واقع و به همین علت بسیاری از برنامه‌های فضایی کشور به تعویق افتاده است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب