دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عطایی‌کچویی عنوان کرد؛

کشت ۵۰ گونه گیاه دارویی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

عضو هیئت علمی گروه گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اظهار کرد: بالغ‌بر ۵۰ گونه گیاه دارویی را برای آشنایی بهتر دانشجویان در مزرعه تحقیقاتی این واحد دانشگاهی مورد کشت و کار و تحقیق قرار دادیم.
کد خبر : 623935
مهرداد عطایی‌کچویی



مهرداد عطایی‌کچویی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در شهرکرد با تشریح ظرفیت‌های مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد اظهار کرد: با توجه به وجود مقاطع مختلف کاردانی تا دکتری در رشته گیاهان دارویی در این واحد دانشگاهی تلاش کردیم در مزرعه گیاهان دارویی، کلکسیونی از گیاهان ایجاد کنیم. در این راستا بالغ‌بر ۵۰ گونه گیاهان دارویی را برای آشنایی بهتر دانشجویان و بازدیدکنندگانی که از ارگان‌ها و قسمت‌های مختلف به مزرعه می‌آیند، مورد کشت و کار و تحقیق قرار دادیم.


وی عنوان کرد: برای آبیاری مزرعه گیاهان دارویی با توجه به شرایط خشک‌سالی کشور از سیستم آبیاری قطره‌ای و برای کاهش مصرف کودهای شیمیایی از روش ونتوری و زیرسطحی استفاده کردیم که تقریباً ۸۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف آب و حدود ۸۵ درصد صرفه‌جویی در مصرف کودهای شیمیایی داشتیم. سال گذشته با امضای قرارداد شراکتی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در زمینه مزرعه گیاهان دارویی در زمینی با مساحت سه و نیم هکتار، حدود ۱۰ گیاه دارویی آویشن، اسطوخدوس، به‌لیمو، حتی مقداری چای ترش و سرخارگل را به‌صورت کشت اقتصادی انجام دادیم.(بیشر بخوانید)


عضو هیئت علمی گروه گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: با توجه به پاندمی کرونا که اکنون جامعه درگیر آن بوده گیاه سرخارگل را که بسیار مناسب برای بالابردن سطح ایمنی بدن است را در دستور کار کشت قرار دادیم. برای تولید میزان اسانس در زمینه گیاهان دارویی، ثبت اختراع داریم که با استفاده از نانوکپسوله کردن هورمون‌های گیاهی میزان اسانس آنها را افزایش داده و بر این اساس شرکت دانش‌بنیان را که زیر نظر معاون علمی فناوری ریاست جمهوری است به ثبت رساندیم.


کشت ۵۰ گونه گیاه دارویی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد


عطایی‌کچویی مطرح کرد: به دنبال تولید محصولات سالم با نظارت سازمان غذا و دارو و حفظ نباتات هستیم و برای ۱۹ محصول مجوز تولید کارگاهی، سیب سلامت گرفتیم و آنها را بسته‌بندی کردیم. با توجه به این موضوع که برداشت گیاهان دارویی با دست انجام می‌شود برای عمل جداسازی آنها از نیروهای خانم بدسرپرست یا بی‌سرپرست کمیته امداد حضرت امام خمینی(ره) استفاده شده و بعد از عمل جداسازی، وارد مرحله بسته‌بندی با برند کچوان می‌شوند که این برند را به ثبت مالکیت‌های معنوی رساندیم.


وی بیان کرد: فعالیت در گروه گیاهان دارویی را از سال ۱۳۸۸ آغاز کردم و در این زمینه بالغ‌بر ۲۵ طرح برون‌دانشگاهی با قسمت‌های مختلف اجرایی ذوب‌آهن، پلی اکریل، مجتمع فولاد و شرکت‌های مختلف خصوصی انجام دادم و در توسعه و بومی‌سازی گیاهان دارویی و سازگاری آنها فعالیت‌هایی صورت گرفت.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب