دانشگاه آزاد اسلامی بستک در یک نگاه
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا، شهرستان بستک یکی از شهرستانهای استان هرمزگان بوده که به پیشانی فرهنگی استان مشهور است. تاریخچه فرهنگی، سیاسی، اجتماعی منطقه بستک حکایت از حضور فعال این شهرستان در استان هرمزگان دارد. چهرههای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی بیانگر سابقه دیرینه این شهرستان بوده و اماکن تاریخی و معماری بستک نشان از شهرنشینی و تمدن این مردم اصیل داشته و حضور شعرا و نویسندگان بهنام در شهرستان حکایت از سواد دیرینه مردم این شهرستان دارد.
بستک با قدمتی تاریخی در قدیم محلی برای استراحت کاروانها بوده و در منطقهای کوهستانی قرار دارد که از شمال و غرب به استان فارس و از شرق و جنوب به استان هرمزگان متصل است. جمعیت شهر بستک طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۹۰۱۹ نفر بوده و مردم آن به زبان اچمی با گویش بستکی سخن میگویند که از دسته زبانهای پارسی جنوب غربی ایران است. این شهر تا سال ۱۳۳۴ جزء لارستان در استان فارس بوده و پیشینه تاریخی و سیاسی طولانی دارد. دارای بیش از دویست روستا بوده، که سال ۱۳۶۴ بخش وسیعی از روستاهای منطقهای به نام روئیدر از بستک جدا شد و به بخش خمیر پیوند دادند و سال ۱۳۷۰ تعدادی دیگر از روستاها در حوالی لمزان از بستک جدا شدند.
مظاهر عرفان و تصوف در شهرستان بستک بهوفور دیده میشود که این خود نشانه رایج بودن زهد و تقوا میان مردمان این شهرستان و مناطق اطراف دارد. صوفیان بستک بسیار بودهاند. بر اساس جدیدترین تقسیمات سیاسی شهرستان بستک دارای سه بخش و ۹ دهستان و ۱۱۰ آبادی سکنه و ۴۰ پارجه آبادی خالی از سکنه است.
شهرستان بستک ازجمله ناهموارترین مناطق استان هرمزگان است بهگونهای که برخی از ناهموارترین و بلندترین ارتفاعات استان در این شهرستان واقع شده و دامنه ارتفاعات کمتر از ۱۰۰ متر تا بیش از ۲ هزار متر تا ۳ هزار متر، کوه گاهبست و کوه سیاه در شمال شهرستان و کوه ناخ و زنگارد در جنوب شرقی شهرستان، پراکندگی دارد که در این میان کمترین وسعت مربوط به طبقه ارتفاعی کمتر از ۱۰۰ متر با ۲ درصد بوده و بیشتر آن مربوط به طبقه ارتفاعی ۴۰۰ تا ۵۰۰ متر با ۲۴ درصد بوده و ۱۵ درصد وسعت بخش نیز در ارتفاعی بیش از ۱۰۰ متر قرار گرفته است.
با توجه به تقسیمات سیاسی جدید و تشکیل سه بخش: کوخردو هرنگ، مرکزی و جناح، بستک در شهرستان و قطببندی سیاسی در منطقه، خدمات عمومی و زیربنایی توزیع شده و مطالعات انجام گرفته درباره نرخ باسوادی شهرستان بستک نشان میدهد که بر اساس سرشماری عمومی سال ۱۳۷۵ شهرستان بستک دارای ۷۵.۵ درصد نرخ باسوادی در گروه مردان و ۶۳.۹۲ درصد نرخ باسوادی در گروه زنان است. آمارهای مربوط به وضعیت آموزش جمعیت روستایی شهرستان بستک گویای این مطلب بود ه که ۶۶.۹۴ درصد جمعیت ۶ تا ۲۴ ساله شهرستان بستک در سال ۱۳۷۵ در حال تحصیل بودهاند.
شهرستان بستک به علت نزدیکی به خلیج فارس و نزدیکی به منطقه حاره و داشتن موقعیت کوهستانی، دارای ویژگیهای اقلیمی ویژه بوده و با توجه به موقعیت منطقه دارای آبوهوای گرم و خشک در تابستان، و سرد و خشک در زمستان است. شهرستان بستک به علت نزدیکی به مدار خط السرطان آبوهوای گرم و خشک به لحاظ تقسیمبندی اقلیمی دارد. بر اساس اطلاعات موجود از ایستگاه جناح میانگین درجه حرارت در طول دوره آماری ۴۹.۵ درجه سانتیگراد و حداقل مطلق آن صفر درجه سانتیگراد است. اصولاً آبوهوای منطقه گرم بوده؛ بنابراین منطقه «گرمسیر» یا «گرمسیرات» نامیده شده و قسمت اعظمی از روزهای سال گرمای هوایش از حد مطلوب و مورد نیاز یعنی ۲۵ درجه است. بهطوری که حدود ۳۰۰ روز از روزهای سال از گرمای بیشازحد مطلوب برخوردار است.
پس از گسترش و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور و مفیدبودن آن برای ارتقای دانش و مهارتهای گوناگون، مردم بستک خواهان ساخت و افتتاح دانشگاه آزاد اسلامی در شهرستان بستک بودند؛ بنابراین این اشتیاق از سالهای بسیار دور در مردم بستک ایجاد شده و سال ۱۳۷۳ قطعه زمینی در مسیر بستک و کوهیج توسط نیکوکاران کوهیجی به دانشگاه اختصاص داده شد که به نتیجه نرسید؛ اما معتمدین و نیکوکاران بستکی دست از تلاش برنداشتن تا آنکه موافقت اولیه گرفته شد.(بیشتر بخوانید)
سال ۱۳۸۵ هیئت مؤسس که از معتمدین شهر بستک بودند، تشکیل و قرار شد برای آغاز دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بستک معتمدین یک واحد آموزشی و وسایل اداری در اختیار دانشگاه قرار دهند که این امر محقق شد و این مرکز آموزشی سال ۱۳۸۶ با هدف توسعه سطح دانش مردم منطقه در مکانی به مساحت ۱۵۵ متر مربع فعالیت خود را آغاز کرد و سال ۱۳۸۷ با یک رشته حسابداری در مقطع کاردانی به جذب دانشجو اقدام کرده و سال ۱۳۸۸ با افزایش سه رشته نقشهکشی معماری، معماری و آموزش ریاضی در مقاطع کاردانی و سال ۱۳۹۰ با گرفتن هفت رشته دیگر در مقاطع کاردانی و کارشناسی توانست تعداد رشتههای خود را به ۱۱ رشته برساند.
دانشگاه آزاد اسلامی مرکز بستک توانست سال ۱۳۹۴ به جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کند و اکنون با ۵۲ دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد، ۱۵۳ دانشجو در مقطع کارشناسی و ۱۵۱ دانشجو در مقطع کاردانی به فعالیت خود ادامه میدهد و تاکنون ۶۹۶ دانشجوی فارغالتحصیل داشته است.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/