دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اظهارنظر عجیب سرمربی اسبق تیم ملی؛

معایب فوتبال ایران بیشتر از محاسن آن است/ اصرار بیهوده‌ای برای برگزاری لیگ برتر داریم

کارشناس فوتبال گفت: وقتی معایب زیادی در برگزاری مسابقات لیگ برتر داریم، نباید اصرار بیهوده‌ای بر ادامه این کار داشته باشیم.
کد خبر : 622850
فوتبال در زمین پر آب

گروه ورزش خبرگزاری آنا، بیست و یکمین دوره رقابت‌های لیگ برتر فوتبال ایران به پایان هفته پنجم رسیده و چهارشنبه ۳ آذر شاهد برگزاری هفته ششم خواهد بود. کمبود امکانات برای برگزاری مسابقات کماکان موجب آزار تیم‌ها می‌شود و به مانع بزرگی برای رشد و ترقی فوتبال به اصطلاح حرفه‌ای باشگاهی ایران تبدیل شده است. باشگاه‌های بزرگ ایران پس از اعلام ارزش بازیکنان خود در سایت ترانسفر مارکت متوجه شدند میلیونرهایی زاغه‌نشین هستند چون رتبه بهترین باشگاه ایران در آسیا ۵۱ بود.


سیر نزولی فوتبال باشگاهی ایران


اصغر شرفی درباره نواقصی که در برگزاری مسابقات لیگ برتر فوتبال وجود دارد، تعطیلی رقابت‌ها را به مدت دو فصل برای رفع کمبودها، راهکاری مناسب دانست و اظهار کرد: هر ساله باشگاه‌ها از وضعیت نابسامان مالی گلایه می‌کنند و در فصل نقل و انتقالات شاهد عقد قراردادهای میلیاردی با بازیکنان زیادی هستیم. اگر باشگاه بدهی‌های معوقه دارد و با مشکلات زیادی اعم از زمین تمرین، پرواز، هتل، بازی در زمین بی‌کیفیت و ... مواجه است، عقد قراردادهای میلیاردی چه لزومی دارد. به اذعان بسیاری از کارکشته‌ها و متخصصان، فوتبال باشگاهی ایران سیری نزولی را پشت سر می‌گذراند و در ساختن بازیکن دچار افت محسوسی شده است. بگذریم که تیم ملی با اتکا به لژیونرها و یکی دو بازیکن داخلی نتایج بسیار خوبی گرفته است و به یاد داشته باشیم نزدیک به ۳۰ سال است تیمی از ایران فاتح معتبرترین مسابقات باشگاهی قاره آسیا نمی‌شود.


کاهش دستمزد نجومی بازیکنان


وی صرف هزینه‌های بیهوده را آسیب مهمی بر پیکره فوتبال باشگاهی ایران خواند و بیان کرد: بسیاری معتقد هستند بسیاری از بازیکنانی که پول‌های میلیاردی در یک فصل می‌گیرند، ارزش گرفتن چنین دستمزدی را ندارند چون کیفیت آنها در قیاس با بسیاری بازیکنان قدیمی پایین‌تر است. ضمن اینکه آنها در سطح قاره آسیا هم نمی‌توانند کار مهمی انجام دهند و هر ساله حسرت قهرمانی برای نمایندگان کشورمان باقی می‌ماند. اگر راهی برای کاهش دستمزد نجومی بازیکنان فاقد کیفیت مطلوب وجود ندارد و باشگاه‌ها توانایی خلاص شدن از چنین هزینه‌هایی ندارند، بهترین راه تعطیل کردن فوتبال و صرف بودجه برای ایجاد زیرساخت‌های لازم است. وقتی بازی‌های لیگ در زمین‌های بی‌کیفیت و فاقد استاندارد برگزار می‌شود، داوران از کمبود امکاناتی چون VAR رنج می‌برند و ... چرا باید اصرار بیهوده‌ای به برگزاری رقابت‌ها داشته باشیم.


بستر پیشرفت فراهم نیست


پیشکسوت تیم ملی فوتبال خاطرنشان کرد: راه دیگری که می‌تواند به داد فوتبال ایران برسد افزایش بودجه است. باشگاه‌ها باید دو تا سه برابر پشتوانه مالی داشته باشند تا به مرور زمان نواقص خود را برطرف کنند. متأسفانه باشگاه‌های ما فاقد ورزشگاه اختصاصی و زمین تمرین ثابت هستند. بسیاری از این زمین‌ها از شرایط مطلوبی بهره نمی‌برند. در چنین شرایطی امکان پیشرفت نیست چون بستر لازم آماده نشده است. ضمن اینکه اگر بودجه فوتبال را ۱۰ برابر کنیم فاقد طرح و برنامه‌های اصولی و کاربردی هستیم تا نواقص را برطرف کنیم. فوتبال ایران از حیث مدیریت هم دچار مشکلات زیادی است و از سویی دیگر چرخه آموزش مربیان هم فاقد پویایی شده چون در هر دوره افرادی ثابت گزینه‌های سرمربیگری هستند. افزایش قیمت ارز هم امکان استخدام سرمربی خارجی را دشوار کرده و به‌ندرت تیمی توانایی چنین کاری را آن هم با وجود پرونده‌های متعدد ایرانی‌ها در فیفا، دارد.




بیشتر بخوانید:





مدیریت غلط در فوتبال ایران


شرفی با تأکید بر سوختن استعدادهای فوتبال ایران تصریح کرد: بزرگ‌ترین علت رشد در فوتبال توجه به بازیکنان پایه است. متأسفانه در فوتبال ایران کمترین توجه به این بخش از فوتبال است و با وجود صرف هزینه‌ها از سوی خانواده‌ها، باز هم امکان رشد و پیشرفت وجود ندارد چون در بسیاری از قسمت‌های این بخش دچار ایرادهای نابخشودنی هستیم. مهم‌ترین بخش در نظر گرفتن بودجه لازم برای ایجاد زیرساخت‌های لازم است. در کنار آن مربیانی که مسئولیت آموزش به پایه‌ها را بر عهده می‌گیرند باید از فیلترهایی بگذرند که آنها را به افرادی متخصص و مجرب تبدیل کند. وقتی در رده بزرگسالان که بودجه بسیار زیادی در آن وجود دارد، مدیریت غلط کار را به وضعیت نامناسب امروز رسانده در پایه‌ها نیز نباید انتظار پیشرفت داشته باشیم. معایب فوتبال ایران به مراتب بیشتر از محاسن آن است و با صحبت کردن دردی دوا نمی‌شود.


انتهای پیام/۴۰۴۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب