دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آذر 1400 - 23:20

ضرورت تعیین تکلیف معاونتی کلیدی در وزارت بهداشت

از سوم شهریور عین‌اللهی سکاندار وزارت بهداشت شد و مسائل مالی و بودجه یکی از چالش‌های اصلی این وزارتخانه در دولت‌های مختلف بوده است.
کد خبر : 625109
32020000

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، علیرضا نصرآبادی کارشناس اقتصادی طی یادداشتی نوشت: سوم شهریور ماه بود که عین اللهی سکاندار وزارت خانه متولی سلامت مردم، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شد.


در سه ماه گذشته تسریع در واردات واکسن به همت دستگاه‌های مختلف و واکسیناسیون با سرعت بالا از دستاوردهای دولت سیزدهم به حساب می‌آید، اما در این مدت کوتاه سه ماهه وزارتخانه‌ای که پرچم دار مبارزه با کرونا در کشور شناخته می‌شود با چالش‌ها و حواشی رو به رو بود.


مسائل مالی و بودجه یکی از چالش‌های اصلی وزارت بهداشت در دولت‌های مختلف بوده است و در آخرین گزارش رسیدگی به هزینه کردها در وزارت بهداشت کمیسیون بهداشت دیوان محاسبات کشور را مکلف به ارائه گزارش تکمیلی در مورد هر گونه انحراف از اعتبار یک میلیارد یورویی وزارت بهداشت کرد، یک میلیارد یورویی که حدود ۸۷ درصد آن به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده و ۴۵ درصد آن براب تسویه معوقات کادر درمان پرداخت شده است و وزیر بهداشت در نشست خبری اعلام کرد که ١٠٠ میلیون دلار از این بودجه باقی مانده است.
بر اساس این گزارش؛ منابع یاد شده به صورت نامتوازن بین مراکز درمانی استان‌ها توزیع شده است و در واقع بخش عمده‌ای از منابع اختصاص یافته از این گونه محل‌های بودجه‌ای (طرح تحول سلامت، وام بانک جهانی و ...)، صرف جبران کمبودهای وزارت بهداشت در بخش درمان و تجهیز مراکز درمانی و پرداخت‌های پرسنلی معوق شده است.


در نشست کمیسیون بهداشت مقرر شد دیوان در گزارش تکمیلی هر گونه انحراف دانشگاه‌ها و دستگاه‌های مربوطه از اعتبار یک میلیارد یورویی را ارائه و وزارت بهداشت ضمن احصا و تدوین شاخص‌های مربوط در اعتبارات جدید دریافتی از محل باقیمانده یک میلیارد یورو و همچنین هدفمندی یارانه‌ها نسبت به ترمیم اعتبار دانشگاه‌هایی که از منابع یک میلیارد دلار، منابع مورد نیاز را دریافت نکردند اقدام کند.


موضوع ارز دولتی دارو و تجهیزات پزشکی از حاشیه‌های اصلی وزارت بهداشت در ادوار مختلف بوده است و ١٩ شهریور ماه علی مویدی خرم‌آبادی، از تخلفی در دولت روحانی خبر داد و گفت: متاسفانه وزارت بهداشت بخشی از ارزهای ۴۲۰۰ تومانی را که گرفته بود و باید به داروهای اضطراری مورد نیاز بیماران صعب‎العلاج اختصاص می‌دادند، صرف واردات میز و صندلی کرده بود.


از طرفی بسیاری پروژه‌های بزرگ عمرانی بیمارستانی در وزارت بهداشت نیمه کاره مانده است و این پروژه‌ها برای اتمام و تجهیز نیاز به بودجه دارند، اما با وجود همه این چالش‌های مالی چند ماهی است که معاون توسعه وزارت بهداشت مسئول در سایه است؛ چند ماهی است که در مراسم‌هایی که رسانه‌ها حضور دارند حاضر نمی‌شود و پاسخگو نیست و خبری از وی منتشر نشده است.


اخبار واصله از وزارت بهداشت حاکی از آن است که وزیر بهداشت قصد تغییر آقای معاون را دارد و گزینه‌های پیشنهادی هم چند وقتی است روی میز عین اللهی هستند، شاید بهتر باشد در شرایطی که دولت باید لایحه بودجه را تا نیمه آذر تقدیم مجلس کند و بودجه وزارت خانه متولی سلامت ومبارزه با کرونا برای خرید واکسن و تجهیزات ضد کرونایی در دست تدوین است، وزارت بهداشت با آقای وزیر زودتر تکلیف معاونت توسعه را مشخص کند چرا که وزارت بهداشت اکنون از نظر ذخایر ارزی و ریالی وضعیت خوبی ندارد و همیشه گره اصلی بسیاری از اقدامات زیرساختی و اجرایی وزارت بهداشت منابع مالی بوده است.


ناگفته نماند رییس جمهور اعلام کرده است که عملکرد وزارتخانه‌ها را ارزیابی می‌کند و وزیر بهداشت برای حصول به نتایج مطلوب باید چابک‌تر تصمیم گیری و تصمیمات را عملیاتی کند و امیدواریم آخرین امیدهای مردم برای انجام اصلاحات در دولت سیزدهم به یاس بدل نشود.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب