دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آبان 1400 - 11:01
آنا گزارش می‌دهد؛

اعتراض رؤسای فدراسیون‌های ورزشی به آیین‌نامه جواب می‌دهد؟/ ورزش ایران در خطر تعلیق

آیین‌نامه فدراسیون‌های جدید ورزشی با مشکلات و ایرادهای زیادی همراه است و به همین خاطر خطر تعلیق ورزش ایران رؤسای فدراسیون‌ها ورزشی را نگران کرده است.
کد خبر : 622457
محسن رضوانی مهدی علی نژاد

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی از سال ٩٨ آغاز شد و بعد از ٢٠ ماه توسط شورای نگهبان تأیید و در نهایت ۲۰ تیرماه سال گذشته توسط اسحاق جهانگیری، معاون اول سابق رئیس جمهور ابلاغ شد. تلاش‌ها برای تغییر قوانین و آیین‌نامه فدراسیون‌های ورزشی دو سال پیش و از زمان سلطانی‌فر آغاز و در نهایت پس از ۲۰ ماه تأیید، جهت اجرا به دولت ابلاغ شد. در شرایطی که انتظار می‌رفت پس از مدت‌ها کش و قوس، اساسنامه تصویب‌شده منطبق با قوانین روز بین‌المللی باشد، جنجال‌ها بر سر اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی ادامه دارد و حتی به گفته کارشناسان این حوزه، این اساسنامه پر از ابهام و اشکال است. حتی رؤسای فدراسیون‌های ورزشی هم نسبت به اساسنامه تصویب شده ابراز نگرانی کرده‌اند چرا که با بررسی دقیق اساسنامه تصویب شده به‌خوبی دخالت دولت در ورزش ایران عیان است، موضوعی که همیشه چالش‌برانگیز بوده و در صورت تأیید آن، فدراسیون‌های مربوطه از سوی فدراسیون‌ جهانی تعلیق خواهد شد. بعد از ابلاغ اساسنامه مشترک فدراسیون‌های ورزشی و اجرایی شدن آن و همچنین زمان‌بندی وزارت ورزش برای برگزاری ۱۰ فدراسیون ورزشی اعتراض‌ها بالا گرفت به طوری که جمعی از رؤسای فدراسیون‌های ورزشی با ارسال نامه‌ای به وزیر ورزش و جوانان خواستار اصلاح آن شده‌اند.


یکی از مواردی که این روزها در آیین‌نامه فدراسیون‌های ورزشی سر و صدا به پا کرده بحث نحوه فعالیت هیئت‌های استانی و شهرستانی است که به طور کل تمام اختیارات رئیس فدراسیون در انتخاب رؤسای هیئت‌ها از بین رفته و در عوض اختیارات به مدیرکل اداره ورزش استان‌ها که ارتباط مستقیم با وزیر ورزش دارد، داده شده است.


این موضوع به قدری چالش برانگیز شده که علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی به‌صراحت به مخالفت با آن برخاست. در واقع این امکان برخلاف گذشته به مدیران کل استان‌ها داده شده تا تعداد زیادی از اعضای مجمع از جمله داوران، مربیان و ورزشکاران را برای حضور در مجمع انتخاب کنند. این موضوع باعث اعتراض رؤسای فدراسیون‌های ورزشی شد چرا که فدراسیون‌ها یک نهاد عمومی غیردولتی هستند و شخصی منصوب‌شده نمی‌تواند در امور فدراسیون‌ها تصمیم‌گیرنده باشد چرا که دخالت آشکار وزارت ورزش و جوانان را نشان می‌دهد و این موضوع با قوانین بین‌المللی منافات دارد.




بیشتر بخوانید؛


جلسه وزیر ورزش و جوانان با روسای فدراسیون‌های ورزشی/ اساسنامه جدید چالش اصلی ورزش ایران


در آیین‌نامه وزارت ورزش عملاً رئیس فدراسیون هیچ کاره است/ با اساسنامه جدید به مشکل می‌خوریم


یک بام و دو هوای وزارت ورزش و جوانان/ انتخاب سرپرستان قانونی است؟




در نهایت ایرادات آیین‌نامه جدید فدراسیون‌های ورزشی باعث شد تا نشستی میان رؤسای فدراسیون‌های ورزشی و مسئولان وزارت ورزش و جوانان برگزار شود تا در پایان، صورت‌جلسه‌ای در قالب نامه‌ای به حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان ارسال شود تا مشکلات و ایرادهای فعلی آیین‌نامه به اطلاع وزیر ورزش و جوانان برسد تا با اصلاح آن‌ خطر تعلیق از ورزش ایران دور شود.


محسن رضوانی، رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره جزئیات نشست با مسئولان وزارت ورزش در مورد ایرادهای آیین‌نامه فدراسیون‌های ورزشی گفت: ابتدا باید بگوییم اساسنامه و آیین‌نامه دو موضوع جدا هستند و بحث رؤسای فدراسیون‌های ورزشی آیین‌نامه جدید فدراسیون‌هایی ورزشی است. در جلسه‌ای که با علی‌نژاد داشتیم نقطه نظرات خود را مطرح کردیم و صورت جلسه‌ای تنظیم شد که به اطلاع وزیر ورزش و جوانان برسد.


وی گفت: به هیچ‌عنوان نباید فضا متشنج شود بلکه مواردی است که باید به اطلاع وزیر ورزش و جوانان برسد، در آیین‌نامه فدراسیون‌های ورزشی مواردی وجود دارد که روسای فدراسیون‌های ورزشی با آن مخالف هستند و ممکن است بعدها در عرصه بین‌المللی برای فدراسیون‌ها مشکل ایجاد شود به همین خاطر ما هم موضوعات را مطرح کردیم.


رئیس فدراسیون شنا، شیرجه و واترپلو عنوان کرد: امیدوارم سجادی که از بدنه ورزش ایران بوده و به‌خوبی به مسائل مشرف است با درایت و آگاهی کامل این مشکل را برطرف کند تا ورزش ایران با چالش مواجه نشود.


انتهای پیام/۴۰۵۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب