دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1400 - 09:46

شکست سناریوی جدایی تهران-باکو

سفر معاون نخست‌وزیر آذربایجان به تهران می‌تواند آغازی مهم و قابل توجه در مسیر ترمیم فضای موجود میان دو کشور باشد و زنگ خطر را برای شیاطینی که تمام تلاش خود را برای بر هم زدن مناسبات تهران-باکو بکار بسته‌اند به صدا درآورد.
کد خبر : 622552
پرچم ایران آذربایجان



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، امروز یکشنبه «شاهین مصطفی‌اف» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان در رأس هیئت عالی رتبه اقتصادی وارد تهران خواهد شد.


این نخستین سفر یک مقام رسمی آذربایجان به ایران پس از سوء تفاهم‌های اخیر میان دو کشور است.


اخبار حاکی است که برنامه‌ریزی برای دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه اجلاس آتی سران اکو در عشق‌آباد ترکمنستان که بنابر اعلام در تاریخ هفتم آذرماه برگزار خواهد شد نیز در دست پیگیری است.


مصطفی‌اف که ریاست آذربایجانی کمیسیون دولتی همکاری‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی جمهوری آذربایجان و ایران را برعهده دارد در این سفر یک‌روزه با مقامات وزارت راه و شهرسازی، نفت و امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو خواهد کرد.


در آستانه این سفر که قرار است چشم‌انداز همکاری‌های متقابل و مفید دو کشور بررسی شود، دیروز شنبه «سید عباس موسوی» سفیر کشورمان در باکو و شاهین مصطفی‌اف» در دیدار با یکدیگر آخرین تحولات روابط سیاسی و اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان را بررسی کردند.


موسوی در خصوص این دیدار در حساب توئیتری خود نوشت: در این دیدار آخرین تحولات روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه به ویژه پروژه‌های مشترک بررسی و درباره برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی و رفع موانع و افزایش مبادلات تجاری و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو شد.




بیشتر بخوانید:


ردپای یک توافق غیرجامع در تنش مرزی آذربایجان و ارمنستان/ جای خالی ایران در موافقت‌نامه آتش‌بس قره‌باغ مشهود است


تجارت ۲۸.۳ میلیارد دلاری ایران با همسایگان





سفر امروز معاون نخست‌وزیر آذربایجان به تهران از چند وجه حائز اهمیت است:


نخست؛ پس از درگیری‌های سال گذشته در قره‌باغ و به واسطه ایفای نقش مخرب برخی بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای، روابط دو کشور تحت تاثیر برخی سوء تفاهم‌ها قرار گرفته و اخیرا نیز تنش‌های کلامی به واسطه پاره‌ای اظهارنظرها بالا رفته بود. این اتفاق دیپلماتیک نشان می‌دهد که تیر دشمنان دو ملت به سنگ خورده و دو کشور در حال بازگشت به مسیر قبلی خود و توسعه روابط گرم و تاریخی میان تهران-باکو هستند.


دوم؛ به طور طبیعی رژیم صهیونیستی که در ایجاد سوء تفاهم‌های اخیر میان ایران و آذربایجان نقش محوری داشت به شدت از این سفر ناخشنود است، زیرا تمام تلاش‌های چند سال اخیر خود در راستای جدایی دو همسایه را تا حدود زیادی بر باد رفته می‌بیند و از همین رو سفیر این رژیم در باکو روز گذشته با تکرار لفاظی‌های خود سعی کرده بود آخرین تیر خود را در جهت تخریب روابط تهران-باکو شلیک کند.


تل‌آویو به زعم خود طی سال‌های گذشته در تلاش بوده تا ضمن ایجاد جای پایی محکم در این کشور، اولا از عمق نفوذ سیاسی و معنوی ایران در میان ملت عزیز آذربایجان بکاهد و ثانیا این کشور را به کشوری متخاصم علیه ایران تبدیل کند، غافل از اینکه ریشه‌های در هم تنیده فرهنگی و اعتقادی دو کشور به این آسانی قابل از هم گسستن نیست و مسئولین عالی تهران و آذربایجان نیز هوشمندتر از آن هستند که در دام‌های این‌چنینی گرفتار شوند.


سوم؛ این سفر نشان می‌دهد که جایگاه ویژه ژئوپلیتیکی و تمدنی ایران و قدرت بازیگری آن در معادلات منطقه و جهان به هیچ وجه قابل انکار نیست و طرف‌های خارجی قدرت و ظرفیت به چالش کشیدن این موقعیت و تحریک همسایگان علیه ایران را ندارند.


چهارم؛ جمهوری اسلامی ایران طی سال‌های گذشته و در تمام بحران‌های ایجاد شده در منطقه توسط غرب و به ویژه ایالات متحده و رژیم صهیونیستی و با وجود جنگ روانی گسترده ایجاد شده از سوی آنان به خوبی نشان داده که نه تنها ذره‌ای چشم‌داشت به خاک هیچ کشوری ندارد، بلکه با تمام توان خواهان برقراری صلح و امنیت دائمی و کامل در منطقه است و در تحقق این مسیر تمام توان خود را حتی با اهداء خون عزیزانش به کار بسته است.


بر این اساس به نظر می‌رسد سفر آقای شاهین مصطفی‌اف به تهران می‌تواند آغازی مهم و قابل توجه در مسیر ترمیم فضای موجود میان دو کشور باشد و زنگ خطر را برای شیاطینی که تمام تلاش خود را برای بر هم زدن مناسبات تهران-باکو بکار بسته‌اند به صدا درآورد.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب