دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 دی 1394 - 16:54

نواز شریف: نمایندگان ایران و عربستان در پاکستان با یکدیگر دیدار می‌کنند

نخست‌وزیر پاکستان پس از سفر چند ساعته به تهران و تلاش برای میانجیگری بین ایران و عربستان اعلام کرده است که از مقام‌های ایرانی خواسته است نماینده‌ای برای خود به منظور اجرای گفت‌و‌گو با طرف سعودی انتخاب کند.
کد خبر : 62706

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا،‌ به نقل از فارس، نواز شریف نخست‌وزیر پاکستان در پایان سفری که به منظور میانجیگری بین ایران و عربستان طی دور روز گذشته انجام داد،‌ امروز از نتایج سفر خود گفته است.


او که دیروز پس از سفر یک روزه به ریاض تنها چهار ساعت مهمان تهران بود و در دیداری با رئیس‌جمهوری کشورمان برای کاهش تنش در روابط دو کشور مسلمان قدرتمند همسایه خود تلاش کرد، گفته است که ایران موافقت کرده‌ است با مسئولان عربستان سعودی در پاکستان دیدار کند.


بنا به این گزارش، نواز شریف از مقام‌های ایرانی خواسته است نماینده‌ای از طرف خود به منظور شرکت در گفت‌و‌گو با طرف سعودی انتخاب کند و به‌زودی موضوع این دیدار را برای مقامات سعودی مطرح می‌کند.


نواز شریف تصریح کرد: مقامات هر دو طرف به وی‌گفته‌اند که هیچ‌گونه دشمنی بین آن‌ها نیست ولی سعودی‌ها از ایران نگرانی‌هایی دارند و من این نگرانی‌های طرف سعودی را به طرف ایرانی ابلاغ کرده‌ام و همچنین طی سفرم به تهران به نگرانی‌های ایرانی‌ها گوش دادم و این نگرانی‌ها را به طرف سعودی خواهم رساند.


به گزارش آنا، اظهارات نخست‌وزیر پاکستان هنوز از سوی مقامات ایرانی تأیید نشده است.


مقامات عربستان سعودی هفته گذشته در سطوح مختلف دو بار به پاکستان سفر کردند و نواز شریف به همراه رئیس ارتش این کشور یک روز در ریاض به رایزنی پرداخت. پاکستان که با توجه به منافع خود در منطقه به دنبال انتخاب بین ایران و عربستان نیست،‌ در دیدار روز گذشته خود با روحانی پیام آل سعود را منتقل کرده و البته از نهایت تلاش خود برای کاهش تنش میان تهران و ریاض خبر داده است.


با وجود این، مقامات ایرانی همچنان بر این باورند که تنها راه حل این تنش، تغییر سیاست‌های افراط گرایانه عربستان سعودی در منطقه است.


برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری‌های اسلامی در جده به درخواست عربستان برای مخالفت با ایران و در نهایت صدور بیانیه‌ای علیه کشورمان یکی از همین سیاست‌هاست.


پیشتر عراق، آلمان و چین تلاش‌هایی برای میانجیگری بین دو کشور داشته‌اند. همچنین، رئیس‌جمهوری چین به زودی قرار است راهی سفر خاورمیانه‌ای خود شود؛ سفری که ایران و عربستان نیز در مسیر آن قرار دارند. با وجود این، به نظر نمی‌رسد که چین بتواند نقشی در این میان داشته باشد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب