دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 آبان 1400 - 00:02
رئیس مرکز پژوهش‌های راهبردی عدن در گفت‌وگو با آنا:

حتی وفادارترین مدافعان ائتلاف سعودی به پیروزی آن امید ندارند/ جنگ عربستان در یمن؛ بدون راهبرد و بی‌برنامه

انیس منصور تصریح کرد: اگر از وفادارترین مدافعان ائتلاف عربی بپرسید آیا می‌توان به موفقیت‌های این ائتلاف در آینده امید داشت، بیشتر آنها پاسخ منفی می‌دهند.
کد خبر : 621932
انصارالله



گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، در آستانه هفتمین سال جنگ‌افروزی ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه ملت مظلوم یمن قرار داریم، جنگی که عربستان نیمه‌شب ۲۶ مارس ۲۰۱۶ میلادی به راه انداخت و اکنون می‌توان بقایای این فاجعه انسانی و جنایت جنگی را در همه سطوح مشاهده کرد. به نظر می‌آید جنگ یمن از ابعاد داخلی و خارجی وارد مرحله حساسی شده است، به‌ویژه بعد اینکه گزارش‌های رسیده از موفقیت‌های بزرگ ارتش و کمیته‌های مردمی خبر می‌دهد و در مقابل، مزدوران سعودی جنایت کشتار اسیران یمنی را در ساحل غربی رقم زدند. این را باید افزود به دیگر موفقیت‌های ارتش یمن که در حملات موشکی آنها به فرودگاه‌های جازان و نجران در عربستان، ۳۵ نظامی سعودی کشته یا زخمی شدند.


ناظران بین‌المللی معتقدند عربستان را به‌تنهایی نمی‌توان صاحب طرح تجاوز به یمن دانست، بلکه آنها پیاده کننده طرح بزرگ‌تری هستند که آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در اتاق‌های فکر خود طراحی کرده و اجرای آن را به عربستان به‌عنوان ابزار دست خود سپرده‌اند؛ درواقع ریاض صرفاً حلقه اتصال کشورهای ائتلاف عربی با آمریکاست. آمریکا تلاش می‌کند با بازگرداندن یمن آغوش عربستان به‌عنوان حیاط خلوت این کشور، رضایت ریاض را جلب کند و می‌خواهد با تحقق بخشیدن به آرزوی تاریخی رژیم صهیونیستی درباره دریای سرخ، رضایت این رژیم را نیز داشته باشد.



ناتوانی فزاینده در مدیریت پرونده اقتصادی یمن یا حمایت نکردن از اقتصاد این کشور از هم فروپاشیده نیز بخش دیگری است که می‌توان در آن سهمی برای عربستان قائل شد



کارشناسان نظامی یمنی معتقدند عربستان در تجاوز به یمن گمان می‌کرد تجاوز به یمن چند هفته و درنهایت چند ماه بیشتر به طول نمی‌انجامد، ولی زمانی که یک سال از شروع جنگ گذشت و این کشور به هیچ هدف نظامی در یمن دست نیافت، مشخص شد یمنی‌ها اراده‌ای شکست‌ناپذیر در مقابله با متجاوزان دارند. اکنون پس از گذشت هفت سال ائتلاف سعودی ناچار به عقب‌نشینی از جبهه‌های خود در الحدیده و مأرب شد و ارتش یمن توانست موفقیت‌های بزرگ دیگری را رقم بزند.


کارنامه مردودی سعودی‌ها را در یمن


انیس منصور، رئیس مرکز پژوهش‌های راهبردی عدن در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره نتیجه هفت سال جنگ‌افروزی ائتلاف سعودی-آمریکایی علیه ملت یمن گفت: فکر نمی‌کنم ناظری بی‌طرف وجود داشته باشد که بتواند نتیجه مداخله نظامی ائتلاف سعودی را به سود این کشور ارزیابی کند و عملکرد نظامیان آنها را به‌طور قابل توجهی موفقیت‌آمیز بداند؛ آنها حتی به نیم، یک‌چهارم یا یک‌دهم موفقیت نیز دست نیافته‌اند. حتی اگر ناظری پیدا شود که از ائتلاف حمایت کند، بعید می‌دانم بتواند به نتیجه‌ای که آنها تاکنون رقم زده‌اند، افتخار کند و نتیجه ائتلاف کشورهای عربی را ممتاز و موفق بداند.



حتی وفادارترین مدافعان ائتلاف سعودی به پیروزی آن امید ندارند/ جنگ عربستان در یمن؛ بدون راهبرد و بی‌برنامه

انیس منصور، رئیس مرکز پژوهش‌های راهبردی عدن


وی افزود: بسیاری از مزدوران داخلی و خارجی در صفحات شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند فضایی منفی از یمن ترسیم کنند و ارتش و مقاومت یمن را طرف شکست‌خورده در جنگ هفت ساله معرفی کنند؛ آنها حتی با کمال وقاحت اقدامات ائتلاف سعودی و تجاوزاتشان علیه ملت مظلوم را توجیه می‌کنند. با وجود این، افکار عمومی منطقه کمترین توجهی به آنها ندارند و به‌تدریج صحبت‌ها و نظراتشان در همان شبکه‌های اجتماعی باقی می‌ماند و اثر آن کمرنگ می‌شود.


اظهارات منصور را محافل منطقه‌ای نیز تأیید می‌کنند؛ چه اینکه در گزارشی که چندی پیش روزنامه فرا منطقه‌ای رأی الیوم منتشر کرد، به نقل از یک مسئول یمنی نوشت: اگر از وفادارترین مدافعان ائتلاف عربی بپرسید آیا می‌توان به موفقیت‌های این ائتلاف در آینده امید داشت، بیشتر آنها پاسخ منفی می‌دهند. آنها می‌دانند با جلد کردن یک دفتر کثیف و پاره نمی‌توان واقعیت آن را تغییر داد و فاجعه وحشتناکی که مداخله ائتلاف سعودی در یمن ایجاد کرده، یه هیچ عنوان قابل کتمان نیست.




بیشتر بخوانید:


اعدام اسیران یمنی جنایت‌های داعش را تداعی کرد/ کشتار در سایه سکوت بین‌المللی و چراغ سبز آمریکا


پیروزی‌های انصارالله در مأرب میان فرماندهان ائتلاف سعودی شکاف ایجاد کرد/ بهانه‌تراشی برای فرار با توسل به توافق استکهلم




به گزارش آنا، آنچه شکست ائتلاف عربی در یمن را شوک‌آور می‌کند، این است که یمنی‌های فقیر در مقابل یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان جنگ را به سود خود پایان می‌دهند و شکست سعودی‌ها تنها به بُعد نظامی محدود نمی‌شود، بلکه بعد سیاسی و انسانی را نیز شامل می‌شود. آنهایی که به‌سختی غذای روزانه خود را پیدا می‌کنند، مهر شرم و شکست بزرگی را بر پیشانی ائتلاف متجاوز زدند. می‌توان شکست نظامی ائتلاف عربی در یمن را این‌گونه توصیف کرد که عربستان جنگی بی‌برنامه و بدون راهبرد انجام داد و در بحبوحه آن ضعف تجربه جنگی ریاض بر همگان آشکار و مشخص شد آنها از نظر نظامی هیچ حرفی نه‌تنها در برابر یمنی‌ها، بلکه در برابر سایر قدرت‌های نظامی نیز ندارند.


سهم ائتلاف سعودی در برهم زدن وحدت ملی یمن


مشاور سابق وزیر امور خارجه یمن دراین‌باره معتقد است، از نظر سیاسی می‌توان گفت ناکامی عربستان در حمایت از دولت مستعفی یمن و شکست خوردن در ادعای خود مبنی بر سروسامان دادن به اوضاع این کشور نتیجه‌ای جز بر هم خوردن نوع روابطش با سایر طرف‌ها و نحوه مدیریت اوضاع سیاسی یمن نداشته است. علاوه بر این، سهم ائتلاف سعودی در برهم زدن وحدت ملی و نفوذ در ساختار دولتی یمن بر همگان مشهود است. آنها تلاش کردند احزاب را زیر فشار خود قرار دهند تا بتوانند مشروعیت را به دولت مستعفی بازگردانند که در تحقق هدف خود ناکام ماندند.



حتی وفادارترین مدافعان ائتلاف سعودی به پیروزی آن امید ندارند/ جنگ عربستان در یمن؛ بدون راهبرد و بی‌برنامه

نیروهای انصارالله طی ماه‌های اخیر ضربات سنگینی به ائتلاف سعودی وارد کرده‌اند.


وی تصریح کرد: ناتوانی فزاینده در مدیریت پرونده اقتصادی یمن یا حمایت نکردن از اقتصاد این کشور از هم فروپاشیده نیز بخش دیگری است که می‌توان در آن سهمی برای عربستان قائل شد. آنها حتی نتوانستند کاری کنند دستگاه اقتصادی یمن بتواند روی پای خود بایستد و برعکس بانک‌ها و زیربناهای اقتصاد یمن را خشکاندند و فلج کردند. هیچ‌کس نمی‌تواند رقم دقیق میزان خسارت‌های اقتصادی یمن از آغاز جنگ را ارزیابی کند، اما یکی از آخرین اعداد و ارقام تقریبی نشان می‌دهد حدود ۹۰ میلیارد دلار خسارت وارد شده است و بیش از ۲۰ میلیون یمنی زیر خط فقر هستند.



بسیاری از مزدوران داخلی و خارجی در صفحات شبکه‌های اجتماعی تلاش می‌کنند فضایی منفی از یمن ترسیم کنند



به گزارش آنا، کمتر کارشناس غربی یافت می‌شود که باور کند ثروتمندترین کشور جهان همچون عربستان از همسایه جنوبی خود در سخت‌ترین شرایط زندگی می‌کنند، جنگی هفت ساله را شکست خورده است. اکنون هیچ‌کس جرئت نمی‌کند بگوید عربستان مسئول اوضاع فاجعه‌بار یمنی‌ها و وضعیت بغرنج آنهاست، زیرا ممکن است منافع خود را از ریاض قطع‌شده ببیند. اکنون در مرحله‌ای قرار داریم که عربستان در کانون توجهات نسبت به حوادث یمن قرار دارد و با هیچ منطقی در جهان نمی‌توان کاری کرد آنها از زیر بار تعهدات خود را در قبال مردم مظلوم یمن سر باز زنند.


آنچه عربستان در یمن رقم زده حتی معادل ۱۰ درصد آن چیزی نیست که هفت سال پیش درباره اوضاع معیشتی مردم یمن وعده داده بودند. آنها تلاش می‌کنند با وعده‌های کمک‌های انسانی قدری از خسارت‌ها را کاهش دهند، ولی ناگفته پیداست کمک‌های آن تأثیر چندانی بر وضع مردم یمن ندارد و گذراست. خسارتی که سعودی‌ها در یمن به بار آورده‌اند بسیار زیاد است و تأثیر آن تا سال‌ها باقی خواهد ماند و برای بهبود اوضاع اقتصادی مردم یمن تعامل همه طرف‌های منطقه‌ای و مجامع جهانی لازم است.


اخلال در فعالیت بنادر، مدیریت اسکله‌های دریایی، گذرگاه‌های زمینی و تأسیسات نفتی، جلوگیری از صادرات نفت، تحمیل هزینه‌های اضافی بر واردکنندگان و بار مسئولیت بیش‌ازحد بر دولت یمن موضوعاتی است که وضعیت را می‌تواند در یمن بدتر کند. بزرگ‌ترین جنایت سیاسی، نظامی و اقتصادی در یمن به‌وسیله ائتلاف عربی رقم خورده است و آنها ثروت و دارایی یمنی‌ها را به غارت برده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب