کتاب «اصول طراحی بایوفیلیک در معماری» ترجمه و منتشر شد
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اردبیل، کتاب «اصول طراحی بایوفیلیک در معماری» بهصورت مجموعه مقالاتی از پروفسور نیکاس ای سالینگاروس، توسط سیده الهام علویزاده و بابک پردل از اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ترجمه و توسط انتشارات جهاد دانشگاهی اردبیل به چاپ رسید.
بیشتر بخوانید:
«حد واسطهای فعال در شیمی آلی» منتشر شد
سیده الهام علویزاده درباره محتوای این کتاب در گفتوگو با آنا اظهار کرد: مباحث مطرحشده در این ترجمه مرتبط با حوزه طراحی زیستدوست (بایوفیلیک) و در پی پاسخ به این سؤال است که بایوفیلیا یا زیستدوستی یعنی دوستداشتن چه چیز؟ در مباحث تئوریکی که در ارتباط با توجه به مفهوم حضور طبیعت در محیط مصنوع و بناهای امروزی هستند، شاخصه سبزینگی سهم چشمگیری از مسئله را دربرمیگیرد.
وی افزود: این در حالی است که نگاه به نقش برجستههای ساسانی نشان از زیستدوستی یا بایوفیلیای عمیق کهنالگوهای سرزمینمان ایران دارد. بنابراین با پاسخ به این سؤال شاید بتوان از فروکاهی الگوهای ارزشمند برگرفته از طبیعت به سبزینگی صرف در معماری ممانعت به عمل آورد و مفاهیم عمیقتر برگرفته از محیط غیرمصنوع را بهصورت کاربردی جایگزین عناصر اقتباسی و انتزاعی در ساختار سلسله مراتب فرایند طراحی معماری و طراحی شهری، برای خلق فضاهای التیامبخش کرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اردبیل با بیان اهمیت مباحث این کتاب در حوزه پژوهش معماری اضافه کرد: همانطور که در پیشگفتار این کتاب آمده است؛ پروفسور نیکاس سالینگاروس در تبیین زبان الگو به الگوهای همهجا حاضر ریاضی در هنر و معماری سنتی میپردازد، زبان الگوی ریاضیواری که منشأ ارتباط شهودی انسان با طبیعت است. چنین دیدگاهی تعریف جدید و نگاه متفاوتی از طبیعت ارائه میدهد.
علویزاده بیان کرد: سالینگاروس، تناسبات موجود در طبیعت را عامل اصلی شکلگیری ریاضیات در ذهن بشر میداند و خوانشی ریاضیوار از طبیعت را بهعنوان الگوریتمهای پایدار طراحی معرفی میکند. هدف از ترجمه مجموعهای از مقالات پروفسور سالینگاروس، بهعنوان مبانی نظری ارزشمند مرتبط با حوزه طراحی زیستدوست در معماری، توجه بیش از پیش به بخش مهمی از مفاهیمی است که در حوزه ارتباط انسان و طبیعت، در ادبیات موضوع طراحی معماری به زبان فارسی مغفول مانده است. ابعادی از طبیعت که با وجود مغفولماندن در معماری معاصر، جایگاه ویژهای در معماری سنتی داشته و برای طراحی محیطهای مؤثر بر سلامت انسان ضروری هستند.
وی توضیح داد: گفتار اول کتاب، شامل مقدمهای بر تعاریف مفاهیم بنیادین این حوزه است که توسط مترجمان نگاشته شده است. گفتار دوم، کتابچهای از مؤلف با عنوان «بایوفیلیا و محیطهای التیامبخش، اصولی سالم برای طراحی محیطهای ساختهشده»، به تعاریف عمیقتر از مفهوم بایوفیلیا و هشت مؤلفه مؤثر بر اثر بایوفیلیک میپردازد. گفتار سوم، با عنوان «شاخص التیامبخشی بایوفیلیک اثرات محیط ساختهشده بر سلامتی ما را پیشبینی میکند» به شاخص بایوفیلیک و مؤلفههای کمی و کیفی سنجش آن در بناها میپردازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اردبیل ادامه داد: گفتار چهارم با عنوان «آزمایشهایی در حیطه علوم اعصاب برای تأیید هندسه محیطهای التیامبخش: معرفی شاخص بایوفیلیک برای طراحی و معماری» به اهمیت پاسخهای نورولوژیکی ما انسانها به محیط ساختهشده، در تأمین سلامتی و آسایش میپردازد و درنهایت در گفتار پنجم با عنوان «علوم اعصاب، محیط طبیعی و طراحی ساختمان» به مبانی طراحی بایولوژیک و نورولوژیک پرداخته میشود.
علویزاده بیان کرد: امید است این مجموعه نوشتار بتواند در معرفی روششناسی جدید در حوزه جایگاه طبیعت در طراحی محیط مصنوع با محور فضاهای سالم و التیامبخش، ادراک محیطی و مبانی طراحی بایوفیلیک، برای پژوهشگران و علاقهمندان این حوزه مؤثر واقع شود.
وی یادآور شد: کتاب «اصول طراحی بایوفیلیک در معماری» توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد اردبیل، در پاییز ۱۴۰۰ و به تعداد هزار نسخه منتشر شده است و علاقهمندان میتوانند این کتاب را به قیمت ۵۰۰ هزار ریال از کتابفروشیهای معتبر تهیه کنند.
انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/
انتهای پیام/