تفاوت هاست لینوکس با هاست ویندوز
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، مهمترین تفاوت هاست لینوکس با هاست ویندوز این است که به طور کلی، هاست لینوکس به سرور لینوکسی یعنی محبوبترین سرویس میزبانی در صنعت اشاره دارد. در حالی که از سوی دیگر هاست ویندوز از ویندوز به عنوان سیستم عامل اصلی سرورها استفاده میکند و فناوریهای مخصوص ویندوز مانند ASP، . NET، Microsoft Access و Microsoft SQL Server (MSSQL) روی آن اجرا میشود. در این مقاله به شما خواهیم گفت هاست ویندوز و لینوکس چیست و با تفاوت هاست لینوکس با هاست ویندوز آشنا خواهیم شد.
هاست لینوکس چیست؟
هاست لینوکس به میزبانی وبی اشاره دارد که بر روی سیستم عامل لینوکس اجرا میشود. لینوکس یک سیستم عامل منبع باز است، به این معنی که عموم برای استفاده، تغییر و اشتراک گذاری آن آزادند. بقیه میزبانی ها از جمله هاست دانلود، هاست ایمیل، هاست بکاپ همه بهنوعی میزبانی لینوکسی هستند. همچنین با خرید هاست وردپرس که نوعی هاست لینوکسی است و برای سایتهای وردپرسی بهینه شده است می توانید به بهبود سرعت و سئوی سایت وردپرسی خود کمک کنید.
علاوه بر این، از آنجایی که این سیستم عامل رایگان است، ارائهدهندگان هاست میتوانند خرید هاست لینوکس را با قیمت کمتری نسبت به انواع دیگر داشته باشند.
هاست لینوکس با نرم افزارها و زبانهای برنامهنویسی زیر سازگاری دارد.
PHP
Perl
CGI
SSH
MySQL
Apache
WordPress
Drupal
Joomla
Shopping carts
و اتواع نرم افزارهای بلاگ نویسی، همچنین کنترل پنلهای سازگار برای هاست لینوکس cPanel و WHM (مدیر میزبان وب)، دایرکت ادمین و پلسک هستند.
و اما واقعیت جالب این است که لینوکس امروزه پرکاربردترین سیستم عامل برای میزبانی وب است. در واقع حدود 70 درصد سرورها از این سیستم عامل استفاده میکنند و بسیاری از برنامه نویسان، لینوکس را به دلیل مقرون به صرفه بودن، انعطاف پذیری و قابلیت اطمینان آن به سایر سیستم عاملها ترجیح میدهند.
هاست ویندوز چیست؟
هاست ویندوز به میزبانی وبی اشاره دارد که بر روی سیستم عامل ویندوز و تحت لایسنس مایکروسافت اجرا میشود. سیستم عامل ویندوز توسعه یافته و متعلق به مایکروسافت است.
هاست ویندوز با نرم افزارها و زبان های برنامه نویسی زیر سازگار است:
C#
PHP
.NET
MySQL
ASP.NET
ASP Classic
MSSQL (Microsoft SQL Server)
MS Access (Microsoft Access)
Visual Basic Development
واقعیت جالب در مورد ویندوز این است که ویندوز برای صفحات مبتنی بر پایگاه داده عالی است زیرا تنها سیستم عاملی است که با MS Access سازگار است. پروژههایی که شامل یکپارچهسازی پایگاهداده میشوند، با MS Access بسیار سادهتر و یکپارچهتر انجام میشوند، زیرا نقشهبرداری پایگاه داده اساساً بر مبنای کشیدن و رها کردن است. همچنین بهترین کنترل پنل سازگار برای میزبانی ویندوز Plesk است.
تفاوت هاست ویندوز با لینوکس
تفاوتهای هاست ویندوز و هاست لینوکس به شرح زیر است:
Compatible with | Linux | Windows |
Most CMS (content management systems) | ✔ | - |
Most web apps | ✔ | - |
System Frameworks (.Net, ASP.Net) | - | ✔ |
Online shops/stores | ✔ | - |
Forums | ✔ | - |
Windows applications | - | ✔ |
هنگام کار با حساب های میزبانی، مهم است که چندین نوع سیستم عامل مختلف را در نظر بگیرید که میتوانید با سرور خود استفاده کنید. دو سیستم عامل رایج موجود برای وب سایتها لینوکس و ویندوز هستند.
لینوکس و ویندوز دو نوع سیستم عامل متفاوت هستند. لینوکس محبوبترین سیستم عامل برای وب سرورها است. از آنجایی که هاست مبتنی بر لینوکس از محبوبیت بیشتری برخوردار است، ویژگیهای بیشتری را دارد که طراحان وب انتظار دارند. بنابراین، بجز مواردی که نیاز به ویندوز دارد و یا وبسایتهایی دارید که به برنامههای کاربردی ویندوز خاصی نیاز دارند، لینوکس بهترین انتخاب است.
