دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آبان 1400 - 14:23
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه خبر داد؛

نجات ۵۹۰ نفر از چوبه‌دار در سال گذشته/ ۳۸ درصد پرونده‌ها با سازش مواجه شده است

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با بیان اینکه در سال ۹۹ یک سوم پرونده‌های قابل سازش ختم به سازش شدند، افزود: در ۶ ماهه اول امسال آمار سازش در پرونده‌ها به ۳۸ درصد رسیده است.
کد خبر : 620355
صادقی



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه، امروز طی سخنانی در همایش سفیران صلح شورای حل اختلاف قوه قضاییه با اشاره به پایه‌گذاری بنای خیر شوراهای حل اختلاف در ۱۹ سال پیش توسط مرحوم آیت الله شاهرودی رئیس وقت قوه قضاییه عنوان کرد: حقا و انصافا این شوراها تا امروز در حوزه‌های ایجاد صلح و سازش و رسیدگی‌های قضایی، موفق عمل کرده‌اند.


رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با بیان اینکه به دلیل نبود تشریفات زیاد آیین دادرسی کیفری که در دادگاه‌ها ضرورت دارد، اما در شوراهای حل اختلاف لازم نیست، این شوراها با هدف سرعت و سهولت در رسیدگی به پرونده‌های مردم، اقدام به رسیدگی‌های قضایی هم می‌کنند، گفت: میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در شوراهای حل اختلاف ۳۵ روز است که بسیار کمتر از زمان رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌هاست.


صادقی با بیان اینکه در سال ۹۹ یک سوم پرونده‌های قابل سازش ختم به سازش شدند، افزود: در ۶ ماهه اول امسال آمار سازش در پرونده‌ها به ۳۸ درصد رسیده و طبق هدفگذاری طراحی شده، بناست که در نیمه دوم سال این رقم به مرز ۴۵ درصد برسد.


وی بر استفاده از سیاست‌های تشویقی، مباحث آموزشی و کمک گرفتن از سفیران صلح تاکید کرد و گفت: یاران و سفیران صلح عضو شوراهای حل اختلاف نیستند و به صورت افتخاری و آزادانه در ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوا، اخذ رضایت از شاکیان، آزادسازی زندانیان و همچنین نجات محکومان به قصاص از پای چوبه دار اقدام می‌کنند.


رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با اشاره به نجات ۵۹۰ نفر از چوبه دار در سال گذشته به واسطه اقدامات خالصانه ریش سفیدان و بزرگان، گفت: در سال ۹۹ همچنین بیش از ۲۰ هزار نفر به واسطه اقدامات سفیران صلح از مجازات زندان رهایی پیدا کردند.


صادقی ادامه داد: اقدامات سفیران صلح در سال ۹۹ منجر به این شد که بیش از ۲۰۰ هزار نفر از مجازات‌های بزرگ یا کوچک رهایی پیدا کنند.


وی با اشاره به رتبه‌بندی‌هایی که مرکز توسعه حل اختلاف در سال گذشته با استفاده از ۲۳ شاخص انجام داد، گفت: استان کردستان در حوزه رضایت ارباب رجوع و همینطور استان‌های اصفهان، تهران، خراسان رضوی، فارس، گلستان و هرمزگان در حوزه اجرای اقدامات خلاقانه در ایجاد صلح و سازش، رتبه‌های برتر را کسب کردند.


رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه افزود: استان‌های اردبیل و هرمزگان در حوزه متوسط زمان رسیدگی و استان‌های زنجان و همدان در حوزه مصالحه، رتبه‌های برتر کشور را در اختیار دارند.


صادقی ادامه داد: استان‌های اصفهان با ۲ هزار و ۲۴۵ نفر و فارس با ۲ هزار و ۲۰۹ نفر، رتبه‌های برتر در حوزه آزادی زندانیان را در اختیار دارند.


رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه همچنین هوشمندسازی و الکترونیکی انجام شدن رسیدگی‌ها را یکی از مهمترین برنامه‌های در دستور کار این مرکز در ادامه سال جاری و سال آینده عنوان کرد و با بیان اینکه مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه برای سال آتی هدف‌گذاری ۵۰ درصدی میزان صلح و سازش در دستور کار خود دارد و امیدواریم با تلاش‌ها و اقداماتی که صورت می‌گیرد به این مهم دست پیدا کنیم.


انتهای پیام/۴۱۷۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب