چرخ رونق تولید چگونه میچرخد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، مشکل تورم با رونق تولید برطرف میشود و آنچه مرا وادار به حضور در عرصه انتخابات کرد وضعیت اقتصادی، شرایط بازار و رنج و مشکلات مردم بود؛ این قسمتی از سخنان رئیس جمهور پشت تریبون انتخابات ریاست جمهوری در روز هشتم خرداد امسال بود.
موضوع رونق تولید و حمایت از تولید ملی که یکی از اصلیترین موضوعات در زمینه اقتصادی بوده، به قدری مهم است که بارها مورد تأکید رهبر انقلاب هم قرار گرفته است.
رسیدگی به این مسئله تا آنجایی مهم بود که حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب با ارزیابی مشکلات اقتصادی کشور و استفاده از نظر کارشناسان، سال ۹۸ را به نام «رونق تولید» نام گذاری کردند.
بیشتر بخوانید:
تداوم حمایت های بانک توسعه تعاون از رونق تولید در استان بوشهر
به عقیده رهبر انقلاب رونق تولید میتواند به حل مشکل اشتغال و بیکاری، کاهش تورم، توازن بودجه و رفع مشکل کسری بودجه دولت، افزایش ارزش پول ملی، حل مشکل فقر، حل معضل نظام بانکی، حل مشکل قدرت خرید مردم، حل مشکل کمکاری یا تعطیلی کارخانهجات، بینیاز شدن از بیگانگان و دشمن و حل مشکلات معیشتی طبقات مختلف مردم کمک کند.
ایشان شرط رونق گرفتن تولید را کمک به تولیدکننده، کمک به سرمایهگذار، کمک به فعال اقتصادی سالم، کمک به ثروتآفرینان برای کشور، تلاش در بهبود فضای کسب و کار، غفلت نکردن از سوءاستفادهها و جلوگیری از واردات بیرویه و کنترل آن توصیف کردند.
فاصله شعار تا عمل دولت سیزدهم چقدر است؟
پس از اینکه حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور سیزدهم بر مسند ریاست جمهوری نشست، در یکی از جلسات هیئت دولت در مهرماه امسال بیان کرد که اصلیترین مأموریت دولت، رونق و افزایش تولید و جهش در ایجاد اشتغال است. راه علاج مشکلات کشور رونق تولید است و باید نقدینگیها در کشور به سمت تولید و اشتغال سوق یابد؛ چرا که رونق تولید و اشتغالزایی، مسئله محوری دولت سیزدهم است.
رفته رفته زمزمههایی از تدوین نقشه راهی برای رونق تولید همراه با کاهش تورم شنیده شد. طرحی که ۲۹ آبان امسال سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی در صفحه شخصی خود در توئیتر مطرح و بیان کرد که این طرح راهبردهای پیشنهادی مطر شده که در دو بخش کاهش هزینههای تولید و تمرکز بر ابرپروژههای پیشران تولید با بیشترین پیوند و خلق مزیت گام برمیدارد.
وزیر اقتصاد در این توئیت نوشت: بالاخره پس از دو ماه مشورت با کارشناسان نقشه راه اقتصادی کشور که شامل مدیریت تورم و رونق تولید است تدوین شد.
درست است که همه این حرفها نشان از امید و ساخت کشوری قوی و همچنین رونق تولید میدهد، اما به گفته برخی کارشناسان تا وقتی این حرفها عملی نشود، کارایی نخواهد داشت.
رونق تولید چگونه محقق میشود؟
محسن دیانت کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که در بحث رونق تولید هیچ گاه با شعار محقق نمیشود و رونق تولید زمانی با تورم مقابله میکند که محصولی مرغوب، باکیفیت و ارزان به مردم عرضه شود.
مهم ترین مشکل ما در زمینه تولید و رونق آن دو بحث است، اول عدم ارتباط بدنه دولت با تولید کننده و کارآفرین است، دوم ضعف شایسته سالاری در سیستم دولتی و گلوگاههای اداری که وظیفه تقویت تولید را دارد، دیده میشود؛ این موضوع گفته محسن دیانت است.
دیانت معتقد است اگر بخواهیم تولید تقویت شود اولین کار این است که دولت باید با تولید کنندگان جلسه داشته باشد و مشکلات آنها را جمع بندی و حل کند و به تولید کنندگان ممتاز امتیاز و تسهیلات داده بدهد، البته به شرط آنکه این تولیدکنندگان هم سطح اشتغال را بالا ببرند و هم تولید خود را افزایش دهند. با این شرط میتوان بازار اشتغال را رونق ببخشید و تولید کشور را افزایش داد.
منبع: فرهیختگان
انتهای پیام/
انتهای پیام/