ابعاد سفر مهم فیصل مقداد به تهران
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا،
«فیصل مقداد» وزیر خارجه سوریه به دعوت «حسین امیرعبدللهیان»، همتای ایرانی خود در راس یک هیات رسمی یکشنبه شب وارد تهران شد.
هیات سوری در جریان سفر دو روزه خود به تهران درباره تقویت روابط استراتژیک میان دو کشور رایزنی کردند.
نگاهی بر روابط میان تهران و سوریه بیانگر رویکردها و تعاملات راهبردی دو کشور است که طرفین گسترش مناسبات در تمام حوزهها را از الزامات مهم آن دانسته و بر آن تاکید دارند.
این روابط از یکسو در چارچوب مناسبات دوجانبه قابل توجه است و از سوی دیگر در معادلات منطقه نقشی تاثیرگذار دارد چرا که دیدگاه دو کشور بر اصل حمایت از مقاومت و مقابله با عاملان ناآرامی و ناامنی در منطقه یعنی آمریکا و رژیم صهیونیستی و شرکای غربی آنها استوار است.
بر این اساس این سفر را در مرحله نخست میتوان ادامه تاکید طرفین بر گسترش مناسبات راهبردی ارزیابی کرد.
از سویی؛ خطر تروریسم تحمیلی به سوریه و منطقه همچنان ادامه دارد که تحرکات پراکنده تروریستها، تداوم اشغالگری آمریکا، تحرکات غرب برای تجزیه بخشهایی از سوریه با ادعای حمایت از کردها، تحرکات ترکیه در مرزهای سوریه و... نمونههایی از آن است.
بر این اساس؛ همگرایی دو کشور برای تحقق امنیت در سوریه و منطقه و مبارزه با تروریسم و حامیان آنها از موضوعاتی است که این سفر برای تقویت آن صورت گرفته است.
این همگرایی البته در دو حوزه نظامی و سیاسی در جریان است و ایران در کنار کمک مستشاری به سوریه علیه تروریسم، در روند سیاسی نیز ایفای نقشی فعال داشته که در این خصوص، میزبانی نشست معارضه غیر مسلح سوری، حضور فعال در نشستهای روند آستانه، فعالیت در سازمان ملل در حمایت از سوریه و... را میتوان برشمرد.
سفر فصیل مقداد به تهران را همچنین میتوان گامی مهم در جهت رویکردهای سیاسی برای حل بحران سوریه و نیز ارزیابی هماهنگ در قبال تحولات منطقه دانست به ویژه اینکه دستاوردهای سوریه و متحدانش در مبارزه با تروریسم و حامیان غربی صهیونیستی آنها زمینهساز تغییر نگرشهایی در عملکرد کشورهای عربی در قبال دمشق شده است.
احیای روابط برخی کشورهای عربی همچون اعضای شورای همکاری خلیج فارس با سوریه و تاکید بسیاری از کشورهای عربی بر لزوم بازگشت سوریه به اتحادیه عرب از نتایج آن است.
از سوی دیگر؛ امروز میدان نبرد با جنس دیگری از تروریسم یعنی تروریسم اقتصادی در پیش است و دشمنان منطقه که در برابر مقاومت ملتها ناتوان شدهاند، به تشدید تروریسم اقتصادی روی آوردهاند.
اعمال تحریمهای گسترده علیه ایران، تحریمهای سزار علیه سوریه، تحریمهای اعمالی علیه لبنان و حتی عراق به دلیل مخالفت این کشورها با سلطهگری غرب نمونههایی از این تروریسم اقتصادی است.
بر این اساس و با توجه به بهبود وضعیت امنیتی سوریه و با توجه به عزم این کشور بر بازسازی ویرانههای جنگ تحمیلی و بازگشت آوارگان به خانه و کاشانهشان، توسعه همکاریهای اقتصادی میان تهران و دمشق امری مهم است.
در همین چارچوب نیز چند روز پیش یک هیات بزرگ اقتصادی از ایران به سرپرستی وزیر صنعت، معدن و تجارت به سوریه سفر و با مقامات ارشد سوری دیدار داشت. در سفر فاطمی امین وزیر صمت به سوریه چهار سند همکاری شامل صورتجلسه کمیته تجاری بین ایران و سوریه، صورتجلسه کمیته صنعتی دو کشور و دو سند همکاریهای استاندارد نیز به امضای طرفین رسید.
تاکید مقامات دو کشور بر رساندن حجم مبادلات تجاری و اقتصادی به یک میلیارد دلار شاهدی بر اراده طرفین برای رسیدن به چشماندازی فراگیر و موثر در همگرایی اقتصادی است که با توجه به ظرفیتهای دو کشور دور از دسترس نمیباشد.
به عبارت دیگر میتوان گفت؛ سوریه یکی از مولفههای مهم در دیپلماسی اقتصادی و منطقهای دولت سیزدهم است که دستاوردهای دوجانبه و منطقهای بسیاری نیز به همراه دارد.
اقدام اخیر دو کشور در هماهنگی برای ارسال سوخت ایرانی از طریق بنادر سوریه به لبنان نمونهای موفق از این همگرایی است که در آینده در ابعاد گستردهتری میتواند صورت گیرد.
ایران در چارچوب دیپلماسی اقتصادی چشم به ظرفیتهای داخلی، منطقهای و جهانی دوخته که عضویت در شانگهای، توافقات صورت گرفته در اجلاس اکو، رایزنیهای منطقهای و توافقات صورت گرفته با همسایگان، استمرار ارسال سوخت و میعانات نفتی به ونزوئلا و در آینده نزدیک توسعه مناسبات با کشورهای آفریقایی نمونههایی از آن است.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/
انتهای پیام/