شبکههای برونمرزی خط مقدم حفاظت از دیپلماسی/ پشتپرده حمله به «پرس تیوی» چه بود؟
روحالله مدبّر، تحلیلگر مسائل روسیه و اوراسیا در گفتوگو با خبرنگار حوزه رسانه گروه فرهنگ خبرگزاری آنا با بیان اینکه دور جدید مذاکرات جمهوری اسلامی ایران که با هدف لغو تحریمها طراحی و تنظیم شده، تفاوتهایی اساسی با مذاکرات سابق گروه مذاکره کننده با طرفهای غربی دارد، گفت: متأسفانه به علت رویکرد اشتباه و اعتماد افرادی که در گذشته سکاندار دیپلماسی کشور بودند، توافقاتی صورت گرفت، این توافقات به علت نبود ضمانت اجرایی و لازم از طرفهای غربی خصوصا آمریکا، عملا با شکست مواجه شد، متعاقب آن فضایی شکل گرفت که نشان میداد تدابیر لازم اتخاذ نشده است.
لغو تحریمها و غنیسازی اورانیوم
وی در ادامه افزود: در دور بعدی مشخص شد مذاکرات دولت دوازدهم با هدف سیاسی صورت گرفته است، برخی تحلیلگران معتقدند که برای انتخابات دوره سیزدهم بهدنبال بهرهبرداری بودند تا جریان همسو با خودشان را مجدد در قدرت مستقر کنند. اینجا لازم است اشاره کنم که نقش شبکهای همانند «پرس تیوی» بهعنوان دیدهبان رسانهای قابل اعتماد جمهوری اسلامی ایران موثر بود. اگر برخی هشدارها و اخبار لازم توسط این شبکه در رابطه با برخی انحرافات انجام نمیشد، چه بسا مسائلی پیش میآمد که جبران آنها به همین سادگی نبود. به عبارتی عملکرد «پرس تیوی» در دور گذشته مذاکرات فوقالعاده تخصصی بود، البته این شبکه توسط افرادی که در گروه سابق مذاکرهکننده هستهای بودند، مورد هجمه قرار گرفت و به حدی رسید که سخنگوی سابق دولت هم به آن هجمه وارد کند!
«پرس تیوی» دنبالکننده منافع ملی و دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران خواهد بودمدبّر با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران دست پر وارد مذاکرات شده، اظهار کرد: در هر حال، اکنون مذاکرات در مسیری حرکت میکند که جمهوری اسلامی ایران با دست پر وارد آن شده، با قانون جدید مجلس در دفاع از حقوق جمهوری اسلامی ایران و لغو تحریمها به غنیسازی اورانیوم مورد نظرش حتی در حد ۶۰ درصد رسیده و با قدرت بازدارنده خودش در مذاکرات حضور دارد. میدانیم که اولین اصل در نظام بینالملل این است که باید مقتدرانه در هر نوع مذاکرهای قرار گرفت، هر کشوری اگر از زیرساختهای اقتدارگرایانه برخوردار نباشد، قطعاً در مذاکرات دست پایین گرفته میشود، خوشبختانه هماکنون جمهوری اسلامی ایران با دست پر در حوزه قدرت بازدارندگیاش حضور دارد، سیاست دیپلماسی اقتصادیاش را موفق چیده، عضویتش در پیمان شانگهای قطعی شده و پیمانهای اقتصادی منطقهای خودش را تنظیم کرده، البته هنوز تحریمهای غیرقانونی و ضد بشری غرب به رهبری آمریکا علیه ایران است.
