پاک کردن صورت مسئله هنر افراد غیرفوتبالی است/ در زمینه تولید بازیکن نقص داریم
به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، بیست و یکمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران در حال برگزاری است و مشکلات پیش پا افتادهای نظیر زمینهای چمن ورزشگاهها یا امکانات رادیویی برای داوران حل نشده است. از سویی دیگر چرخه تولید بازیکن کند شده و ارزش بازیکنان بهترین تیم ایران در میان تیمهای قاره آسیا رتبه ۵۱ است. بسیاری بر این باور هستند اسم حرفهای برچسبی بر روی لیگ برتر بوده و در واقع چنین اتفاقی به ندرت برای تیمی رخ داده است.
هومن افاضلی با اشاره به مشکلات مدیریتی در فوتبال ایران عنوان کرد: تا زمانی که ضعفهای مدیریتی را برطرف نکنیم نباید انتظار پیشرفت خاصی داشته باشیم. با وجود مدیریت مناسب میتوانیم ظرفیت جدید ایجاد کنیم اما در این زمینه مغفول ماندهایم. مباحثی مانند درآمدزایی که باعث حرکت رو به جلوی باشگاهها میشود اصلاً دیده نمیرود. وزارت ورزش و جوانان باید لایحههایی به مجلس ببرد تا بتواند چنین ظرفیتی را ایجاد کند. مدیران مستعد و توانمند برای رفع نیازها، آنها را تبدیل به قانون میکنند. بهعنوان مثال مسئله حق پخش تلویزیونی اگر پشتوانه قانونی داشته باشد، آن وقت میتوان روی درآمد آن حساب کرد. درآمدها که از چارچوب مشخصی وارد شود برای پرداخت هزینهها نیز تعریف مشخصی به دست میآید و ابتکار عمل بیشتری به باشگاهها داده میشود.
وی ادامه داد: باشگاهها میتوانند به بنگاه اقتصادی تبدیل شوند و دارای عملکرد و بیلان اقتصادی شوند. وقتی راههای تولید پول باز شود پایه و اساس اقتصادی درست میشود و فوتبال به سمت آرامش گام بر میدارد. فوتبال نیاز به زیرساخت مستحکم است و ایجاد چنین زیرساختی اصلاً کار سختی نیست. اتفاقاً آسان بوده و باعث میشود در مسیر درستی به حرکت خود ادامه دهد. در این بین عدهای وجود دارند که از این مسائل سر در نمیآورند و به جای آنکه به پیشرفت کار سرعت دهند جلوی اصل داستان را میگیرند و هنرشان این است با ایرادهای بیهوده صورت مسئله را پاک کنند. چنین افراد غیرفوتبالی همیشه وجود دارند و مانع رشد و ترقی فوتبال میشوند. برای همین نمیتوانیم پیشرفت قابل توجهی را شاهد باشیم و مشکلات متعددی از گذشته باقی مانده است.
کارشناس فوتبال رسیدن به استانداردها را مستلزم صرف هزینه دانست و اظهار کرد: تا زمانی که باشگاهها در دخل و خرج ساده و روزمره خود مشکل دارند و در چنین شرایطی نمیتوان به آنها فشار آورد تا استانداردهای خاص را لحاظ کرد. دلیل آن هم فقدان درآمد پایدار و ثابت است. متأسفانه نگاه صنعتی به فوتبال نداریم و هر زمان این اتفاق نیفتد راههای ورود و خروج سرمایه به فوتبال با مشکلات زیادی مواجه است. فدراسیون فوتبال نیز ورشکسته است و بیش از درآمدش، هزینه دارد. وقتی خرج آن از دخلش بیشتر است انتظار غیرمعقولی هم نمیتوان از این نهاد داشت. بسیاری از امکانات باید برای پیشرفت و توسعه فوتبال از طریق باشگاهها فراهم شود و فدراسیون فوتبال نقش ناظر را خواهد داشت اما متولی فوتبال با مشکلات عدیده مالی مواجه است و برای همین فشار غیرمنطقی روی باشگاهها نمیآورد.
بیشتر بخوانید:
- معایب فوتبال ایران بیشتر از محاسن آن است/ اصرار بیهودهای برای برگزاری لیگ برتر داریم
- وضعیت استقلال و سپاهان از پرسپولیس بهتر است
- مقایسه عملکرد پرسپولیس و استقلال از لحاظ آماری
افاضلی در مورد اینکه باشگاه گلگهر سیرجان مدعی وارد کردن سیستم کمک داور ویدئویی VAR بوده، تصریح کرد: تا زمانی که تکلیف راههای درآمدزایی از فوتبال مشخص نشود نباید انتظار داشت چنین اتفاقی از سوی باشگاهی اجرایی شود. زمین چمن ورزشگاه گلگهر در سیرجان فاقد استاندارد بینالمللی است. زیرساختهای لازم در این باشگاه دیده نمیشود. درست است این باشگاه وضعیت مالی مناسبی دارد اما هنوز ایرادهای خود را برطرف نکرده است. بزرگترین حسن فوتبال ایران بهرهمندی از نیروی انسانی مطلوبی در زمینه بازیکن است و در مربیان و داوران هم شرایط قابل قبولی داریم. این موضوع هم یک واقعیت است که در بخش پرورش بازیکن و ایجاد نسل جدید مشکل داریم. این نقیصه هم با مدیریت صحیح مرتفع میشود چون ظرفیت نیروی انسانی فناناپذیر است.
انتهای پیام/۴۰۴۸/پ
انتهای پیام/