کمیته تحقیق درباره جرائم جنگی در یمن احیا شود
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، فعالان ۶۰ گروه حقوق بشری از مجمع خواستار احیای کمیته ویژهای شدهاند که مأمور تحقیق درباره جرائم جنگی احتمالی در جنگ یمن بودهاند.
«کن راث» از فعالان دیدهبان حقوق بشر گفت: «در یمن، خلأ مرگباری برای مسئولیتپذیری وجود دارد و دلیلش این است که عربستان سعودی، تنها مکانیسم موجود [برای تحقیقات] را از بین برده است.»
راث تصریح کرد مقامهای عربستان سعودی با باجدهی، اعمال زور و روشهای دیگر توانستند در ماه اکتبر شورای حقوق بشر سازمان ملل را مجاب کنند تحقیقات سازمان ملل در خصوص ارتکاب جرائم جنگی در یمن را تعطیل کند.
راث برای موثق کردن اظهاراتش به گفتههای دیپلماتهایی اشاره کرد که گفته بودند عربستان سعودی از اندونزی خواسته در ازای حفظ دسترسی شهروندان مسلمان این کشور به مکه مکرمه به رأیگیری در خصوص ادامه تحقیقات مذکور رأی منفی بدهد.
روزنامه «گاردین» روز چهارشنبه گزارش داده بود عربستان سعودی تلاشهایی پنهانی را برای تحقیقات سازمان ملل درباره نقض حقوق بشر در یمن آغاز کرده است.
این روزنامه تصریح کرد ریاض با توسل به مجموعه تدابیری که بهکارگیری «مشوقها و تهدیدها» را در برمیگیرد درصدد جلوگیری از انجام این تحقیقات است.
گاردین اضافه کرد که برخی دیپلماتها، سیاستمداران و فعالان این اقدامات عربستان سعودی را «کارزار فشار پنهانی» توصیف کردهاند و میگویند که سعودیها با استفاده از این اقدامات سعی دارند تا برای تضمین توقف تحقیقات، مقامات را تحت تأثیر قرار دهند.
عربستان سعودی پیشازاین هم در ماه اکتبر از طریق اقداماتی مشابه توانست از تمدید مأموریت سازمان ملل برای انجام تحقیقات مستقل درباره جنایتهای جنگی در یمن جلوگیری کند.
این گزارش در حالی منتشر شده است که «برنامه جهانی غذا» شاخه کمک غذایی سازمان ملل متحد و بزرگترین نهاد انسانی جهان درزمینهٔ امنیت غذایی و رفع گرسنگی در اواخر مهرماه اعلام کرده بود که مردم یمن با کمبود شدید مواد غذایی مواجه شدهاند و به خوردن برگ درختان روی آوردهاند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/