وزارت ورزش به دنبال رفع تکلیف است/ واگذاری استقلال و پرسپولیس توجیه اقتصادی میخواهد
گروه ورزش خبرگزاری آنا، در شرایطی که سید حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان اعلام کرده همه کارها انجام شده و آماده واگذاری استقلال و پرسپولیس هستیم، حسین قربان زاده رئیس سازمان خصوصیسازی گفته که سرخابیها نیازمند تضمینی برای موفقیتشان پس از واگذاری هستند و برای واگذاری دو باشگاه عجلهای نداریم و آنها را با آرامش در مسیر خصوصی قرار خواهیم داد.
امیر واعظ آشتیانی درباره صحبتهای وزیر ورزش و رئیس سازمان خصوصیسازی با اشاره به اینکه نفر اول وزارت ورزش بدون مطالعه کافی اظهارنظر کرد، گفت: به نظرم محتوای عملی و اجرایی از سوی وزارت برای واگذاری باشگاههای استقلال و پرسپولیس وجود ندارد و اطلاعات جامع در اختیارشان نیست. در زمان مسعود سلطانیفر هم این صحبت مطرح شد سرخابیها برای واگذاری تحویل بورس داده شده، بهنظرم در وزارتخانه بیشتر به دنبال رفع تکلیف هستند و تلاش میشود تا توپ به زمین سازمانهای بورس و خصوصیسازی بیفتد تا اگر خللی در مسیر واگذاری رخ داد بر گردن وزارت ورزش و جوانان نباشد. متأسفانه وزیر ورزش فعلی هم در این دام افتاده و تلاش میکند وظیفه وزارتخانهاش را بر گردن دیگر سازمانها بیندازد اما توفیقی کسب نکرده است.
وی صحبتهای رئیس سازمان خصوصی سازی را منطقی دانست و اظهار کرد: برای ورود هر بنگاه، شرکت یا باشگاهی به بورس باید افق پنج سالهای ارائه شود و در این صورت میتوان نتایج دقیقتری را به دست آورد. اینکه رئیس سازمان خصوصیسازی تأیید کننده انتقال سهام سرخابیها به سازمان بورس و اوراق بهادار بوده اتفاق مناسبی است چون نباید سهامی که برای شرکت متضرر بوده در اختیار متقاضیان قرار بگیرد. وقتی هیئت مدیره دو باشگاه برنامه مدونی ندارند و فاقد اهداف و دورنمای مناسبی هستند دلیلی بر واگذاری نیست. اعتقادم بر این است استقلال و پرسپولیس مشکلات متعددی دارند و با ماشاءالله و انشاءالله گفتن کاری پیش نمیرود.
مدیرعامل پیشین باشگاه استقلال، سرخابیها را فاقد درآمدزایی خواند و خاطرنشان کرد: تا زمانی که توجیه اقتصادی مناسبی برای واگذاری وجود ندارد چرا باید اقدامی صورت گیرد. عدهای همچنان در حال دادن آدرس غلط هستند و خوشبختانه رئیس سازمان خصوصیسازی متوجه شده و احساسی و به دور از بحث کارشناسی اقدامی انجام نمیدهد. نباید تبعات منفی ایجاد کرد و از واگذاری بلوکی و خردهفروشی استقلال و پرسپولیس جلوگیری شود. باید از مبادی مطمئن اقدام نمود. یکی از شاخصههای واگذاری شرکت یا بنگاهی در بورس و فرابورس ارائه گزارش سه ساله سوددهی آن مجموعه است. باشگاههایی که زیانده هستند و بدهیهای کلان دارند نباید وارد بورس شوند و قطعاً جلوی آنها گرفته خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
- واگذاری استقلال و پرسپولیس پس از کسب تضمین موفقیت
- استقلال و پرسپولیس در بازار پایه فرابورس درج میشوند
- دارایی پرسپولیس برای ورود به بورس باید چقدر باشد؟
واعظ آشتیانی حقیقت اجرایی و اقتصادی استقلال و پرسپولیس را فاقد سوددهی دانست و عنوان کرد: اینکه میگویند با پرداخت تمامی بدهیها امکان ورود به بورس داده میشود با واقعیت همخوانی ندارد. طرح چنین موضوعی در مجمع عمومی باشگاه رد میشود. فرض گرفته شود قانون به سرخابیها اجازه میدهد سهام هر دو باشگاه وارد بورس شود. کدام سرمایهدار عاقلی حاضر میشود سرمایه با ارزش خود را برای خرید سهام باشگاههای زیانده صرف کند. هر دو باشگاه مشکلات زیادی دارند و باید فضای سالم اقتصادی برای پرداخت بدهیهای باشگاه و حرکت به سوی درآمدزایی برداشته شود. اگر تمامی امکانات لازم برای واگذاری استقلال و پرسپولیس فراهم نشود و در ادامه هم به بهترین شکل مدیریت نشود، خصوصیسازی سرخابیها شدنی نیست.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/