در این مقاله تفاوتهای اساسی بین این دو سیستم عامل را بررسی میکنیم و مشخصات هر کدام را بیان میکنیم.
1. برنامه های سمت سرور
برخی از برنامههای سمت سرور به هاست ویندوز نیاز دارند، مانند مواردی که در زیر آورده شده است:
.NET.
ASP
ASP.NET
MS SQL
PHP
MySQL
Visual Basic development
MS Access
اما از طرفی برنامههایی که ویندوز پشتیبانی نمیکند، عبارتند از:
وردپرس
پایتون
پرل
CGI
WYSIWYG
از طرف دیگر زبانهای برنامه نویسی وب که هم لینوکس و هم ویندوز پشتیبانی میکنند، عبارتند از :
PHP
MySQL (اگرچه MySQL بیشتر در لینوکس استفاده میشود)
2. راحتی در استفاده
دسترسی و مدیریت سرور میزبانی ویندوز بسیار آسان است. با این حال، تعامل مستقیم با سیستم عامل لینوکس نیاز به یادگیری نحوه استفاده از خط فرمان دارد. مگر اینکه یک مدیر لینوکس این کار را برای شما انجام دهد، یادگیری ادغام چندین نرم افزار از طریق خط فرمان میتواند برای مبتدیان یک چالش باشد. البته امروزه این قابلیت را دارید که از میان بسیاری از رابطهای گرافیکی (رابط کاربری گرافیکی) مانند cPanel برای تعامل با سیستم عامل، بهترین را انتخاب کنید.
3. کنترل پنلها
خریداران بسته های هاست لینوکس میتوانند از طریق cPanel و WHM به سرور دسترسی داشته باشند. کاربران ویندوز از طریق کنترل پنل معروف به Plesk به سرور خود دسترسی خواهند داشت.
4. هزینه
لینوکس به عنوان یک پلتفرم منبع باز، رایگان میباشد. در نتیجه هاست لینوکس ارائه شده توسط ارائه دهندگان میزبانی وب مقرون بهصرفهتر از میزبانی ویندوز است. این در حالی است که هاست ویندوز نیازمند لایسنس مایکروسافت میباشد.
5. امنیت
کاربران لینوکس ادعا میکنند که لینوکس از ویندوز امن تر است. این درست است، اما نه به این دلیل که لینوکس کار درستی انجام داده است.
مشکل این است که ویندوز بیشتر از لینوکس مستعد حمله است. شاید هکرها دوست دارند به نرم افزارهایی که میشناسند بیشتر حمله کنند. شاید این واقعیت است که ویندوز کاربران بیشتری در بخش رایانه شخصی دارد.
در هر صورت، این یک واقعیت است که لینوکس امنیت بهتری را ارائه میدهد، حتی اگر این دو آسیب پذیری یکسانی داشته باشند.
مهمترین عامل در مورد امنیت، شرکت میزبانی وب شما است. اطمینان حاصل کنید که یک شرکت میزبانی خوب با قابلیت های امنیتی عالی را انتخاب کنید. شرکت میزبان مناسب هر کاری که میتواند برای محافظت از سایت شما در برابر مهاجمان و هکرها انجام میدهد.
با این حال، مواردی وجود دارد که هر دو سرور لینوکس و ویندوز به یک اندازه کاربرد دارند. به عنوان مثال، سرعت و ثبات در هر دو به یک اندازه میباشد. همچنین از هردو سیستم عامل میتوان به عنوان هاست دانلود استفاده نمود.
کلام آخر
اکنون که تفاوت بین هاست لینوکس و ویندوز را توضیح دادیم، واضح است که هر دو مزایا و معایبی دارند. انتخاب شما واقعاً به نوع الزامات شما بستگی دارد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که در سالهای اخیر، با ظهور ابرها (cloud)، توسعهدهندگان وب از تمرکز بر زیرساختها و بیشتر بر روی برنامههایی که میخواهند بسازند دور شدهاند. نوع سیستم عامل ممکن است در آینده دیگر اهمیتی نداشته باشد. جهت اثبات این موضوع، مایکروسافت به طور فزایندهای بیشتر بر روی ارائه کلاد خود، یعنی Microsoft Azure، تمرکز میکند تا بر روی سرورهای ویندوز خود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع بستههای میزبانی که وبرمز ارائه میدهد، و دریافت راهنمایی های بیشتر در این زمینه با کارشناسان مجرب وبرمز تماس حاصل نمایید.
انتهای پیام/ر
انتهای پیام/