پنتاگون نظامیان آمریکایی را بابت حمله پهپادی کابل مجازات نمیکند
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از هیل، جان کربی سخنگوی پنتاگون گفت که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا به توصیههای ژنرال کنت مککنزی، رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا و ژنرال ریچارد کلارک، رهبر فرماندهی عملیاتهای ویژه آمریکا عمل کرده و تأیید کرد که قرار نیست علیه مشارکتکنندگان در حمله پهپادی ۲۹ اوت در کابل که جان تعدادی غیرنظامی را گرفت، اقدام حقوقی صورت بگیرد.
کربی گفت، زمانی که ژنرال مککنزی و کلارک توصیههای خودشان را به وزیر دفاع ارائه دادند، هیچ توصیهای از طرف هیچکدام از آنها درباره مسئولیتپذیری وجود نداشت.
سخنگوی پنتاگون به خبرنگاران گفت: این توصیهها بیشتر درباره رویه و فرآیند بود و وزیر بعد از بررسی با آنها موافقت کرد. و اینکه بیشتر آنها ماهیت محرمانه دارند... اما هیچ توصیه آشکاری از طرف آنها در رابطه با مسئولیتپذیری یا هرگونه مجازات برای افراد وجود نداشت.
اولین بار روزنامه نیویورکتایمز روز دوشنبه درباره این توصیهها گزارش داد.
وزارت دفاع آمریکا در ماه سپتامبر اذعان کرد، این حمله پهپادی که در آخرین روزهای خروج پرهمهمه آمریکا از افغانستان صورت گرفت، اشتباهی غمانگیز بوده که جان غیرنظامیان بهویژه هفت کودک را گرفت. پیش از آن مقامهای پنتاگون تأکید میکردند که اجرای این حمله بهمنظور پیشگیری از تهدید قریبالوقوع داعش خراسان علیه نیروهای آمریکایی مسئول تخلیه مردم در فرودگاه کابل ضروری بوده است.
پنتاگون در ابتدا از آن با عنوان حمله درست دفاع کرده بود. این بمباران آمریکاییها پس از آن انجام شد که فرماندهان بهاشتباه گمان کردند که یک راننده تویوتا کارولا سفیدرنگ یک عامل داعش خراسان با مواد انفجاری است. او جوان ۳۷ سالهای به نام زمری احمدی بود که از مدتها قبل برای یک گروه امدادی مستقر در آمریکا کار میکرد.
پس از بررسیهای پنتاگون اعلام شد هیچ موردی از نقض قوانین جنگی یافت نشده اما خطاهای اجرایی در مسیر منتهی به این حمله کشف شد.
این تحقیقات که ماه گذشته فاش شد، به این نتیجه رسید که این اشتباهات ناشی از سوء رفتار یا سهلانگاری نبوده و اقدامات انضباطی را توصیه نمیکند، اما به فرماندهان این اختیار را داد که در مورد مسئولیتپذیری، اگر موردی بود، تصمیم بگیرند.
یک مقام پنتاگون به تایمز گفت، ژنرالها مککنزی و کلارک هر دو به این نتیجه رسیدند که هیچ موردی برای تنبیه نظامیان مرتبط با این حمله پهپادی مرگبار در افغانستان وجود ندارد.
جان کربی در بیانیهای به پایگاه هیل گفت که این وزارتخانه تعهد ما برای جلوگیری از آسیب رساندن به غیرنظامیان در اجرای عملیاتهایمان را جدی میگیرد و همانطور که وزیر تصریح کرده، ما از ایجاد تغییرات لازم در فرآیندها و رویههای خود با این هدف، هراسی نخواهیم داشت.
ارتش آمریکا در ۲۰ سال گذشته، صدها و شاید هزاران غیرنظامی را بهصورت اشتباهی در مناطق جنگی افغانستان، عراق، سوریه و سومالی کشته است اما بهندرت فردی بابت آن پاسخگو شده است. خشم مردم از چنین کشتارهایی افزایشیافته است، بهویژه در موردحمله هوایی تازه افشاشده آمریکا در سوریه که سال ۲۰۱۹ انجام شد و جان دهها زن و کودک را گرفت و ارتش آمریکا تلاش داشت تا آن را پنهان کند.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/