دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 آذر 1400 - 03:22

تکرار بلوف‌های نظامی آمریکا در آستانه مذاکرات

دولت ایالات‌متحده با وجود آزمودن اراده ایران برای مقاومت در برابر هرگونه زورگویی و زیاده‌خواهی همچنان بر ادامه مسیر تهدید و فشار تأکید دارد.
کد خبر : 623684
4444



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، تنها چند روز به آغاز مذاکرات جدید میان ایران و ۱+۴ در روز هشتم آذرماه باقی مانده و ماشین عملیات روانی آمریکایی‌ها در بالاترین سطح خود در حال آزمایش سناریوهای مختلف برای تسلیم شدن ایران در برابر زیاده‌خواهی‌های آنهاست.


در حالی که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از چند نوبت اظهارات سیاسی و غیر حقوقی علیه ایران، نهایتا روز سه‌شنبه به تهران آمد و با رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه دیدار و گفتگو کرد، آمریکایی‌ها سعی کردند این سفر را به ابزاری برای ایجاد فضای روانی جدید علیه ایران تبدیل کنند.


گروسی پس از سفر به تهران، روز چهارشنبه در وین با سازنده، صحیح و حرفه‌ای خواندن مذاکرات با مقامات ایرانی از ناتمام ماندن برخی موضوعات مطرح میان ایران و آژانس سخن گفت. همین اظهارنظر دوپهلوی او کافی بود تا به کمک رسانه‌های غربی این تلقی ایجاد شود که گفتگوهای او در تهران ناموفق بوده است.


ارائه چنین تصویری از سفر یک‌روزه مدیرکل آژانس به تهران آن هم تنها چند روز پیش از آغاز دور جدید مذاکرات در وین با این هدف صورت گرفت تا مذاکره کنندگان ایرانی تحت فشار روانی قرار بگیرند و شبح تهدید نظامی آمریکا بر فضای مذاکرات حاکم شود.


در همین راستا؛ مشاور امنیت ملی پیشین آمریکا در تحلیلی اعلام کرد؛ مذاکرات وین با توجه به نتیجه منفی سفر گروسی موفق نیست. همزمان با این اظهارنظر، ژنرال «کنت مکنزی» فرمانده تروریست‌های سنتکام نیز گفت؛ درصورت عدم موفقیت برجام نیروها برای گزینه نظامی آماده‌اند.


در همین حال؛ «رابرت مالی» مسئول ویژه پرونده ایران در کاخ سفید که همواره سعی شده چهره‌ای ملایم‌تر از او نشان داده شود، در بیانی کاملا تهدیدآمیز اعلام کرد؛ اگر ایران به ساخت بمب اتم نزدیک شود آمریکا بی‌کار نخواهد نشست.


این تاکتیک آمریکایی‌ها البته مسبوق به سابقه است و آنها همیشه در آستانه مذاکرات با ادبیاتی تهدیدآمیز سعی می‌کنند اهرم‌های فشار خود علیه کشورمان را تقویت کنند تا شاید به اهداف خود برسند.


نکته اما اینجاست که؛ آنچه آمریکایی‌ها از آن با عنوان موفقیت در مذاکرات یاد می‌کنند چیزی جز تسلیم مطلق ایران در برابر زیاده‌خواهی‌های آنها نیست، حال آنکه اگر ایران بنای تسلیم شدن در برابر فشارهای غرب را داشت این همه هزینه برای مقاومت نمی‌داد.


از سویی؛ آمریکایی‌ها در حالی سعی دارند همچنان خود را قدرت برتر معرفی کرده و ایران را از این بابت بترسانند که اوضاعشان دستِ‌کم در غرب آسیا چنان آشفته است که تنها در این مدت کوتاه «لوید آستین» وزیر دفاع و مکنزی رئیس سنتکام چندین نوبت با سفر به منطقه سعی در آرام‌سازی سربازان و نیروهای نگران خود در منطقه داشته‌اند.


از آن سو نیز رابرت مالی با سفر به منطقه در واقع سعی کرد خیال مزدوران منطقه‌ای آمریکا را از بابت حمایت‌های سیاسی و نظامی کاخ سفید راحت کند.


آنچه اما مسلم است اینکه؛ وضعیت متزلزل آمریکا در غرب آسیا اصلا در اندازه تهدید و گنده‌گویی علیه ایران و محور مقاومت نیست و مقامات کاخ سفید نیز با علم به این مسئله تنها سعی دارند با تکرار بلوف‌های نظامی توخالی و بهره‌گیری از عملیات روانی مقاصد خود را به پیش برده و به زعم خود ایران را متقاعد به تسلیم کنند.


ایران در آستانه مذاکرات برای رفع تحریم‌های غیرقانونی مواضع اصولی خود را به صورت شفاف به طرف‌های مذاکره اعلام نموده و در گفتگوهایی که پیش از آغاز مذاکرات با طرف‌های اروپایی، چین و روسیه داشته بر اتخاذ تدابیر مشترک برای دستیابی به توافق برای رفع تحریم‌های غیرقانونی تاکید نموده است.


دولت ایالات متحده با وجود آزمودن اراده ایران برای مقاومت در برابر هرگونه زورگویی و زیاده‌خواهی همچنان بر ادامه مسیر تهدید و فشار تاکید دارد.


اگر این رفتار آمریکا به نوعی استفاده از تاکتیک‌های عملیات روانی در آستانه مذاکرات باشد به صورت طبیعی نتیجه مطلوب را برای واشنگتن نخواهد داشت.


اما در صورتی که آمریکا با بهره‌گیری از این روش‌ها به دنبال توجیه اقدامات غیر قانونی خود در خروج از برجام و نقض قطعنامه ۲۲۳۱ و استنکاف از اجرای تعهدات خود بوده و رویکرد فرار به جلو را در پیش گرفته باشد، باید بداند که این اظهارات و اقدامات به هیچ وجه نمی‌تواند مانع از پاسخ‌گوئی این کشور نسبت به بر هم زدن یک توافق بین‌المللی با پشتوانه قطعنامه سازمان ملل شود.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب