" عطف به ماسبق" چالش جدید اساسنامه فدراسیونهای ورزشی/ ابقا با یک بند جنجالی!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی همچنان با چالشهای زیادی روبهرو است؛ این اساسنامه بعد از ۲۰ ماه کش و قوس در تیرماه سال جاری به صورت رسمی ابلاغ شد و وزارت ورزش هم ۲۸ مردادماه آن را جهت اجرا به فدراسیونهای ورزشی ابلاغ کرد. اما در ماههای گذشته اساسنامه فدراسیونهای ورزشی، محلی برای اختلافات و حواشی شده به طوری که برخی روسای فدراسیونهای ورزشی در واکنش به آییننامه جدید فدراسیونهای ورزشی در جلسهای با مسئولان وزارت ورزش و جوانان شرکت کردهاند و در مورد خطراتی که ممکن است گریبانگیر ورزش ایران شود هشدار دادهاند.
مهمترین چالش این روزها، یک بند جنجالی در اساسنامه است که در این بند آمده است: «بر اساس بند ۳ ماده ۲۲ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران، در صورتی که رئیس فدراسیون، یکی از اعضای هیئت رئیسه جهانی یا رئیس، نایب رئیس و دبیرکل کنفدراسیونهای آسیایی مربوطه باشد، انتخاب مجدد وی تا زمان تصدی پستهای مورد اشاره بیش از سه دوره بلامانع است. رئیس فدراسیون توسط مجمع برای یک دوره چهارساله انتخاب میشود و انتخاب مجدد وی برای حداکثر ۲ دوره دیگر (جمعا سه دوره متوالی یا متناوب) بلامانع است.»
این بند باعث شد تا وضعیت برخی روسای فدراسیونها برای ادامه فعالیت مبهم شود؛ البته محمد پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو از سال ۷۹ بدون وقفه رئیس فدراسیون تکواندو است و با توجه به این بند میتواند همچنان بهعنوان رئیس در انتخابات حضور داشته باشد چرا که او در مهرماه سال جاری به عنوان نایبرئیس اتحادیه تکواندوی آسیا ابقا شد و با توجه به ماده ۲۲ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی برای دوره بعد هم میتواند در انتخابات شرکت کند. اما وضعیت برخی روسای فدراسیونها از جمله فضلالله باقرزاده مشخص نیست؛ او سه دوره بهعنوان رئیس در فدراسیون شمشیربازی حضور داشته اما مسئولیت جهانی ندارد و با توجه به اینکه سه دوره هم در این فدراسیون حضور داشته برای دوره جدید نمیتواند در انتخابات حضور داشته باشد.
بیشتر بخوانید؛
نباید در مورد نقش دولت در اساسنامه بهانه دست کسی بدهیم/ ورزش دچار مشکل میشود
اعتراض رؤسای فدراسیونهای ورزشی به آییننامه جواب میدهد؟/ ورزش ایران در خطر تعلیق
جلسه وزیر ورزش و جوانان با روسای فدراسیونهای ورزشی/ اساسنامه جدید چالش اصلی ورزش ایران
اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی؛ آری یا نه؟ / همه ابهامات پیشِ رو
در آییننامه وزارت ورزش عملاً رئیس فدراسیون هیچ کاره است/ با اساسنامه جدید به مشکل میخوریم
در حال حاضر یکی از سوالات اساسی که این روزها روسای فدراسیونهای ورزشی در مورد قوانین و مقررات اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی دارند، بحث محاسبه یا عدم محاسبه دوره ریاست افراد، قبل از ابلاغ اساسنامه است. در واقع روسای فدراسیونی که بیش از سه دور در پست ریاست مشغول به فعالیت هستند و پست جهانی هم ندارند، معتقدند عطف به ماسبق نباید صورت بگیرد؛ در واقع آنها معتقدند قبل از ابلاغ اساسنامه دوره ریاست آنها نباید محاسبه شود اما وزارت ورزش و جوانان در نامهای به روسای فدراسیونهای ورزشی، به این موضوع تأکید کرده که سوابق گذشته روسای فدراسیونهای ورزشی محاسبه میشود و همین موضوع هم باعث میشود تا برخی روسای فدراسیونها نتوانند برای دوره بعد در انتخابات حضور داشته باشند. البته علاوه بر اعلام وزارت ورزش، استفساریه سازمان بازرسی هم آب پاکی را روی دست فدراسیونهای ورزشی ریخت؛ این سازمان در ابلاغیهای به تمامی روسای فدراسیونهای ورزشی و مدیران کل وزارت ورزش و جوانان استانهای کشور، در راستای تعداد دورههای ریاست در فدراسیونهای ورزشی اعلام کرده که سوابق حضور افراد به عنوان رئیس فدراسیون در دورههای گذشته نیز در احتساب سه دوره یاد شده محاسبه میشود. همچنین در مورد آییننامه نحوه فعالیت هیئتهای ورزشی استانی و شهرستانی اعلام شد که سوابق حضور افراد به عنوان رئیس هیئت استان در دورههای گذشته نیز در احتساب سه دوره یاد شده محاسبه میشود.
البته در همین راستا هم برخی معتقدند این موضوع نباید از سوی سازمان بازرسی کشور پیگیری میشد چرا که دخالت دولت در فدراسیونهای ورزشی را نشان میدهد که این موضوع هم یکی از چالشهای همیشگی ورزش ایران بوده است. از زمان ابلاغ و تصویب اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی، هیچ انتخاباتی برگزار نشده است و وزارت ورزش تنها زمان برگزاری مجامع انتخابات فدراسیونهای ورزشی را مشخص کرده است؛ به این ترتیب مجامع انتخاباتی فدراسیونهای ورزشهای نابینایان و کمبینایان، کوهنوردی، ورزش دانشآموزی، کبدی و تکواندو از ۱۱ تا ۱۵ دی برگزار میشود. همچنین از تاریخ ۱۸ تا ۲۲ دی سال جاری، به ترتیب مجامع انتخاباتی بوکس، بسکتبال، شنا، تیراندازی و اسکیت برگزار خواهد شد.
نکته قابل توجه اینکه در انتخاباتی که پیشروی وزارت ورزش و جوانان است، تنها سرپرستان فدراسیونهای تیراندازی و اسکیت تغییر کردهاند و جزء نامزدهای پست ریاست نیستند؛ و سرپرست مابقی فدراسیونهای ورزشی کسانی هستند که در انتخابات قصد شرکت دارند و به راحتی این موضوع میتواند راه را برای آنها هموار کند؛ موضوعی که در گذشته وجود نداشت و حالا شاهد آن هستیم.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/