دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 آبان 1400 - 12:20
خدائیان در نشست خبری خبر داد؛

برگشت بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان اموال دانه‌درشت‌ها به بیت‌المال

سخنگوی دستگاه قضا از بازگشت بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان از اموال متهمان دانه درشت به بیت‌المال خبر داد.
کد خبر : 621606
خدائیان



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، نشست خبری ذبیح‌الله خدائیان سخنگوی قوه قضائیه امروز (سه شنبه ۲۵ آبان‌ماه) برگزار شد.


سخنگوی دستگاه قضا گفت: در جریان انعقاد قرارداد کرسنت سواستفاده‌هایی صورت گرفته و محتوای قرارداد به نفع کشور ما نبوده است.


وی افزود: دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات در همان زمان (سال ۸۶) در ارتباط با سو استفاده‌های صورت گرفته و مفاد قرارداد به دستگاه قضایی گزارشی ارسال کردند. پرونده‌ای در مورد اعضای هیات مدیره شرکت نفت، افرادی که با آن‌ها مرتبط بودند و وزیر وقت نفت تشکیل می‌شود. حکم این پرونده صادر، اما اجرا نشده است.


خدائیان بیان کرد: در ارتباط با بخشی از پرونده که مفتوح باقی مانده بود در مورد وزیر وقت و اعضای هیات مدیره و اعضای شرکت مدیره نفت پرونده به دادگاه ارسال شده و در دادگاه مطرح رسیدگی است.


سخنگوی قوه قضاییه در مورد بانک سرمایه گفت: در یک پرونده بیش از ۵۳ نفر به اتهامات متعدد از ۵ سال تا ۲۰ سال محکومیت پیدا کردند و حکم آن‌ها قطعی شده و در حال اجراست. در پرونده دیگر اخیرا محاکمه آن به اتمام رسید ۳۳ نفر در این پرونده متهم هستند و قاضی در حال انشا رای است.


خدائیان گفت: اگر پرونده‌ای در دادگاه‌های ویژه رسیدگی می‌شود و در دیوان عالی نقض می‌شود ایرادی بر استجازه وارد نیست. درصد احکامی که توسط دیوان عالی کشور در رابطه با دادگاه‌های ویژه نقض می‌شود پایین است.


وی افزود: محیط‌بان کرمانشاهی در محیطی غیر از منطقه حفاظت شده مرتکب قتل شده است. این فرد در منطقه مسکونی به افرادی که سلاح نداشته‌اند شلیک کرده است. ماموران جانشان در خطر نبوده است. چنانچه اعتراضی به حکم داشته باشند در مراجع بالاتر به آن رسیدگی خواهد شد.


سخنگوی قوه قضاییه گفت: در پرونده نگین غرب بیش از ۱۵ هزار مالباخته داشتیم. بیش از ۲۸۰۰ اپارتمان را تکمیل کرده و یا در حال احداث بودند. در این پرونده هدف این بود از خسارت به مالباختگان جلوگیری شود، حدود هزار و ۷۶۰ واحد تکمیل شده است و مابقی امیدواریم تا پایان سال در اختیار مالباختگان قرار گیرد.


وی ادامه داد: بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر به صورت نقدی جبران خسارت شدند. ۳۶۷ نفر از گرفتن وجهی که به آن‌ها اختصاص داده شده خودداری کردند. سه نفر در این پرونده محکومیت پیدا کردند، دو نفر به ۲۰ سال حبس و یک نفر به ۱۲ سال حبس محکوم شده است. دو نفر آزاد هستند که به جبران خسارت مالباختگان کمک می‌کنند.


سخنگوی قوه قضاییه گفت: مدیرعامل شهر جدید صدرا در استان فارس و تعدادی از اعضای هیات مدیره این شهر به اتهام تبانی در معاملات دولتی، ارتشا، پولشویی و ... تحت تعقیب قرار گرفتند. در خصوص مدیرعامل و دونفر دیگر به این اتهامات قرار بازداشت موقت صادر شده و در بازداشت هستند. سه نفر دیگر از متهمان با قرار وثیقه به علت عجز از تودیع وثیقه در بازداشت هستند.


آیا امکان استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانی‌هایی همچون شبنم نعمت زاده و حسین فریدون وجود دارد؟


سخنگوی قوه قضائیه افزود: استفاده از پابند الکترونیکی دارای شرایطی است و اینگونه نیست همه جرائم و مجازات‌ها مشمول این قانون باشند. افراد نامبرده مشمول نظارت الکترونیکی نیستند، طبق آمار سازمان زندان‌ها در سال ۱۴۰۰ بیش از ۲۵۰۰ نفر از پابند الکترونیکی استفاده کرده‌اند. دادسرای تهران هم می‌گوید حدود هزار و ۴۲۴ نفر تحت نظارت الکترونیکی قرار گرفته اند، هم اکنون ۵۳۲ نفر تحت نظارت الکترونیکی هستند که طبیعتا یک اقدام مثبتی است برای جرایمی که خیلی مهم نباشند از این نهاد استفاده کنیم.


وی ادامه داد: بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان از اموال متهمان دانه درشت وصول و به بیت المال برگشته است. محمد هادی رضوی بخشی از رد مال خود را نقدی پرداخت کرده و دو فقره پلاک ثبتی معرفی کرده است، با احتساب پلاک‌های ثبتی، رد مال او به پایان می‌رسد. شبنم نعمت زاده تاکنون ۶۳ میلیارد تومان رد مال کرده است و بقیه در حال وصول است.


سخنگوی دستگاه قضا گفت: حکم پرونده مجرمان بانک تجارت استان کرمان صادر شد، علی اکبر عمارت ساز به همراه ۲۲ نفر دیگر حکم محکومیت گرفتند. عمارت ساز به ۷۴ سال حبس محکوم شده که مجازات اشد برای او که ۲۰ سال است اجرا خواهد شد. شمسی تقی پور به ۷۴ سال حبس محکوم شده که اشد آن ۲۰ سال اجرا خواهد شد. محکومیت مجید زنگی آبادی زاده ۳۴ سال و ۶ ماه حبس، که اشد آن بیست سال حبس است اجرا خواهد شد. محمود تیکداری نژاد مجموعا به ۷۴ سال حبس محکوم شده که اشد آن بیست سال حبس اجرا خواهد شد.


خدائیان افزود: دولت در زمینه سازمان اموال تملیکی همکاری بسیار خوبی دارد. امیدواریم دیگر شاهد وضعیت نابسامان کالاها چه در گمرک و چه در انبارها نباشیم و هنوز پرونده‌ای در خصوص قصور و کوتاهی مسئولان در سازمان اموال تملیکی تشکیل نشده است.


سخنگوی قوه قضاییه گفت: وصول مطالبات بانکی در وهله اول به عهده بانک‌هاست و تاکنون اقدامات خوبی در جهت کمک به وصول مطالبات صورت گرفته است.


وی افزود: مبالغ کلانی تاکنون وصول و برخی کاملا تسویه کرده‌اند و ظرف دو سال گذشته ۴۹ هزار میلیارد تومان از طریق اجراییه ثبتی وصول کرده‌ایم.


انتهای پیام/۴۱۷۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب