دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1400 - 14:59
هادی ساعی:

برای هیچ پستی کاندید نشدم/ در انتخابات کمسیون ورزشکاران تخلف آشکار صورت گرفت

قهرمان پیشین تکواندوی جهان گفت: کمیته ملی المپیک در انتخابات کمیسیون ورزشکاران خلاف اساسنامه عمل کرد.
کد خبر : 626362
هادی ساعی

به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا،ساعی در حاشیه نشست خبری مخالفین کمیسیون ورزشکاران گفت: برای هیچ پستی کاندید نشدم. نماینده همه ورزشکارانی هستیم که به منتخبین رای دادم. من عضو oca بودم و عضو کمیسیون شدم. من برای ریاست یا عضویت در هیات اجرایی کاندید نشدم، فقط اطلاعاتم نسبت به سایرین بیش‌تر بوده و منشور المپیک و اساسنامه و آئین‌نامه را خوب می‌شناسم. این موارد دور از اساسنامه و آیین‌نامه بوده. یزدانی نماینده قهرمانان جهان و المپیک کشتی‌ست، حدادی و منصوریان هم همین‌طور. اتفاقاتی که رخ داده، آیین‌نامه کمیسیون ورزشکاران مصوب ioc می‌گوید ۴ نفر منصوب رئیس کمیته ملی باید با مشورت رئیس کمیسیون باشد. این جمله را من در آیین‌نامه نوشتم و این ۴ نفر نباید پیش از انتخاب رئیس معرفی می‌شدند. رئیس و نایب‌رئیس باید از منتخبین ورزشکاران معرفی می‌شدند و بر حسب نیاز در هر زمان، ۴ نفر با مشورت رئیس کمیسیون معرفی می‌شدند.


وی افزود: آقای صالحی‌امیری تشخیص این را داد که اعضای منصوب را اضافه کند اما باید ابتدا رئیس کمیسیون انتخاب می‌شد. این مغایر با اساسنامه است و مشکل دارد. این ۴ نفر منصوب رئیس کمیته ملی المپیک در کمیسیون رای دارند اما چون منتخب ورزشکاران نیستند، نباید جزو ۶ نفر مجمع باشند. الان یکی از این دوستان از نفرات منتخب مجمع است که تخلف دارد. در آیین نامه آمده که اولین جلسه باید رئیس و نایب رئیس از سوی ۱۵ نفر منتخب تعیین شود اما ۴ نفر منصوب رای دادند و این یعنی تخلف. جلسه نخست قرار بود برای دریافت احکام باشد، نه رای گیری. انتخابات را برگزار کردند اما من پیشنهاد دادم که فقط جلسه دریافت احکام باشد که پذیرفته نشد. یک چیزهایی آیین نامه هست و یک چیزهایی هم عرف و اخلاق. این حق نباید از دوستان غایب گرفته می‌شد که انگار دوستان خیلی عجله داشتند.


ساعی ادامه داد: رئیس کمیته ملی المپیک با تصویب و تایید کمیسیون ورزشکاران می‌تواند اعضای منصوب را تعیین کند. ابتدا باید ترکیب ریاست کمیسیون مشخص می‌شد تا بعد اعضای انتصابی مشخص شود. رئیس کمیسیون هم یک رای دارد و نباید کاری را به تنهایی انجام دهد. این ۶ نفر باید عضو قهرمان‌های المپیکی و المپین‌ها باشند؛ این موضوع هم رعایت نشده و کشتی هیچ سهمی ندارد. راحت حرف‌هایم را می‌زنم چون عضو مجمع کمیته هستم و نفعی ندارم. کشتی حداقل یکی از ۶ نفر را سهم داشت و کار اخلاقی صورت نگرفت. اختلافات را خیلی راحت می‌شد حل کرد اما این مسئله انجام نشد. آیین‌نامه می‌گوید هر ۳ ماه یک بار می‌شود جلسه داشت؛ اما در یک هفته ۲ جلسه گذاشتند. این عجله برای چیست؟ مگر زمان انتخابات و کاندیداهای ریاست کمیته ملی مشخص شده‌اند؟


وی در پاسخ به خبرنگار آنا که اختلاف اصلی بر سر مائل مالی است، اظهار کرد: این همه سال کمیسیون ورزشکاران را به دندان کشیدیم اما کسی پیشنهاد مالی نداده؛ اختلافی هم اگر هست برای اجرا نشدن اساسنامه است. انتظار من این است که قانون رعایت شود و هیچ جنگی با کسی نداریم. دوستان چون آیین‌نامه را بلد نیستند، قول اشتباه به حمید سوریان دادند، طبق قانون سوریان نمی‌توانست عضو ۶ نفر هیئت اجرایی مجمع اصلی باشد و این اطلاعات غلط بوده است؛ چون سوریان جزء منصوبین است. این قول قابلیت اجرایی شدن نداشته و حرف من از روی اساسنامه است.


ساعی تاکید کرد: الان رشته جودو هیچ نماینده‌ای نداشته و در حقش اجحاف شده. گفتند با دلیل تعلیق فدراسیون، اساسنامه اجازه شرکت آن‌ها در انتخابات را نمی‌دهد که من هیچ چیزی در این باره ندیدم. تنها ورزشکاری که سابقه دوپینگ دارد، محروم از شرکت در کمیسیون ورزشکاران هست و این حق نباید از جودوی ایران گرفته می‌شد.


ساعی همچنین گفت:  کلا Ioc  18  کمیسیون دارد که ورزشکاران می‌تواند مستقیم با رئیس کمیته بین‌المللی مکاتبا کند. کمیسیون طی ۴ سال اخیر کارهای خوبی داشت اما این رفتارها باعث کدورت شد. در کمیسیون پیشین به توافق رسیدیم که حمید سوریان رئیس باشد اما برخی قول و قرارها بین دوستان بود که اجرایی نشد و کدورت پدید آمد. پس از او من باز هم قبول نکردم و ریاست به آرش میراسماعیلی رسید؛ کارها خیلی خوب بود اما تعلیق فدراسیون جودو و ریاست وی باعث بروز کدورت‌هایی شد. من با اصرار دوستان کاندید ریاست شدم که اتفاقات دیگری پشت پرده افتاد که من سفت ایستادم. نگران هستم که این اتفاق باز هم تکرار شود و نباید از بیرون برای ما تصمیم بگیرند. من هادی ساعی به ۶ رئیس کمیته ملی المپیک رای دادم و ماها ماندنی هستیم، سیاسیون می‌آیند و می‌روند.


وی در این‌باره اضافه کرد: اختلاف ما فقط در بحث اساس‌نامه هست و شخصی نیست. دوستانی که الان در کمیسیون هستند، آئین‌نامه را نمی‌دانند و چیز دیگری به آن‌ها می‌گویند. الان یک رشته از این انتخابات دور شده و حق بسیاری از جودوکاها محروم شده، نباید این رشته را در داخل هم تعلیق کنیم. باید بودجه جودو پرداخت شود و نباید در فدراسیون را تخته کنیم.


ساعی در پاسخ به این سوال که آیا امکان انحلال کمیسیون ورزشکاران وجود دارد، عنوان کرد: 
چرا باید این کمیسیون منحل شود؟ این غیرممکن است و Ioc اجازه نمی‌دهد. دوستان اطلاعاتی ندارند و ورزشی نیستند که بدانند. آقایان می‌خواهند کمیسیون تعطیل شود، چون ٦ رای در انتخابات کمیته ملی دارد. بعد از انتخابات دیگر کسی سلام آن‌ها را هم جواب نمی‌دهد. تلاش کردم این ۲ عضو سابق به ٦ عدد برسد تا آدم‌های سیاسی دنبال ورزشی‌ها باشند. بچه‌های کمیسیون مثل الماس هستند و سیاسیون نباید روی آن‌ها خط بیاندازند



قهرمان سابق المپیک در مورد حضور کاراته در کمیسیون ورزشکاران عنوان کرد: کاراته رای آورده و ۳ عضو منتخب دارد اما این بحث کمی شائبه دارد. کاراته جزو المپیک نیست و رشته‌های المپیکی می‌توانند ۳ عضو داشته باشند. قانونن مشکلی ندارد چون قهرمان المپیک هم دارد، شاید دوره بعدی شرایط عوض شود.


انتهای پیام/4057


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب