دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 آذر 1400 - 12:04
در گزارش آنا بخوانید؛

بازخوانی ۷ سال تجاوزگری ائتلاف آمریکایی-سعودی به یمن/ کُمیت شوالیه‌های تاریکی در سرزمین قهرمانان لنگ ماند

در سال ۲۰۱۴ ائتلافی برای به شکست کشاندن اتحاد و همبستگی انقلاب یمن میان چند کشور عربی شکل گرفت که به شکست انجامید، زیرا خون‌های جوشیده از انقلاب ۲۱ سپتامبر یمن ریشه‌های حاکمیت ظلم را سست کرده بود.
کد خبر : 622905
موشک یمن

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بررسی روند تحولات یمن و جنگ‌افروزی ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه این کشور در هفت سال گذشته آشکارا نشان می‌دهد نتوانسته‌اند هیچ دستاوردی داشته باشند. با وجود این، عربستان بر ادامه جنگ ویرانگر و البته پر هزینه اصرار می‌کند؛ جنگی که حیثیت و جایگاه منطقه‌ای این کشور را زیر سؤال برده است. بی‌تردید زمام امور از کنترل سعودی‌ها خارج شده است و نمی‌تواند جنگی را که آغاز کرده، مدیریت کند. اکنون دیگر طرف‌های بین‌المللی ازجمله آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند که کنترل جنگ را در دست خود گرفته‌اند و سعودی‌ها تابع محض اوامرشان هستند.


روزنامه جروزالم پست با افشای این واقعیت، در گزارشی نوشت: نبرد مأرب مشخص کرد سعودی‌ها چیزی در چنته ندارند و نمی‌توانند حتی نبرد شکل‌گرفته در چند صد کیلومتری مرزهای خود را کنترل کنند. اگر این شهر به کنترل انصارالله بیفتد، شکست معنوی عربستان به شمار می‌رود. انصار الله جنگ با عربستان را بخشی از جنگ فراگیر خود با اسرائیل و آمریکا می‌داند و نبرد مأرب را سنگ بنای تحرکات بعدی خود برای غلبه بر ائتلاف سعودی-آمریکایی می‌داند.


بازخوانی ۷ سال تجاوزگری ائتلاف آمریکایی-سعودی به یمن/ کمیت شوالیه‌های تاریکی در سرزمین قهرمانان لنگ ماند
نبرد مأرب مشخص کرد سعودی‌ها در برابر انصارالله یمن چیزی در چنته ندارند.


اگر کمی به گذشته یمن رجوع شود، در سال ۲۰۱۴ ائتلافی برای به شکست کشاندن اتحاد و همبستگی انقلاب یمن میان چند کشور عربی شکل گرفت که به شکست انجامید، زیرا خون‌های جوشیده از انقلاب ۲۱ سپتامبر یمن ریشه‌های حاکمیت ظلم را سست کرده بود. سستی و شکست ائتلاف عربی به‌مثابه ضربه سختی به ارکان داخلی استعمار و قیمومیت آمریکا و عربستان بود و تبعات این تهاجم خارجی به یمن به داخل کشورهای عربی صادر شد. در زیر بزنگاه‌های حساس یمن در دوران تجاوز ائتلاف آمریکایی-سعودی به این کشور از سال ۲۰۱۵ بیان می‌شود.


- ۲ مارس ۲۰۱۵/ ۱۱ اسفند ۱۳۹۳


۲۴ روز قبل از آغاز تجاوز، آمریکا آخرین تمهیدات سیاسی حمله را فراهم کرد، عبد ربه منصور هادی، رئیس دولت مستعفی یمن پایتخت یمن را از صنعا به عدن انتقال داد و سفارتخانه‌های خارجی به آنجا منتقل شد.


- ۲۶ مارس ۲۰۱۵/ ۶ فروردین ۱۳۹۴


آمریکا تجاوز به یمن را با آلت دستان خود به رهبری عربستان و امارات آغاز کرد و عادل الجبیر، سفیر عربستان در واشنگتن مارش تجاوز به یمن را نواخت. همان شب، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به‌طور رسمی از ارائه خدمات پشتیبانی و اطلاعاتی در حمایت از عملیات نیروهای وابسته به ائتلاف عربی خبر داد. در بیانیه شورای امنیت ملی آمریکا نیز که ساعاتی پس از تجاوز به یمن منتشر شد، آمده است: آمریکا با منصور هادی و شرکای منطقه‌ای هماهنگی نزدیکی دارد و به دلیل وخامت اوضاع منطقه، عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) برای حفاظت از مرزهای عربستان و دولت (مستعفی) یمن اقدامات نظامی انجام خواهند داد.




بیشتر بخوانید:


عربستان مدعی رهگیری و انهدام پهپاد یمن شد


حتی وفادارترین مدافعان ائتلاف سعودی به پیروزی آن امید ندارند/ جنگ عربستان در یمن؛ بدون راهبرد و بی‌برنامه




_ ۱۴ آوریل ۲۰۱۵/ ۲۵ فروردین ۱۳۹۴


آمریکا در حمایت از تجاوز به یمن، به صدور قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت سازمان ملل متحد، درباره تجاوز به یمن ابعاد رسمی و بین‌المللی داد و مجوز خود را برای تجاوز توجیه کرد. هرچند به دلیل رأی منفی روسیه و وتوی قطعنامه اتفاق نظر شکل نگرفت، اما در عمل سنگ بنای حمایت از جنگ و تهاجم علیه یمن بود.


- ۳ اکتبر ۲۰۱۶/ ۱۲ مهر ۱۳۹۵


آمریکا با استفاده از نیروی دریایی خود برای تداوم تجاوز و محاصره یمن کمک کرد و نیروی دریایی آمریکا به دنبال حمله به کشتی اماراتی، به باب المندب اعزام شد. یک روز بعد، آمریکا نخستین حمله نظامی مستقیم خود به یمن را در چارچوب ائتلاف متجاوز انجام داد و نیروی دریایی این کشور چند موشک کروز به مواضع راداری در سواحل استان الحدیده پرتاب کرد. این حمله پس از آن انجام شد که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن یک فروند کشتی جنگی آمریکایی را در آب‌های بین‌المللی هدف قرار دادند؛ اقدامی که تلفات جانی به دنبال نداشت.


_ سال ۲۰۱۷


تهاجم میدانی مستقیم نیروی زمینی آمریکا آغاز شد. ژنرال جوزف ووتل، فرمانده نیروهای آمریکایی در غرب آسیا از منطقه جیزان بازدید کرد و نیروهای موسوم به «کلاه سبزها» وارد مناطق مرزی شدند. مأموریت آنها معمولاً مبارزه با گروه‌های انقلابی یمن بود.


بازخوانی ۷ سال تجاوزگری ائتلاف آمریکایی-سعودی به یمن/ کمیت شوالیه‌های تاریکی در سرزمین قهرمانان لنگ ماند
ژنرال جوزف ووتل، فرمانده نیروهای آمریکایی در غرب آسیا


_ ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۷/ ۲۹ شهریور ۱۳۹۶


آمریکا در ادامه تجاوز به یمن از ابزار فشار اقتصادی استفاده کرد. منصور هادی در حاشیه شرکت در هفتاد و دومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا رفت.


- ۳ دسامبر ۲۰۱۷ / ۱۲ آذر ۱۳۹۶


آمریکا به مداخله مستقیم از اغتشاشات دسامبر صنعا روی آورد و در این میان سفیر آمریکا در صنعا نقش فعالی داشت. وی درباره آنچه «آشوب‌های صنعا» نامید، ابراز نگرانی کرد و همان شب، هواپیماهای نظامی آمریکا حملاتی را به نقاط مختلف پایتخت یمن انجام دادند.


_ دسامبر ۲۰۱۷


مداخله آمریکا در جنگ یمن وارد ابعاد اجتماعی و قبیله‌ای شد. آنها به جنگ داخلی دامن زدند و سفیر آمریکا تلاش کرد قبایل یمنی را علیه انصارالله بشوراند.


- ۲۶ مارس ۲۰۱۸/ ۶ فروردین ۱۳۹۷


پس‌ازآنکه انصارالله در برابر تجاوزات ائتلاف سعودی-آمریکایی چند حمله به خاک عربستان انجام داد، هدر نائورت، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بیانیه‌هایی در محکومیت اقدامات دفاعی مشروع یمن صادر کرد.


_ ۴ آوریل ۲۰۱۸/ ۱۵ فروردین ۱۳۹۷


آمریکا تلاش کرد تا جامعه بین‌المللی را با دادن اطلاعات نادرست و اتهام زنی علیه صنعا تحریک کند. کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای حمله به یک کشتی تجاری در باب المندب را محکوم و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد.


_ آغاز سال ۲۰۱۹


اختلافاتی میان گروه‌های وفادار به امارات و گروه منصور هادی در جنوب و شرق یمن پدیدار شد که تهدیدی برای ادامه فعالیت‌های ائتلاف متجاوز به یمن بود. در «کنفرانس ریاض» تلاش‌های زیادی برای پایان دادن به اختلافات انجام شد و آمریکا اقدام به ارائه اطلاعات و اتهامات نادرست کرد تا افکار عمومی جامعه جهانی را علیه یمن و نیروهای انقلابی برانگیزد.


_ ۲۴ اکتبر ۲۰۱۹/ ۲ آبان ۱۳۹۸


آمریکا به مداخله نظامی غیرمستقیم به‌وسیله حمایت از نیروهای نیابتی روی آورد. وزیر دفاع آمریکا از ناتو خواست سامانه‌های پدافند هوایی بیشتری را در اختیار عربستان قرار دهد.


_ ۲۰ دسامبر ۲۰۱۹/ ۲۹ آذر ۱۳۹۸


مداخله با طرح ادعای وجود گروه‌های مشکوک در یمن و سیاسی کردن موضوع. آمریکا جنبش انصارالله را در فهرست نهادهای ناقض آزادی‌های مذهبی قرار داد.


۳۰ نوامبر ۲۰۲۰/ ۱۰ آذر ۱۳۹۹


سفیر آمریکا از استان المهره بازدید و در اقدامی مداخله‌جویانه به سالروز استقلال یمن و از زیر سلطه بریتانیایی‌ها خارج شدن آن توهین کرد.


بازخوانی ۷ سال تجاوزگری ائتلاف آمریکایی-سعودی به یمن/ کمیت شوالیه‌های تاریکی در سرزمین قهرمانان لنگ ماند
شلیک موشک انصارالله یمن به مواضع متجاوزان


_ ۱۱ مارس ۲۰۲۰/ ۲۱ اسفند ۱۳۹۸


مداخله نظامی مستقیم میدانی در تجاوز به یمن. دستور ترامپ برای استقرار نیروهای نظامی در یمن شامل ۱۱۰ تفنگدار دریایی، ۱۰ بالگرد آمریکایی بلک هاوک، ۳۰ خودروی زرهی، چهار سامانه پدافند هوایی پاتریوت، اتاق عملیات میدانی یکپارچه و انواع مختلف سلاح‌های متوسط و سنگین اجرا شد.


_ ۲۶ آوریل ۲۰۲۰/ ۷ اردیبهشت ۱۳۹۹


مداخله مستقیم نظامی در یمن با استقرار پهپادهای آمریکایی در نقاط مختلف هم‌مرز با یمن در خاک عربستان.


_ ۷ سپتامبر ۲۰۲۰/ ۱۷ شهریور ۱ ۳۹۹


مداخله مستقیم آمریکا به‌وسیله جنگ نرم و سیاست‌های خصمانه رسانه‌ای با نظارت سفارت آمریکا در صنعا. در این زمینه برخی از خبرنگاران مزدور یمنی در مأرب آموزش دیدند.




بیشتر بخوانید:


اعدام اسیران یمنی جنایت‌های داعش را تداعی کرد/ کشتار در سایه سکوت بین‌المللی و چراغ سبز آمریکا


امارات به‌تنهایی تصمیم به عقب‌نشینی از الحدیده گرفته است




_ ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰/ ۲۶ شهریور ۱۳۹۹


آمریکا به مقابله با کشتی‌هایی روی آورد که قصد شکستن محاصره یمن را داشتند. باز هم در این زمینه واشنگتن از سیاست ارائه سیاست اطلاعات نادرست و اتهام زنی علیه صنعا استفاده کرد.


_ ۲۱ اکتبر ۲۰۲۰/ ۳۰ مهر ۱۳۹۹


مداخله آشکار در سیاست خارجی دولت یمن در راستای اهداف راهبردی دولت آمریکا که مهم‌ترین آن حفظ امنیت رژیم صهیونیستی است، واشنگتن از تریبون شورای امنیت سازمان ملل متحد مدعی شد که بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل، صلح در یمن و منطقه ممکن نخواهد بود.


به گزارش آنا، نقش تهاجمی ائتلاف آمریکایی-سعودی در همه زمینه‌ها ازجمله سیاسی، اقتصادی، محاصره، تحریم گسترده و همچنین حمایت نظامی و مداخله‌های مستقیم تاکنون متوقف نشده، ولی در بیشتر موارد ناکام مانده است. آمریکا در سال‌های اولیه تجاوزگری خود، مداخله‌های نظامی گسترده‌ای را کمتر در حوزه نظامی انجام داد، ولی در سال‌های اخیر بر حجم مداخله های نظامی افزوده شده است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب