جنجال رئیس فدراسیون کشتی برای هیچ!/ تحریم بیاثر ستارهها در جلسه کمیسیون ورزشکاران/ خودزنی به سبک علیرضا دبیر!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، نخستین جلسه کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک امروز ساعت ۱۴ با حضور اعضا تشکیل خواهد شد تا به صورت رسمی این کمیسیون دومین دوره فعالیت خود را آغاز کند. از زمان تشکیل، کمیسیون ورزشکاران محلی برای حواشی و اختلافات شده بود. حالا در آستانه برگزاری اولین جلسه حاشیه جدیدی از سوی رئیس فدراسیون کشتی به وجود آمده به طوری که در خبر رسمی که از سوی روابط عمومی فدراسیون کشتی منتشر شد، اعلام کردهاند یزدانی و محمدرضا گرایی جلسه کمیسیون ورزشکاران را تحریم میکنند. علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی با صحبتهایی که مطرح کرده، حاشیه جدیدی برای کمیسیون ورزشکاران به وجود آورده و انتقادهای تند و تیزی هم به سمت رئیس کمیته ملی المپیک روانه کرده است. با توجه به اینکه صالحی امیری هفته گذشته اقدام به تعیین اعضای انتصابی کمیسیون ورزشکاران کرد و از آنجا که این انتصاب چندان مورد تأیید علیرضا دبیر قرار نگرفت او هم به تحریم و تهدید روی آورد.
در انتخابات کمیسیون ورزشکاران چه گذشت؟
۲۱ آبان ماه سال جاری انتخابات کمیسیون ورزشکاران برگزار شد و نفراتی همچون سجاد گنج زاده با ۸۸ رأی، حسن یزدانی با ۷۹ رأی، ذبیح الله پورشیب با ۷۱ رأی، احسان حدادی با ۶۷ رأی، بهداد سلیمی با ۶۳ رأی، امین بوداغی با ۶۱ رأی، شهربانو منصوریان با ۶۰ رأی، مجتبی عابدینی با ۵۹ رأی، زهرا نعمتی با ۵۸ رأی، فرزانه فصیحی با ۵۷ رأی، حمیده عباسعلی با ۵۱ رأی، مصطفی نودهی با ۴۹ رأی، محمدرضا گرایی با ۴۶ رأی، نجمه خدمتی با ۴۱ رأی و حسین ساوه شمشکی با ۴۱ رأی بهعنوان ۱۵ نفر منتخب کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک انتخاب شدند. در ترکیب این ۱۵ نفر، کشتی ایران دو نماینده دارد. پس از برگزاری انتخابات، صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک هم به استناد بند(۲-۱) ماده چهار آییننامه که از اختیارات رئیس کمیته ملی المپیک است، به محمد بیداریان (شنا)، محمد باقری معتمد (تکواندو)، ثریا آقایی (بدمینتون) و ندا شهسواری (تنیس روی میز) به عنوان اعضای انتصابی کمیسیون ورزشکاران حکم داد. البته با توجه به عضویت هادی ساعی در کمیسیون ورزشکاران شورای المپیک آسیا، قهرمان المپیکی کشورمان بهصورت اتومات تا زمانی که او عضو کمیسیون ورزشکاران OCA باشد، همچنان عضو کمیسیون ورزشکاران باقی خواهد ماند و به این ترتیب ۲۰ نفر نهایی ترکیب کمیسیون ورزشکاران را تشکیل دادهاند.
بیشتر بخوانید؛
یزدانی و گرایی نشست کمیسیون ورزشکاران را تحریم کردند
۲۰ عضو کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک نهایی شدند
عضویت نهایی ۱۵ ورزشکار منتخب کمیسیون ورزشکاران کمیته ملی المپیک
معرفی ۱۵ عضو جدید کمیسیون ورزشکاران/گنجزاده اول شد، یزدانی دوم
در بین اعضای انتصابی که از سوی رئیس کمیته ملی المپیک معرفی شده بودند، نامی از کشتیگیران نبود و همین موضوع هم باعث شد تا فدراسیون کشتی به آن واکنش نشان دهد و در این باره نوشت: «کشتی ایران در میدان المپیک، جهانی و بازیهای آسیایی جایگاه ویژهای دارد و افتخارات این رشته ورزشی در چند ماه گذشته، بارها باعث شادی دل مردم و پیام تبریک مسئولان ارشد نظام بهویژه مقام معظم رهبری گشته است. جامعه کشتی کشور نسبت به انتصابات رئیس کمیته ملی المپیک اعتراض شدید خود را اعلام میدارد و میباید با توجه به جایگاه کشتی کشور حداقل یک نماینده از قهرمانان کشتی در این انتصابات قرار داده میشد. بر این اساس حسن یزدانی و محمدرضا گرایی نمایندگان منتخب کشتی در اولین نشست این کمیسیون حاضر نخواهند شد و فدراسیون کشتی اعتراض خود را به این انتخابات مهندسی شده رسما به کمیته بینالمللی المپیک (IOC) اعلام خواهد کرد.»
