شهید مدرس چگونه محبوب دل امام خمینی(ره) شد؟/ جزئیات تأسیس مدرسه عالی هوانوردی در واحد کاشمر
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کاشمر، همزمان با هشتاد و چهارمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس نشست علمی استادان حوزه و دانشگاه با حضور قاسم جعفری معاون امور نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاست جمهوری و حجتالاسلام سید علی حسینی مدیرکل دفتر برنامهریزی و هماهنگی روابط دولت و مجلس، حجتالاسلام جواد طاهری امام جمعه کاشمر، مسلم ساقی فرماندار کاشمر، سید محمدجواد موسوی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر و جمعی از نخبگان حوزوی و دانشگاهی در محل سالن جلسات واحد کاشمر برگزار شد.
بیشتر بخوانید:
کادرسازی انقلابی با برگزاری دورههای جذب و تربیت مدرس آثار شهید مطهری
امام جمعه کاشمر در این نشست با اشاره به بیان مقام معظم رهبری درباره شهید مدرس که فرمودند «سه عنصر فقاهت، صداقت و سیاست در شهید مدرس جمع بود»، اظهار کرد: به دلیل حضور این شهید در عرصه سیاسی و مطرح شدن شجاعتش، بُعد علمی زندگی این شهید مغفول مانده است.
طاهری بیان کرد: شهید مدرس به اعتقاد برخی از علما در تراز مراجع تقلید بود، با این وجود لزوم مقابله با رضاخان و استبداد داخلی و استعمار خارجی در آن برهه از تاریخ وی را به عرصه سیاسی سوق داد و لباس کرباس او نشان از حمایت آن شهید از تولید داخلی داشت.
امام جمعه کاشمر در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی کاشمر دانشگاهی بزرگ با امکانات فراوان است که با مدیریت فردی انقلابی، دغدغهمند و جهادگر از ظرفیتهای بالای شهرستان کاشمر به حساب میآید.
شهرستان کاشمر یک منطقه کشاورزی و زیارتی است
طاهری با بیان اینکه هر شهرستانی ظرفیتهای خاص خود را دارد، افزود: شهرستان کاشمر یک منطقه کشاورزی و زیارتی است، سه برادر امام رضا علیهالسلام در اینجا بارگاه دارند، به همین دلیل دومین شهر زیارتی استان خراسانرضوی محسوب میشود و همهساله بیش از ۳ میلیون زائر در شهر کاشمر حضور پیدا میکنند و میتوانیم در نگهداری زائران کمک کنیم تا با تنفس و استراحت از استان خراسانرضوی خارج شوند و بار ترافیک مشهد را کم کنیم.
وی توضیح داد: صنعتی کردن کاشمر با زور و حدت جفا به این شهر است، اما این به آن معنا نیست که هیچ سرمایهگذاری در این بخش صورت نگیرد و یکی از ظرفیتهای اینجا کشاورزی و کشت گلخانهای است و فراوانی گیاهان دارویی در این منطقه این ظرفیت را ایجاد کرده که اگر تولید این گیاهان به روش گلخانهای مورد توجه قرار گیرد، نیاز دارویی کشور و مشکل کم آبی رفع میشود و با سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و زیارتی مشکل اشتغال مردم منطقه رفع میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر هم یادآور شد: این دانشگاه تاکنون بالغ بر ۱۶ هزار فارغالتحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری داشته و در حال حاضر دارای ۵۴ رشته فعال، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو، ۴۵ عضو هیئت علمی تماموقت و ۱۰۰ عضو هیئت علمی مدعو است.
موسوی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی کاشمر یکی از دانشگاههای قدیمی و تأثیرگذار این شهرستان بوده و کارهای علمی درخور توجهی داشته است. برگزاری «همایش ملی مدرس و نماینده دیروز الگوی امروز» یکی از اقدامات دانشگاه بوده است که حاصل آن تدوین سرفصل رشته قانونگذاری در مقطع کارشناسی ارشد است.
وی مطرح کرد: هیئت اندیشهورزی مرکب از استادان حوزه و دانشگاه برای بررسی چالشهای شهرستان کاشمر شکل گرفت و این هیئت با توجه به اسناد بالادستی، منویات مقام معظم رهبری، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سند توسعه شهرستان مواردی که بعضا از قبل مورد مطالعه قرار گرفته بود را بررسی کرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر تبیین کرد: در این راستا یکی از معضلاتی که در سراسر کشور مورد توجه مسئولان بهخصوص رهبر معظم انقلاب بوده، آسیبهای اجتماعی است. فرماندار قبلی و دکتر ساقی مسئولیت تنظیم سند علمی و ریشهیابی آسیبهای اجتماعی موجود را به مجموعه واحدهای دانشگاهی واگذار کردند و نتیجه آن سندی شد که به صورت عملیاتی بتواند نقشه راه فرهنگی را در سطح شهرستان ترسیم کند و نیاز است روی آسیبها تحقیق میدانی صورت گیرد.
معرفی اجمالی شهرستان کاشمر
موسوی توضیح داد: بدیهی است که این کار نیاز به اعتبار و بودجه دارد که چنانچه در اختیار شورای فرهنگ عمومی شهرستان کاشمر قرار گیرد میتوانیم شدت آسیبها را کم کنیم و از تأثیر آنها بکاهیم.
وی به تشریح برخی مشکلات از قبیل بحث دوبانده شدن جاده بردسکن به شادمهر، فقدان شبکه جمعآوری و تصفیه فاضلاب شهری و پروژههای آبخیزداری و مهار آبهای سطحی، تغییر شیوه کشاورزی به روشهای کشت گلخانهای و تأسیس سلامتکده طب سنتی بهعنوان طب مکمل پرداخت و خواستار مساعدت برای افزودن رشتههای روانشناسی سلامت، اتاق عمل، هوشبری و رشته قانونگذاری به رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تأسیس مدرسه عالی هوانوردی در این دانشگاه و تفاهمنامه موجود بین این واحد و شرکت کاویان پرواز ترشیز افزود: امکان فرود هواپیماهای کمعرض در فرودگاه این شرکت وجود دارد و صدور مجوز برای پرواز هواپیماهای شاپرک ۵۰ نفره از این فرودگاه امکان توسعه گردشگری و حمل و نقل هوایی برای زائران و مردم شهر را به وجود خواهد آورد.
فرماندار شهرستان کاشمر هم به معرفی اجمالی منطقه ترشیز پرداخت و تشریح کرد: شهرستان کاشمر شامل دو بخش فرحدشت و مرکزی است که ۱۴۴ هزار نفر جمعیت دارد و به لحاظ ظرفیتهای حوزوی و دانشگاهی در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد. از نظر گردشگری دومین شهر زیارتی استان و چهارمین در کشور است و بیشتر روستاهای شهرستان کاشمر مهاجرپذیر هستند و جمعیت مهاجران به این روستاها در حال افزایش است.
ساقی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی کاشمر محور شادمهر به کاشمر است و این یک مطالبه عمومی است که در سفر رئیس مجلس به کاشمر هم مطرح میشود.
وی سپس به بیان توضیحاتی درباره طرح ادغام آموزش عالی کاشمر، گناباد و تربتحیدریه پرداخت و خواستار توسعه آموزش عالی با توجه به ظرفیت موجود در این شهر شد.
معاون امور نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاستجمهوری هم در این نشست با اشاره به خصوصیات شخصیتی شهید مدرس اظهار کرد: شهید مدرس اسوه نمایندگی و نماد یک مرد پارلمانی است. شهید مدرس میفرماید که خداوند دو چیز را در وجود من قرار نداده؛ ترس و طمع. تمام تلاش انبیای الهی این بوده که مردم به آنچه حقشان است قانع باشند و تمام جنگهای دنیا نیز بر اثر افزونطلبی و زیادهخواهی به وجود آمده است، بنابراین نداشتن دو صفت ترس و طمع بسیاری از آسیبها را مرتفع میکند.
جعفری افزود: یکی دیگر از ویژگیهای شهید مدرس بهعنوان یک نماینده تراز، تراز نه ایرانی، بلکه جهانی، تیزهوشی و فراست وی است. سریع درک میکند. جایی در مجلس لایحهای آوردند و شروع به خواندن کردند. شهید مدرس فوراً مخالفت کرد، وقتی علت مخالفت را پرسیدند. گفت در همین جمله اول که نوشته بودید دولت انگلیس استقلال ما را به رسمیت شناخته است، آقا انگلیس کیست که استقلال ما را به رسمیت بشناسد. استقلال را خدا به ما عطا کرده است. آنها غلط کردهاند که بخواهند به رسمیت بشناسند یا نشناسند.
تصویب 12 هزار قانون از زمان مشروطه تاکنون
وی متذکر شد: درباره شهید مدرس همین بس که امام خمینی(ره) ضمن احترام به همه شخصیتها آنها را نقد هم میکردند، اما امام راحل از شهید مدرس تعریف میکردند و هیچکجا نقدی در مورد ایشان نداشتند. در وصف امام علی علیهالسلام گفته میشود که دشمنان نیز به او معترفند. حبیب نوبخت نمایندهای که مدرس در دوره ششم مجلس با اعتبارنامهاش مخالفت کرد میگوید: مدرس بد میگفت ولی بد نمیکرد. یعنی نقد میکرد ولی بدی برای کسی نمیخواست.
معاون امور نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاستجمهوری با اشاره به نکات دیگری از زندگی و جبههگیریهای شهید مدرس گفت که ثمره چنین جبههگیریها این است که فکر بارور میشود، گاهی وقتها مسئولانی میآیند که اصلا نمیفهمند که کجا هستند و کارشان چیست و وقتی دوره مسئولیتشان تمام میشود مردم میگویند این به جای اینکه کار را درست کند، خراب کرده است.
جعفری افزود: یکی از نکات خوشحالکننده در مباحث مطرح شده این بود که عزیزان متقاضی ایجاد رشته قانونگذاری هستند، البته شاید بهتر باشد نام آن را رشته دانش پارلمانی گذاشت که فراگیرتر و آکادمیکتر خواهد بود، در این صورت امور مربوط به وظایف نمایندگان و مجلس را دربرمیگیرد.
وی تبیین کرد: جالب اینکه در سرفصلها، قانونگذاری تطبیقی هم مدنظر قرار گرفته بود. در وبیناری که با دانشجویان داشتم گفتم که در قانون اساسی فرانسه، اصلی آمده که شورایی با عنوان شورای قانون اساسی باید از اول تا آخر بر انتخابات این کشور نظارت کند و حتی میتواند انتخابات را باطل کند و رأی هم قطعی است و کسی حق دخالت در آن ندارد. این اصل در قانون اساسی مورد قبول همه هست و چون در قانون فرانسه آمده، همه آنرا میپسندند، اما دقیقاً مشابه همین اصل در قانون اساسی ایران با عنوان نظارت شورای نگهبان بر انتخابات آمده که برخی به آن اعتراض میکنند.
معاون امور نظارت و هماهنگی معاونت امور مجلس ریاستجمهوری تأکید کرد: یکی از کارهایی که نشانه مسئولیتپذیری است نوشتن سند آسیبهای اجتماعی است و برخی افراد در قبال مسائل جامعه دغدغه دارند و این موجب میشود که احساس مسئولیت کنند. به قول سعدی «من از بینوایی نیم روی زرد - غم بینوایان رخم زرد کرد.»
جعفری توضیح داد: از انقلاب فرانسه تاکنون یعنی در حدود ۲۳۰ سال 2 هزار قانون به تصویب رسیده، در حالی که ما از پذیرش مشروطه توسط مظفرالدین شاه تاکنون طی ۱۱۵ سال قانونهای زیادی را تصویب کردهایم؟ ۱۲ هزار قانون، نزدیک به ۹۰ هزار مقرره و ۳۰۰ هزار بخشنامه، آییننامه و ... .
وی یادآور شد: سال آینده در چنین ایامی همایش ملی دانش پارلمانی و اثر آن بر حکمرانی را برگزار کنید تا ثمرهای برای مملکت داشته باشد. وجود مزار شهید مدرس بهعنوان نماد مرد قانون، ظرفیت عظیمی را برای این شهر ایجاد کرده و باید از این ظرفیت استفاده کرد. حتی میتوان در کنار این مجموعه یک خانه قانون ایجاد کرد که در آن نمایندگان و حتی فرهیختگان را فارغ از نگاه سیاسی معرفی کرد و این در پنجاه سال دیگر به یک مرکز پژوهشی تاریخی تبدیل خواهد شد.
انتهای پیام/۴۰۷۸/
انتهای پیام/