مهمترین مواردی که بر تعیین قیمت پروفیل نقش دارند
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا پروفیل یکی از مقاطع پرکاربرد در ساختمان و صنایع مختلف است. باتوجهبه کاربرد پروفیل میتوان آن را به دودسته پروفیل ساختمانی و صنعتی طبقهبندی کرد. پروفیل ساختمانی و صنعتی از ورق فولادی تولید میشود. انواع پروفیل ساختمانی از ورق فولادی با ضخامت کمتر تولید میشود و قیمت پایینتری خواهند داشت. انواع پروفیل صنعتی که دارای ورق فولادی با ضخامت بیشتری است در صنعت کاربرد داشته و قیمت پروفیل صنعتی از ساختمانی بالاتر است. همچنین انواع پروفیل از لحاظ شکل به دودسته باز و بسته تقسیم میشوند. انواع پروفیل تسمه، نبشی، ناودانی، سپری و تیرآهن جزو انواع پروفیل باز و پروفیل درب و پنجره و لوله جزو انواع پروفیل بسته محسوب میشوند. باز و بسته بودن پروفیل که مشخصکننده نوع پروفیل است بر قیمت پروفیل امروز تأثیر گذاشته و مؤثر خواهد بود.
از دستهبندی دیگری پروفیل به دودسته باز و بسته میشود. انواع شکل پروفیل باز شبیه به T، Z یا U است. پروفیلهای باز قابلیت نصب آسانی دارند، استحکامی بالا دارند، وزنی سبک داشته و هزینهای مقرونبهصرفه دارند. تیرآهن، تسمه، میلگرد، چهارپهلو، نبشی و ناودانی از جمله پروفیلهای باز هستند. پروفیلهای بسته عموماً برای درب و پنجره مورداستفاده قرار میگیرند.
قیمت پروفیل به کیفیت پروفیل تولید شده، ابعاد پروفیل، ضخامت پروفیل، کارخانه تولیدکننده پروفیل، تغییرات نرخ ارز، تغییرات میزان عرضه و تقاضا برای پروفیل در بازار، نرخ هزینه حملونقل و ... بستگی دارد.
پروفیل از ورق فولادی تولید میشود و در زمان برش به ابعاد 6 یا 12 متری برش زده میشوند. ضخامت پروفیل در انواع پروفیل متفاوت است و یکی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت پروفیل است. پروفیل ساختمانی عموماً ضخامت کمتری داشته و در ضخامت 2 تا 4 میلیمتر تولید میشوند و ضخامت پروفیل صنعتی یا پروفیل سنگین بالای 6 میلیمتر بوده لذا قیمت پروفیل صنعتی که ضخامت بالاتری دارد بیشتر است.
پروفیل از ورق فولادی تهیه میشود، لذا قیمت پروفیل با تغییرات قیمت ورق فولادی تغییر خواهد کرد و عواملی که بر قیمت ورق فولادی و فولاد تأثیرگذارند بر قیمت پروفیل نیز تأثیر خواهند گذاشت. تغییر قیمت جهانی آهن بر قیمت پروفیل تأثیرگذار است. میزان عرضه و تقاضای فولاد در بازار جهانی بر قیمت پروفیل تأثیر میگذارد. ازآنجاکه رشد اقتصادی و بودجه کشور بر قیمت فولاد تأثیر میگذارد بر محصولات برگرفته از فولاد چون پروفیل نیز تأثیر خواهد گذاشت. قیمت ورق فولادی بالاترین تأثیر را بر قیمت پروفیل خواهند داشت.
تغییرات نرخ ارز بر قیمت پروفیل تأثیر میگذارد. در سالیان اخیر نرخ ارز با شیب تندی افزایشیافته و به همین دلیل قیمت پروفیل افزایشیافته است. به دلیل نوسانات لحظهای نرخ ارز میبایست از قیمت پروفیل بهصورت بهروز و لحظهای مطمئن بود و به این منظور استفاده از سایتهای پربازدید و معتبر که قیمت پروفیل را لحظهای بهروز میکنند و در ارتباط بودن با تأمینکنندگان معتبر و استعلام قیمت از آنها، در خرید پروفیل و بهدستآوردن آخرین قیمت پروفیل نقش بسزایی خواهند داشت.
تغییرات عرضه و تقاضا بر قیمت پروفیل تأثیر میگذارد، با افزایش قیمت انواع پروفیل تقاضای انواع پروفیل در بازار کاهش خواهد یافت و با کاهش تقاضا برای انواع پروفیل عرضه این مقطع نیز کاهش خواهد یافت. قیمت ورق فولادی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت در بورس کالا تعیین میشود. با بالا بودن رقابت در بورس کالا قیمت ورق فولادی نیز افزایش خواهد یافت و با تغییر قیمت ورق فولادی قیمت پروفیل بهتناسب تغییر خواهد کرد.
کارخانه تولیدکننده پروفیل بر قیمت پروفیل تأثیرگذار است. کارخانه فولاد مبارکه معمولاً با کارخانجات دیگر فاصله چندانی ندارد ولی اگر ورق فولادی را از کارخانه نورد اهواز خریداری کنیم، هزینه حملونقل افزایشیافته و قیمت پروفیل افزایش خواهد یافت.
وزن پروفیل از جمله عواملی است که بر قیمت پروفیل در زمان خرید تأثیر خواهد داشت. جداول متداولی در بسیاری از سایتها وجود دارند که با مشخصکردن ضخامت پروفیل به میلیمتر و مشخصکردن سایز قوطی بهصورت میلیمتر وزن پروفیل به ازا یک متر را بر حسب کیلوگرم مشخص میکنند. شاید در بسیاری از موارد پروفیل بهصورت شاخهای به فروش رسیده و محاسبه وزن پروفیل تأثیر چندانی نداشته باشد، اما در زمان حمل این کالا هزینه حملونقل بر اساس وزن بار خواهد بود که در این صورت اطلاع از وزن پروفیل خریداری شده بسیار مهم است. البته فرمولی برای محاسبه وزن پروفیل به کیلوگرم وجود دارد که اگر حاصلضرب عرض پروفیل به سانتیمتر، طول پروفیل به سانتیمتر و ضخامت پروفیل به میلیمتر و چگالی پروفیل (بسته به جنس پروفیل آهن، آلومینیوم و ...) را بر عدد 1000 تقسیم کنیم وزن پروفیل به ازا یک کیلوگرم به ازا یک متر محاسبه خواهد شد. این فرمول بهعنوان محاسبه وزن پروفیلهای باز نظیر تسمه، سپری، نبشی، ناودانی و تیرآهن کاربرد دارد.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/