انتصابات رئیس کمیته ملی المپیک بر چه اساس بود؟
همانطور که گفته شده بود حق انتصاب به تبعیت از آییننامه کمیسیون ورزشکاران برای رئیس کمیته ملی المپیک در نظر گرفته شده که براساس مشورت رئیس با سایر فدراسیونهای ورزشی هم این انتصابها صورت میگیرد. در واقع در بند دوم از ماده ۴ (ترکیب کمیسیون) آییننامه کمیسیون ورزشکاران آمده است: «رئیس کمیته ملی المپیک و به منظور حصول اطمینان از برابری منصفانه جنسیتی و رشتههای ورزشی و نیز اطمینان از تحقق کلیه شرایط عضویت ذکر شده در این آییننامه و دستورالعمل کمیته بینالمللی المپیک برای کمیسیون ورزشکاران، در هر زمان میتواند ۴ ورزشکار را از میان ورزشکاران واجد شرایط طبق تعریف بند یک ماده ۵ آییننامه به عضویت کمیسیون با حق رأی منصوب نمایند.» همچنین در هیچ کدام از بندهای آییننامه کمیسیون ورزشکاران به جایگاه رشته و مدالآوری آنها اشارهای نشده است و تنها موضوعی که در بندهای آییننامه کمیسیون ورزشکاران به آن اشاره کردهاند، برابری منصفانه جنسیتی و رشتههای ورزشی است. با توجه به اینکه در ترکیب اعضای کمیسیون کشتی ایران دو نماینده داشته است، رئیس کمیته ملی المپیک هم برای چهار انتصاب دیگر به سایر رشتهها نیمنگاهی داشته تا طبق آییننامه به صورت منصفانه اعضا در ترکیب کمیسیون ورزشکاران حضور داشته باشند. البته گویا پیش از این علیرضا دبیر رئیس فدراسیون کشتی با صالحیامیری صحبتهایی داشته مبنی بر اینکه در بین اعضای انتصابی نام حمید سوریان را قرار دهد اما این اتفاق نیفتاد و همین موضوع هم باعث ناراحتی رئیس فدراسیون کشتی شده بود.
دبیر حق اعتراض داشت؟
طبق آییننامه کمیسیون ورزشکاران، رئیس کمیته ملی المپیک در انتصابها این حق را دارد تا با نگاه منصفانه در رشتههای ورزشی و جنسیتی اعضا را تعیین کند. در هیچ جای آییننامه هم به موفقیتها و مدالآوریهای رشتههای ورزشی توجهی نکردهاند، بنابراین با این شرایط رئیس فدراسیون کشتی حقی برای اعتراض و محروم کردن کشتیگیران در جلسه امروز نداشت؛ به خصوص اینکه طبق همان آییننامه در بند ۷ ماده ۴ آمده است: «در صورت عدم شرکت هر یک از اعضای به دلایلی همچون استعفا یا عدم توانایی در انجام وظایف خود به عنوان عضو کمیسیون، بیماری و فوت یا غیبت بیش از سه جلسه در طول یک سال فعالیت کمیسیون بدون عذر موجه، عضویت ایشان در کمیسیون لغو میشود و اعضای علی البدل، جایگزین اعضای میشوند.»
به این ترتیب حسن یزدانی و محمدرضا گرایی دو عضو اعضای کمیسیون ورزشکاران در صورتی که در جلسه امروز شرکت نکنند و البته خواستار به تعویق افتادن انتخابات داخلی این کمیسیون هم شدهاند. با این حال غیبت آنها باعث میشود آنها یک فرصت خود را از دست بدهند و تنها دو فرصت دیگر برای غیبت دارند و اگر تعداد آن بیشتر شود به راحتی کشتی ایران نمایندگان خود را در کمیسیون ورزشکاران که یکی از کمیسیونهای مهم و تأثیرگذار در عرصه بینالمللی است را از دست خواهد داد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/