دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در وبینار «خشکسالی و آب» مطرح شد؛

وجود ۳۴ حلقه چاه و رشته قنات در شهرستان فردوس/ مرفه‌سازی کشاورزان؛ راه کنترل بحران آب

مسئولان و کارشناسان امور آب در وبینار «خشکسالی و آب» با اشاره به بحران آب به‌وجود آمده در کشور راهکارهای فرار از این شرایط را بررسی کردند.
کد خبر : 627551
واحد فردوس



به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از فردوس، وبینار «خشکسالی و آب» به‌همت باشگاه پژوهشگران جوان معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس در این دانشگاه برگزار شد.


مجید شریف‌زاده مدیر آبفای شهرستان فردوس با اشاره به وجود ۳۰ حلقه چاه و چهار رشته قنات در فردوس به آمار شبکه‌های انتقال آب، مشترکین و مصرف مردم اشاره کرد و گفت: آب، چالش بزرگ پیش روی ایران بوده و تنها راه فرار از این چالش اجرای سند کم‌آبی کشور و فرهنگ‌سازی عمومی است.




بیشتر بخوانید:


هشدار فرونشست در ایران از دهه ۶۰ اعلام شد




کارشناس آب منطقه‌ای خراسان هم با اشاره به آمار و ارقام حوزه منابع زیرزمینی آب ایران و شهرستان فردوس بیان کرد: دشت فردوس یک دشت ممنوعه و بحرانی در نقشه آب ایران است.


جواد میبدی افزود: ایجاد تشکل‌های لازم برای مدیریت آب زیرزمینی، شورای هماهنگی، تهیه قوانین و ضوابط لازم، بازرسی و بازدیدهای لازم برای نظارت بر حسن انجام کارها و شیرین سازه آب شور از جمله راهکارهای لازم برای مبارزه با کم‌آبی است.


وی مطرح کرد: فردوس دارای ۷ هزار هکتار زمین و باغات کشاورزی است، اما ۹۵ هکتار آن آبیاری تحت فشار دارد؛ بنابراین باید با جایگزین کردن روش‌های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت به بهره‌وری بیشتر و در نتیجه صرفه‌جویی در آب رسید.


استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس هم با ارائه و مقایسه آمارهای جهانی و ایران در حوزه بارندگی و استفاده از منابع آب خطاب به جامعه علمی کشور گفت: نبود مدیریت کارآمد مهم‌ترین عامل در ایجاد بحران آب در کشور است.


مجتبی طاوسی توضیح داد: آمار و ارقام نشان می‌دهد که کشور ما با بحران آب مواجه شده و باید با اقدامات لازم این بحران را رفع کرد.


وی با اشاره به سکونت ۷۵ درصدی مردم در شهرها و چالش‌های به‌وجود آمده است، افزود: بازنگری در سیاست‌های جدید رشد جمعیت، مرفه‌سازی کشاورزان، بازبینی الگوی کشت، افزایش قیمت‌های حامل انرژی و ایجاد حساب پس‌انداز آب برای محیط‌زیست نکات مهم در رسیدن به کنترل بحران آب کشور است.


این استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس بیان کرد: مدیریت فعال و پیشگیرانه، اصلاح ساختار کنونی حاکم بر منابع آب کشور و آموزش و تقویت فرهنگ زیست‌محیطی جامعه لازمه پیشرفت در حوزه آب کشور است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب