عقلانیت، معنویت و عمل گرایی عناصر سبک مدیریتی در حوزه پژوهش دانشگاه تهران
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سید محمد مقیمی در سیامین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران که صبح امروز در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه پژوهش در نظام آموزشی عنوان کرد: عقلانیت، معنویت و عمل گرایی سه عنصر سبک مدیریتی در حوزه پژوهش دانشگاه تهران هستند و برای تحقق این امر باید ساختارها و نظام مدیریتی به گونهای تحول پیدا کند که بتوان از همه ظرفیتها متناسب با نیازها و محدودیتها استفاده کرد.
وی افزود: نباید در این مرحله باقی بمانیم بلکه با سرعت و دقت، ساختاری طراحی کنیم که به عملگرایی منتهی شود. یکی از محورهای مورد توجه ویژه این دانشگاه، حوزه پژوهش و فناوری است. همانطور که مستحضرید دانشگاه تهران واحدهای متفاوت و متنوعی از جمله معاونت پژوهش، پارک علم و فناوری با زیر مجموعه متنوعی از مراکز کارآفرینی و رشد ، شرکتهای دانشبنیان و دانشکدههای معطوف به کارآفرینی را درون خودش به درستی ایجاد کرده است.
البته پاشنه آشیل این ساختارها، عدم اتصال به یکدیگر است به گونه ای که اولاً اطلاع کافی از کارکردهای هم نداشته و دوماً از ارتباطات ساختاری یکدیگر نیز مطلع نیستند که رفع این مشکل نیازمند ساماندهی درونی بر اساس عناصر عقلانیت همراه با معنویت و عملگرایی است.
رئیس دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه دانشگاه تهران در حوزه پژوهش با حذف دستورالعمل های بروکراتیک سعی بر تحقق این عناصر دارد، عنوان کرد: در حال احصاء فعالیتهایی هستیم تا پارک علم و فناوری به شکل هیئتمدیره و شرکتی اداره شده و فعالیتهای حوزه پژوهشی به سمت دیتا شیرینگ(اشتراکگذاری دادهها) حرکت کند. لذا طراحی سامانهای برای این اشتراکگذاری باید در دستور کار قرار گیرد و ما در راهبرد جدید به دنبال اصلاح ساختار با محتوای متناسب با آن هستیم.
وی گفت: همانطور که مستحضرید عمدتاً نتایج تحقیقات و پژوهشها تاکنون صرفاً در قالب مقالات پژوهشی منتشر شده است اما در پارادایم جدید به خاطر تغییر رویکرد، در گام اول شبکهای برای اشتراکگذاری دیتاها طراحی خواهد شد تا این دادهها برای بهرهمندی محققان و حتی عمده مردم فراهم باشد و درگام دوم پژوهشها از بستر فردی به سمت بسترسازی پژوهش گروهی و تیمی حرکت کند.
مقیمی با تأکید بر اینکه در حال حاضر مخزن اطلاعاتی و پژوهشی ارزشمندی در اختیار داریم و فرصتی برای محققان فراهم شده تا از زوایای مختلف به آن توجه کنند، خاطر نشان کرد: امروز فقط با چالشهای تکبعدی مواجه نیستیم بلکه با مسائل چندلایه و پیچیده روبهرو هستیم که برای حل آن قاعدتاً به تخصص یک تیم خبره نیازمندیم.
وی در پایان با اشاره به اینکه برای تحقق دانشگاه کارآفرین در راستای مسئولیتپذیری باید بیش از پیش تلاش کرده و تیمهای میان رشته ای را شکل دهیم، گفت: شکلگیری دانشکدههای گردشگری، علوم مالیاتی و غیره در دانشگاه تهران با همین رویکرد میان رشته ای و چند رشتهای صورت گرفته است و به نظر میرسد فقط در این فضا میتوان تحرک جدیدی ایجاد کرد و در عین حال نسبت به حل مسائل چندلایه و پیچیده جامعه اقدام عملی انجام داد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/