آموزش نحوه لوله کشی آب و فاضلاب منزل
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا در حال حاضر و در عصر اینترنت که میتوانید هر چیزی را به صورت آنلاین و سریع آموزش ببینید، به نظر میرسد بسیاری از صاحبان خانهها برای صرفهجویی در هزینه ها به لولهکشی DIY روی میآورند که بعداً مجبور می شوند آموزش های لوله بازکنی را ببینند و مشکلاتشان را حل کنند. در این مقاله به مزایا و معایب این روش خواهیم پرداخت.
DIY چیست؟
DIY در اصطلاح مخفف کلمه Do it yourselfمعادل کلمه ی خودت انجامش بده می باشد که در لفظ عامیانه به تمام کارها و فعالیت هایی که هر فردی با استفاده از راهنما قادر به انجام آنها می باشد DIY می گویند. اما لوله کشی و لوله بازکنی و این امور از کارها، تخصصی هستند که برای انجام این امور بهتر است از متخصصان این فن کمک بگیریم و در این امر سبب سرعت در کارها و صرفه جویی در هزینه های خود شویم.
مشکل لوله کشی از کجا آغاز می شود ؟
در اولین قدم، مشکل از اینجا آغاز می شود که بسیاری از لوله کشی های DIY که می بینیم مطابق با اصول استاندارد واقعی و حقیقی نیستند. این مسئله می تواند منجر به اشکالات، تخلفات و همچنین ایجاد هزینه های سرسام آور بعدی باشد.
شرکت خدمات فنی بهمن از سال ۱۳۸۵ در حال خدمات رسانی به مردم عزیز تهران است. بنابراین تقریباً همه چیز را در مورد این نوع مشکلات به چشم دیده و تجارب زیادی در این زمینه دارد و ما نیز با تکیه بر همین تجربیات چندین ساله و کمک گرفتن از ایشان، سه اشتباهی که اکثر مردم هنگام بازکردن گرفتگی لوله یا لوله کشی مرتکب می شوند را بررسی می کنیم.
قبل از ادامه مقاله این مژده را به تمام شما دوستان عزیز می دهیم که مجموعه خدمات فنی بهمن، کلیه خدمات لوله بازکنی و تخلیه چاه خود را تا اطلاع ثانوی در منطقه لوله بازکنی پیروزی تهران، با تخفیف ویژه به تمام ساکنین این منطقه ارائه خواهد کرد.
شیب نامناسب زهکشی
اگر شما دست به تعمیرات لوله و یا عمل پاکسازی فاضلاب زده اید حتماً می دانید که لوله های فاضلاب باید دارای یک شیب سرازیر باشند. اما آیا شیب مناسب را می دانید؟ آیا می دانید شیب مناسب را چگونه محاسبه کنید؟
ما در این مقاله قصد داریم پاسخ سوالاتی را بدهیم که شاید جای کمی با آن برخورد کرده و یا کمتر کسی در مورد آن بحث و گفتگو کرده است.
شیب ایده آل هر خط تخلیه به ازای هر ۳۰ سانتی متر لوله باید ۰.۶۳ درجه لوله شیب داده شود به عبارت دیگر، برای هر ۳۰ سانتی متر که لوله به صورت افقی حرکت می کند، باید ۰.۶۳ سانتی متر به صورت عمودی کاهش یابد. بسیاری از زهکش ها یا لوله های فاضلاب، یا شیب بسیار کمی دارند یا شیب بیش از حد. این مقدار دقت را نمی توان با خط کش فرزندتان محاسبه کنید. بنابراین نیاز به ابزار دقیق و تجربه ی زیادی دارد.
گاهی عده ای فکر می کنند که اگر شیب لوله ها را بالا بگیرند، حداقل از مشکل گرفتگی لوله ها خلاص خواهند شد. اما وقتی کار اصولی انجام نشود فرقی نمی کند که میزان شیب لوله ها بالا باشد یا پایین و در هر صورت دچار مشکل خواهید شد.
لولههای دارای شیب بیش از حد، به همان اندازه ی لولههای دارای شیب پایین ممکن است مسدود شوند زیرا مایعات خیلی سریع حرکت میکنند و مواد جامد را پشت سر میگذارند و یا به عبارت ساده تر، آب توانایی هُل دادن و خروج مواد جامد از قبیل چربی، گل و لای جامانده از سبزیجات، مو، قطعات ریز باقی مانده از مواد غذایی و... را نداشته و مواد جامد روی هم انباشته و به مرور، مشکل گرفتگی لوله و فاضلاب پیش خواهد آمد و اگر شیب هم کم باشد، گرفتگی لوله ها با سرعت بیشتری اتفاق خواهد افتاد. چون باز هم به خاطر شیب کم، آب قادر به فشار به مواد جامد و خروج آنها از لوله ها نیست و مواد جامدی که نمونه های آن در بالا ذکر شد، در میان راه لوله باقی مانده و پس از فاسد شدن، باعث انتشار بوی گندیدگی و تعفن در منزل می شوند.
در زمان پائین بودن شیب لوله های فاضلاب، مشکل حتی بیشتر هم می شود. چون آب هم در کنار فضولات جامد، داخل لوله ها می ماند و در کنار سایر آلودگی ها بوی تعفن بیشتری ایجاد می کند. بوی بد و متعفنی که از لوله های فاضلاب بسیاری از منازل بیرون می زند ناشی از همین مورد کم شیب بودن لوله های فاضلاب است. که متاسفانه این بوی بد، صاحب خانه را مجبور به ریختن مقدار زیادی پاک کننده شیمیایی قوی در زهکش می کند که همین امر می تواند باعث خوردگی و فرسایش زودهنگام لوله های فاضلاب شود که شما را ناچار به تماس های مداوم با لوله بازکنی های مختلف خواهد کرد که این کار یک عامل افزایش هزینه ها در سبد خانواده است.
شتر گلو یا تله S
یکی دیگر از اشتباهات رایج لوله کشی DIY تله های بدون هوا هستند. تله های تخلیه یک مانع بین فضای خانه و سیستم فاضلاب شما ایجاد و از ورود مواد گاز متان به داخل خانه شما جلوگیری می کنند. با این حال، بسیاری از لوله کش های DIY نمی دانند که یک تله مناسب چگونه باید کار کند.
هنگام لوله کشی حمام یا آشپزخانه، برخی از صاحبان خانه و یا حتی لوله کش های کم تجربه، چیزی را که معمولاً تله S نامیده می شود در خط تخلیه سینک قرار می دهند. این تله ها اساساً دو تله هستند که به شکل "s" به هم متصل شده اند. (تصویر زیر را ببینید)
اگر تله ی S به شکل درستی قرار نگیرد، قادر به انجام فرایند هوا گیری نخواهد بود و متاسفانه ممکن است محتویات لوله ی فاضلاب بالا بزند. همچنین در اکثر مواقع بوی نامطبوع لوله ها نیز می تواند از این مسئله ناشی شود.
مشکلات ناشی از تله S
بدون دریچه مناسب، آب موجود در تله می تواند بدون اصول خارج شود و هنگامی که این اتفاق می افتد، گاز متان (که صد در صد خطرناک بوده، انفجاری است و خطر آتش سوزی به همراه دارد) می تواند از فاضلاب به درون خانه شما نشت کند. همچنین، حیوانات موذی مانند سوسک، کرم های ریز درون چاهی، عنکبوت و... می توانند از همین مسیر لوله های نامناسب فاضلاب و تله S وارد خانه شما شوند.
استفاده از ابزار نامناسب برای رفع گرفتگی زهکشی
این آخرین اشتباه لوله کشی DIY و احتمالاً رایج ترین آن ها است. هنگامی که فاضلاب شما مسدود می شود، احتمالاً سعی می کنید در اولین قدم تا جای ممکن با ابزارهای ساده ای مانند تلمبه های خانگی، آن را حل کنید اما اگر نتواستید یا گرفتگی لوله به اندازه ای شدید بود که با تلمبه زدن باز نمی شد، بهتر است حداقل قید هزینه را زده و در زمان خود و خلاصی از بوی متعفن و کثیفی های ناشی از بالا زدن فاضلاب و... صرفه جویی کنید و کار را به یک متخصص کاربلد بسپارید.
اما باز هم برخی از صاحب خانه ها به توصیه های متخصصین این حوزه بی اعتنا بوده و تصمیم میگیرند زمانی که پیستون از کار میافتد، شانس و اقبال خود را در تکنیکهای پیچیدهتر تمیز کردن فاضلاب امتحان کنند و متاسفانه چیزی که بسیاری از این افراد نمی دانند این است که هر نوع زهکشی متفاوت است و به ابزارهای مختلفی نیاز دارد.
به عنوان مثال، هرگز نباید از یک فنر تخلیه معمولی بر روی گرفتگی توالت استفاده کرد زیرا می تواند به کاسه توالت شما آسیب برساند و این مشکل را که یک متخصص لوله بازکنی می توانست به راحتی با پیچ های توالت مرتفع کند، به یک موضوع بغرنج و پیچیده ای تبدیل کرد که برای رهایی از آن باید دست به دامان تیم های قوی تر معماری و بنایی، تخریب، لوله کش و... شد.
و یا اینکه در زمان گرفتگی لوله های دوش یا فاضلاب حمام، شما باید از یک فنر با اندازه های متفاوت و مناسب برای وان و دوش استفاده کنید و یا برای ماشین لباسشویی و سایر فاضلاب ها نیز از مدل ها و نمونه های مناسب دیگری استفاده کرد و یا حتی برای زهکشی آشپزخانه ممکن است به یک روتر کوچک با خط بلندتر نیاز داشته باشید.
پس بدون هیچ شک و تردیدی اگر از ابزاری استفاده میکنید که برای این کار مناسب نیست و یا اینکه روش اصولی و درستی را برای حل مشکل بالازدگی فاضلاب را پیش نگیرید، شما در حال وارد کردن آسیب های جدی به نواحی لوله کشی شده یا لولههای خود هستید، که این خطای فاحش منجر به تعمیر پرهزینهتر، صرف زمان بیشتر، آسیب رساندن به لوازم مجاور این بالا زدگی فاضلاب و... هستید که در نهایت باید به یک متخصص لوله بازکنی تماس بگیرید و درخواست کمک کنید که اگر این تماس بعد از دخالت های ناشیانه و انجام خیلی از کارهای غیراصولی باشد، هزینه های شما را چندین برابر می کند. اما اگر به طور جدی خودتان تصمیم دارید این کار را انجام دهید، سعی کنید آموزش کاملی ببینید و بعد اقدام کنید. ویدیوها و مقاله های لوله بازکنی تهران قطعاً در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.
انتهای پیام/۴۱۲۷
انتهای پیام/