درخواست از فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای حذف واژه معلول
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از آباده، مجاهد امیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده با حمیدرضا محترم دانشجوی فارغالتحصیل دانشگاه آزاد اسلامی آباده، کارآفرین و مبتکر موفق جامعه ناشنوایان دیدار کرد.
بیشتر بخوانید:
پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و بهینهسازی خدمات به معلولان
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده در این دیدار اظهار کرد: اگر انسانی از لحاظ جسمی دچار نقص باشد باید چندین برابر یک انسان معمولی و سالم تلاش کند و آنقدر از لحاظ شخصیتی قوی و متکی به نفس باشد تا بر موانع بیشماری که یکی پس از دیگری سد راه او میشوند، غلبه کند.
امیری افزود: اراده و پشتکار واژههایی هستند که در زندگی معلولان رنگ و بوی دیگری دارند، افرادی که هر کدام در برابر نگاهها و مشکلات پیش رو قهرمان دنیای پیرامون خود هستند و برخلاف تصور عموم مردم، این افراد نهتنها سرخورده و مأیوس نشدهاند؛ بلکه الهامبخش سایر افراد قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به اینکه انسانهای خاص و خلّاق همواره یا راهی پیدا میکنند یا راهی را میسازند، بیان کرد: «معلولیت»، واژهای است که بیشتر در ذهن ما به معنای یک ناتوانی تلخ معنی میشود و میتواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند؛ اما این افراد، بارها ثابت کردهاند که معلولیت، محدودیت نیست؛ بلکه تجسم اراده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده با انتقاد از بهکارگیری کلمه معلولیت برای انسانهای وارسته و خلّاق از مسئولان فرهنگستان زبان و ادب فارسی خواست تا کلمه مناسبی جایگزین «معلولیت» کنند.
امیری متذکر شد: با توجه به خلّاقیتها، توانمندیها و موفقیتهای معلولان در عرصههای مختلف زندگی باید واژهای به کار گرفته شود که موفقیتهای گذشته و آینده معلولان را معنا بخشد.
حمیدرضا محترم متولد سال ۱۳۶۹ توانیاب ناشنوا، مدیرعامل شرکت کوشا ناشنوایان و طراح استارتآپ «هاناپ» در زمینه خدمات الکترونیکی در حوزه ناشنوایان دارای اختراعات، عناوین و نشانهای متعدد علمی بوده و موفقیتهای زیادی در همایشها و مسابقات داخلی کسب کرده و حمایتهای مختلفی از سوی مرکز رشد علم و فناوری و دانشگاه آزاد اسلامی واحد آباده از وی انجام شده است.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/