یک بام و دو هوای وزارت ورزش و جوانان/ انتخاب سرپرستان قانونی است؟
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، تصویب و ابلاغ اساسنامه فدراسیونهای ورزشی از سال ٩٨ آغاز شد و بعد از ٢٠ ماه توسط شورای نگهبان تأیید و در نهایت ۲۰ تیرماه سال جاری توسط اسحاق جهانگیری معاون اول سابق رئیس جمهور ابلاغ شد. در حالی که انتظار میرفت اساسنامه فدراسیونهای ورزشی پس از ابلاغ و اجرا با کمترین چالش روبهرو باشد اما دارای ابهامات و چالشهای زیادی است.
یکی از ابهامات اساسنامه فدراسیونهای ورزشی ماده ۱۳ است که چالشهای زیادی در دل خود دارد؛ در تبصره ۱ ماده ۱۳ عنوان شده است در صورتی که رئیس فدراسیون عزل یا مستعفی شده باشد و یا غیبت بیش از سه ماه داشته و یا به موجب آرای مراجع ذیصلاح منع ادامه فعالیت داشته باشد، رئیس مجمع میتواند سرپرست فدراسیون را تا زمان تشکیل مجمع عمومی (حداکثر ظرف ششماه) تعیین کند. اما نکته جالب توجه این است که رئیس مجمع چه کسی است و چگونه انتخاب میشود؟! این مسئله چالشها و تفسیرهای گوناگونی بهوجود آورده و در اساسنامه فدراسیونهای ورزشی هم به آن اشاره نشده است.
البته در اساسنامه قبلی فدراسیونهای ورزشی، رئیس مجمع وزیر ورزش بود و طبق بندی که در اساسنامه قبلی عنوان شده بود وزیر اختیار کامل داشت، در این بند آمده است: «رئیس سازمان تربیت بدنی یا یکی از معاونان وی به عنوان رئیس مجمع» عضوی از مجمع هستند اما در اساسنامه جدید به این موضوع اشاره نشده است! اما نکته قابل توجه اینکه براساس کدام اساسنامه سرپرست برای فدراسیونهای ورزشی تعیین میشود؟! در اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی رئیس مجمع مشخص نشده است.
در روزهای گذشته از سوی وزیر ورزش و جوانان سرپرستان دو فدراسیون ورزشی انتخاب شده است؛ ثبتنام از نامزدهای فدراسیونهای تیراندازی و اسکیت چند وقت پیش انجام شده بود، اما پس از تصویب اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی ثبتنام از نامزدها ابطال و مجدد انجام شد. وزیر ورزش و جوانان هم در چند روز گذشته برای این دو فدراسیون سرپرست تعیین کرد؛ در فدراسیون تیراندازی، علی دادگر بهعنوان سرپرست انتخاب شده بود که از سوی وزیر ورزش و جوان مبینی جایگزین او شد. در فدراسیون اسکیت هم فریبا مددی بهعنوان سرپرست حضور داشت که البته حضور مددی بهعنوان سرپرست هم غیرقانونی بود چرا که مددی نایبرئیس فدراسیون بدمینتون است و طبق اساسنامه جدید، اعضای هیئترئیسه شامل رئیس و نایبرئیس است، بنابراین نمیتواند در فدراسیون دیگری مشغول به کار شود، با این حال مددی هم از سرپرستی فدراسیون اسکیت کنار رفت و از سوی وزیر ورزش و جوانان، محمدرضا فضلی بهعنوان سرپرست انتخاب شد. البته وزارت ورزش و جوانان برای انتخاب سرپرست فدراسیون تیراندازی، در مجمع فوقالعاده تأییدیه آن را از اعضای مجمع گرفت.
اما انتخاب سرپرست برای فدراسیون اسکیت در شرایطی که طبق اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی رئیس مجمع مشخص نیست، نکته قابل توجهی است و نباید از آن غافل شد. وزارت ورزش و جوانان به اجرای اساسنامه جدید فدراسیونهای ورزشی تأکید بسیار زیادی دارد اما برخی چالشها پیش رو است و به نظر میرسد وزارت ورزش و جوانان به هر دو اساسنامه جدید و قدیم عمل میکند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/