جزئیاتی از برگزاری کنفرانس «نوروتک ۲۰۲۱» گرجستان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از قشم، نخستین کنفرانس بینالمللی نوروتکنولوژی(نوروتک ۲۰۲۱) با هدف ارائه و ترویج جدیدترین دستاوردهای تحقیقاتی - فناوری در حوزه علوم اعصاب توسط مرکز تحقیقات و انجمن علوم اعصاب گرجستان و با حضور مهزاد میرزایی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم بهعنوان یکی از سخنرانان برگزار شد.
اهداف محوری و اساسی کنفرانس نوروتک ۲۰۲۱ گرجستان
مهزاد میرزایی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در قشم درباره اهداف محوری و اساسی اینگونه همایشها و کنفرانسها اظهار کرد: سالهای اخیر با کاربرد واژههایی نو مانند سلامت مغز، علوم اعصاب کاربردی و علوم شناختی در مجامع علمی و سطح جامعه روبهرو هستیم. با توجه به اینکه موضوع سلامت مغز بهعنوان اصلیترین قسمت از بدن موضوعی بسیار مهم است، لزوم ایجاد نگاه سلامتمحور و مبتنی بر پیشگیری امری ضروری به نظر میرسد.(بیشتر بخوانید)
وی افزود: توجه محققان این حوزه تاکنون بیشتر معطوف به نگاه درمان محور بوده؛ بنابراین با توجه به اهمیت سلامت مغز هفتهای از سال در سراسر جهان بهعنوان آگاهی از مغز نامگذاری شده و در همین راستا بهتازگی گامهای مؤثری ازجمله برگزاری کنفرانسهای ملی و بینالمللی متعدد در این حوزه از سوی مجامع علمی جهان و سازمانهای مرتبط در زمینه آگاهی و سلامت مغز، پیشگیری و درمان بیماریهای مرتبط با علوم اعصاب شناختی برداشته میشود تا علاوه بر اشتراکگذاری نتایج تحقیقات در کشورهای گوناگون دستیابی و بهروزرسانی این حوزه بهمنظور بهرهمندی از تکنولوژیهای نوین و ایجاد پل ارتباطی میان دانشمندان و محققان علوم اعصاب پایه و بالینی با پزشکان و مهندسین تسهیل شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم ادامه داد: محور اصلی این کنفرانس کاربرد تکنولوژیهای جدید در اختلالات روانی و نورولوژیک با دیدگاههای تشخیصی و درمانی بود. در این کنفرانس برنامه ارائه استارتآپهای حوزه نوروتکنولوژی نیز برگزار شد. یکی از محورهای کنفرانس مختص به مبحث نانوتکنولوژی شامل حوزه علمی-تحقیقاتی و بسیار پیشرفته که تـمـرکـز آن بـر استفاده از روشهای مولکولی و اتمی برای ایجاد محصولات در مقیاس نانو بود که موارد استفاده از آن در زمینههای دیگر علم نیز کشف شده و در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
میرزایی تشریح کرد: در سیستم عصبی محیطی و مرکزی، ارتباطات و واکنش بیومولکول های کلیدی در مقیاس نانو اتفاق میافتد؛ بنابراین استفاده از نانوتکنولوژی نهتنها برای مطالعه ساختار و عملکرد سیستم عصبی کمککننده است؛ بلکه در شناسایی نقایص عملکردی نورونها در بیماریهای سیستم عصبی نیز راهگشا خواهد بود.
وی عنوان کرد: کاربردهای نانوتکنولوژی نهتنها در علوم اعصاب پایه بلکه به علوم اعصاب بالینی نیز گسترش یافته و برای گسترش استفاده از نانوتکنولوژی در حوزه علوم اعصاب هر دو جنبه طراحی و مهندسی نانو و درک ما از نوروفیزیولوژی حیاتی هستند که بیشک نیازمند تعامل بین متخصصان علوم اعصاب و نانوتکنولوژی است؛ بنابراین بهرهمندی از نانوتکنولوژی در تحقیقات علوم اعصاب مدرن بهعنوان نیازی ضروری مطرحشده و مسلماً در آینده بسیار نزدیک در رسیدن به اهداف اساسی یعنی شناخت پایه بیماریهای عصبی و راههای مقابله با آنها دنیای جدیدی را پیش روی ما قرار خواهد داد.
به گزارش آنا، مهزاد میرزایی استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قشم، دارای مدرک دکتری تخصصی در رشته مهندسی شیمی- نانوبیوتکنوژی بوده و سالهاست در زمینه همگرایی نانوتکنولوژی و علوم اعصاب تحقیق و فعالیت علمی داشته است. وی با ایراد سخنرانی در کنفرانس نوروتک ۲۰۲۱، به تشریح کاربردهای نانوتکنولوژی در ردیابی نشانگرهای بیماریهای نورولوژیکی پرداخت و روشهای نوین نانوتکنولوژی در زمینه پیشگیری و درمان بیماریهای نورولوژیکی و چشمانداز آینده در این حوزه را تبیین کرد.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/