بیشتر بخوانید:
- عضویت دائم ایران در پیمان شانگهای گوی و میدان را از دست ناتو بیرون آورد/ روسیه در هماهنگی با ایران اجازه یکهتازی ترکیه را در قفقاز نمیدهد
- دستیابی به پنل راهبردی با روسیه مانع شیطنت صهیونیستها در قفقاز میشود/ عصبانیت غرب از دیپلماسی نظامی سرلشکر باقری
- صفر تا صد عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای/ جمهوری اسلامی وزن این سازمان را برای چانهزنی افزایش میدهد
هجمه بینالمللی و داخلی علیه «پرس تیوی»
این تحلیلگر حوزه بینالملل خاطرنشان کرد: نکته ویژه دیگر این است که بر مبنای نظر خیلی از کارشناسان ارشد خارجی، جمهوری اسلامی ایران در دور جدید مذاکرات در مسیر بازی که طرفهای غربی برایش طراحی میکنند، قرار نگرفته است. دور گذشته سیاست دستهای بالا را میدیدیم، وقتی که وزیر خارجه سابق میگفت آمریکاییها بمبی دارند که اگر آن را بزنند همهچیز خراب میشود، خب این نشاندهنده ترس آنها از ایالت متحده بود.
وی با اشاره به اینکه دامنه نفوذ «پرس تیوی» در فضای بینالملل دامنه فوقالعاده خوبی شده است، گفت: در شرایط سختی هستیم که هم هجمههای بینالمللی و داخلی علیه «پرس تیوی» است. از آن طرف اکانتهای آن را در فیسبوک، توییتر و اینستاگرام جریانات وابسته به آمریکا میبندند، ماهوارههایش را دچار اخلال میکنند و در داخل هم شاهد کارشکنیها و ایجاد موانع برای این شبکه بودهایم. مثل این است که سربازان و فرماندهان نظامیای را که در خط مقدم دفاع از کشور ایستادهاند و جانانه با کمترین امکانات، ادوات و تجهیزات در مقابل جریان قدرتمند دشمن میجنگند از پشت به آنها خنجر زده شود، هیچ معنی غیر از این ندارد!
هر کشوری اگر از زیر ساختهای اقتدارگرایانه برخوردار نباشد، قطعا در مذاکرات دست پایین گرفته میشود این کارشناس حوزه بینالملل بر همین اساس ادامه داد: دیپلماسی عمومی بر همین مبنا تنظیم شده است، ابزار دیپلماسی وزارت خارجه آمریکا رسانهها هستند، تمام دنیا به همین صورت است. من هیچ کشوری را از بین ۱۹۵ کشور ثبتشده در نظام ملل متحد نمیشناسم و ندیدم که در آن سیستم داخلی هم به رسانه ملی خودش حمله کند! لذا بیمهریهایی که دولت دوازدهم به شبکه «پرس تیوی» داشت، بیسابقه است. این شبکه خط مقدم حفاظت از منافع ملی، ترویج قدرت نرم و دیپلماسی عمومی در نظام بینالملل است، رسانهای که با زبان بینالمللی پیام ما را بیواسطه و به زبان اصلی منتقل میکند.
افزایش شبکههای برونمرزی
مدبر با توجه به نقش بینالمللی که جمهوری اسلامی ایران در منطقه دارد، بر افزایش شبکههای برونمرزی و توسعه فعالیت آنها اشاره کرد و گفت: پیشنهاد میکنم که «پرس تیوی» علاوه بر زبان انگلیسی، روسی و چینی را هم در بر بگیرد، دامنه نفوذ آن فوقالعاده افزایش پیدا کرده است. علاوه بر برنامههای رسانهای خبری اگر سایر برنامههای فرهنگی هم اضافه شود، بسیار موثر خواهد بود. دستاندرکاران این شبکه از هجمه ناامید و خسته نشوند که اقدام جهادی مصداق همین حرکت آنها است.
وی در پایان با اشاره به اینکه شبکه «پرس تیوی» دنبالکننده منافع ملی و دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود، خاطرنشان کرد: این آینده روشنی برای «پرس تیوی» است که جایگاه خودش را در بین خبرگزاریهای مستقل در نظام بینالملل پیدا کند. «پرس تیوی» و «راشا تو دی» جز شبکههای خبرگزاری معدودی هستند که استقلال دارند. آنها مستقل از فضاسازیهای جریانات رسانهای وابسته به رسانههای امپراتوری غرب عمل میکنند و کار به جایی خواهد رسید که بهزودی در نظام بینالملل، این شبکهها هم جزء منابع اصلی خواهند شد تا افرادی که نیاز به اخبار مستقل دارند، به آن مراجعه کنند.
انتهای پیام/۱۱۰/پ
انتهای پیام/