دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1400 - 12:05
گزارش آنا از جزئیات یک قانون؛

حمایت‌های دوران بارداری و شیردهی در قانون جوانی جمعیت

یکی از مشکلات مادران شاغل برای فرزندآوری مشکلات دوران باردهی و شیردهی بود که در قانون جوانی جمعیت مورد توجه قرار گرفت.
کد خبر : 620104
شیردهی

به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که اخیرا در مجلس و شورای نگهبان تصویب و از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز برای اجرا ابلاغ شده است، در چند بخش همچون جوانان در آستانه ازدواج یا زوجین جوان، درمان زوجین نابارور و پیشگیری از ناباروری، حمایت‌های دوران بارداری و شیردهی، مزایای تولد هر فرزند و چندقلو بودن فرزندان، مزایایی برای خانواده‌های دارای فرزند، حمایت از مادران در چند بخش (حمایت از عموم مادران، حمایت از مادران شاغل و غیرشاغل، حمایت از مادران دانشجو و طلبه و تسهیلات اقتصادی، خدمات اجتماعی و فرهنگی) مورد بررسی قرار گرفته است.


حمایت‌های دوران بارداری و شیردهی


براساس ماده ۵۳ قانون جوانی جمعیت پوشش بیمه‌ای آزمایش‌های مادر و جنین براساس ضوابط قانونی موردی است که به آن توجه شده است.


ارتقای مهارت مامایی کشور و افزایش تعداد ماماها به ازای هر دو مادر یک ماما در ماده ۴۹ قانون جوانی جمعیت مصوب شده است.




بیشتر بخوانید:


بسته‌های تشویقی فرزندآوری برای جوانان/ محدوده سنی برای استخدام افزایش می‌یابد


بسته‌های تشویقی فرزندآوری کارآمد یا بی‌اثر!؟




همچنین براساس ماده ۴۵ این قانون پوشش بیمه‌ای خدمات سلامت زنان اعم از مراجعه به ماماها یا پزشکان نیز در قانون جوانی جمعیت مورد توجه قرار گرفته است.


تحت پوشش کامل قرار دادن کلیه مادران در دوران بارداری و شیردهی تا پایان ۵ سالگی براساس آزمون وسع در ماده ۴۴ این قانون مصوب شده است.


طبق ماده ۲۴ قانون جوانی جمعیت ارائه رایگان سبد تغذیه و بسته بهداشتی مادران باردار، شیرده و دارای کودک زیر ۵ سال براساس آزمون وسع از جمله مواردی است که مصوب شده است.


براساس ماده ۵۰ این قانون، ارتقای کیفیت مراقبت‌های بارداری و زایمان طبیعی با راه‌اندازی پرونده الکترونیک یک‌پارچه مورد توجه قرار گرفته است.


همچنین در اختیار مادر گذاشتن قانون راهنمای حفظ و مراقبت جنین با توزیع در کلیه مراکز تحت پوشش وزارت بهداشت از دیگر مواردی است که در این قانون مورد توجه قرار گرفته است. از طرف دیگر، اختیاری بودن غربالگری همراه با نظر پزشک، استانداردسازی عملکرد ارائه‌دهندگان خدمات بارداری و سلامت مادر و جنین و ارزشیابی با صدور و لغو مجوز و همچنین اصلاح روش‌های غربالگری و استانداردسازی مقادیر مثبت و منفی کاذب نتایج آزمایش‌ها و تعیین مسئولیت عاملین خدمت در ماده ۵۳ قانون طرح جمعیت مصوب شده است.


*سید محمد مهدی میران زاده


انتهای پیام/۴۱۶۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب